29 / 04 / 2024

konak projeleri

konak projeleri

Konak Başkan Abdül Batur, "İlçenin röntgenini çektik. İzmir’in kalbi Konak’ın yıprandığını, eskidiğini gördük. Bir mimar olarak da şimdi yenilemeye geldim" diye konuştu...

Tekfen-Rönesans İzmir projesi yıl sonunda satışta!

Tekfen - Rönesans İzmir projesinin 2015 yılı sonunda satışa çıkarması planlanıyor. 38 bin 781 metrekare alan üzerinde yükselen projede alışveriş merkezi, residence daireler ve ofisler bulunuyor.

Konak Tünelleri itirazı reddedildi!

TMMOB Şehir Plancıları Odası'nın, İzmir'deki Konak Tünelleri projesinin önünü açan imar planı değişikliğine karşı açtığı dava reddedildi. TMMOB İzmir II Koordinasyon Kurulu tarafından konu ile ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Konak'ın siluetini korumak için 8 kat sınırlaması getirildi!

KONAK Belediye Meclisi'nin olağanüstü toplantısında, özellikle sahil kesiminin siluetinin bozulmaması için atılması gerekenler masaya yatırıldı. Otel, rezidans, iş merkezi veya konutun yüksekliği, en fazla 24,8 metre olacak ve 8 katla sınırlandırılacak.

Bilal Doğan: Konak'ta çöpler sağlıklı toplanmıyor!

Başkan Pekdaş'ın AK Partili Bilal Doğan'ı eleştirip söz hakkı vermeden oturumu kapatması tepki çekti. Doğan, "Belediyenin temel görevinin dahi burada sağlıklı yapılmadığını görüyoruz" dedi.

Konak'taki çöp dağları vatandaşı isyan ettirdi!

Çok sayıda şikayet telefonu aldıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, vatandaşların mahallelerindeki çöp dağlarının yanı sıra aktarmalı ulaşımdan da şikayetçi olduğunu dile getirdi.

İş GYO İzmir projesinin lansmanı Eylül'de yapılacak!

İzmir Bayraklı'da yaşama geçecek olan İş GYO İzmir projesinin inşaatına önümüzdeki ekim ayında başlanacak

İzmir Konak'ta kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçede hayata geçecek kentsel dönüşüm projeleri ile görsel kirliliğin ortadan kaldırılacağını dile getirdi.

Konak ve Karşıyaka tramvayında süre doldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent ulaşımına yeni bir soluk kazandıracak önemli projeleri arasında gösterilen Konak ve Karşıyaka tramvay projesinde firmaya tanınan 3 yıllık süre doldu. Proje zamanında tamamlanmadı.

İzmir Konak'ta 2017 temel atma yılı olacak!

Konak Belediyesi’nin Mart ayı olağan meclis toplantılarının ilk oturumu Belediye Başkanı Sema Pekdaş başkanlığında gerçekleştirildi, toplantıda 2017 projeleri masaya yatırıldı.

Karşıyaka ve Konak Tramvayı'nda ray döşeme çalışmaları başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, 2015'te temelini attığı Karşıyaka ve Konak Tramvay Projeleri'nde ray döşeme çalışmaları bugün başlıyor.

Konak Belediyesi'ne TMMOB Şehir Plancıları Odası'ndan ödül!

Konak Belediyesi, hazırladığı ‘Saadet Mirci Evi’ ve ‘Radyo ve Demokrasi Müzesi’ projeleri ile TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından iki yılda bir düzenlenen ‘Raci Bademli İyi Uygulamalar Özendirme Ödülü’nün sahibi oldu.

Konak ve Karşıyaka tramvaylarına destek yüzde 85,45!

Konak ve Karşıyaka tramvay projeleri konusunda Ege Üniversitesi ile birlikte kapsamlı bir anket çalışması gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, ankete katılan işyeri sahiplerinden yüzde 83,67, hane halkından da yüzde 85,45 oranında destek gördü.

Sema Pekdaş: Konak Tünelleri durdurulmalı!

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, hükümetin İzmir’e yönelik projeleri arasında yer alan inşaatı süren Konak Tünelleri nedeniyle yaşanan sorunları gündeme getirdi. Pekdaş, "Tüneller acilen durdurulmalı" dedi

İzmir Konak ve Karşıyaka tramvay projeleri hayata geçiriliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Konak ve Karşıyaka tramvayları ihalesine İspanya - Polonya ortak konsorsiyumu tarafından yapılan itirazı KİK reddetti. İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihaleyi kazanan firmaya sözleşme daveti yapacak...

Konak ve Karşıyaka Tramvay projeleri hayata geçiriliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Konak ve Karşıyaka tramvayları ihalesine İspanya - Polonya ortak konsorsiyumu tarafından yapılan itirazı KİK reddetti. İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihaleyi kazanan firmaya sözleşme daveti yapacak.

Konak ve Karşıyaka tramvay projeleri onaylandı!

Konak ve Karşıyaka tramvay projelerinin Bakanlar Kurulu'ndaki imza süreci de tamamlanırken Poligon-Fahrettin Altay metro istasyonları için istenen keşif artış talebine de Ankara'dan onay çıktı...

İstanbul’un lüks “konak” projeleri!

İstanbul’un farklı semtlerinde konforlu yaşamın tüm ayrıntılarını içinde barındıran lüks konak projesi bulunuyor. Eğer sizde sultanlara layık bu yaşamın bir parçası olmak istiyorsanız işte tüm detaylarıyla o projeler…

İş GYO İzmir Konak projesi için düğmeye basıldı!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), İzmir ilinin Konak ilçesinde geliştirdiği yeni projesi için düğmeye bastı!

Erten Konak bir otelden fazlası!

Sultanahmet Camii'ne bitişik olan Erten Konak, İstanbul'un neredeyse simgesi olmuş. Erten Konak'ın için ailenin koleksiyonları ile donatılmış. Erten Konak, otel olma dışında sanat evini çağrıştırıyor

konak projeleri Haberi

konak projeleri

Milliyet'ten Aslı Öktener, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ile röporataj yaptı. İşte o röportaj...

‘Ben yürüyen başkanım” diyen ve vatandaşlara, kentin sorunlarına yerinde ulaşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ile ‘Altın Üçgen’ içinde kalan Kemeraltı-Agora ve Kadifekale’de ufak bir gezintiye çıktık. Kızlarağası Hanı’nda sabah kahvemizi içtik ardından TARKEM’in de içinde bulunduğu Abacıoğlu Han’da altı aylık çalışmaları ve hedeflerini dinledik. Seçim dönemine değinen Batur, “Konak’ı eskimiş gördüm. Yıpranmış ve yenilenmeye ihtiyacı vardı. Biz de bir mimar olarak onu yenilemeye geldik. Önceliğimiz kentsel dönüşüm. Söz vermiştik 6 ayda Gültepe planlarını hazırladık” dedi.

‘Çeşmeyi biz çıkardık’

Kemeraltı’ndaki esnafın altyapı sorunlarını not eden Başkan Batur ile ikinci durağımız, 20 bin kişilik antik tiyatro kazılarının sürdürüldüğü Agora oldu. Kemerlerin altından geçerken o dönemin mimarisine hayran olduğunu belirten...