29 / 04 / 2024

Konak trt binası arsası

Konak trt binası arsası

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Konak İlçesi Alsancak’ta bulunan TRT’ye ait eski bina ve arazisine konut ve ticaret imarı verdi. Bakanlık yaptığı plan ile alanda 8 katlı otel, AVM ya da konut projesinin önünü açtı.

Konak Belediyesi yeni hizmet binasının inşaatı başladı!

Konak Belediyesi’nin Basmane’de hayata geçirilecek olan yeni hizmet binasının inşaat çalışmaları başladı. Başkan Batur açıklamasında ihale tamamlanır tamamlanmaz inşaat faaliyetinin başladığını başladı.

Halk GYO'nun Ankara Yenişehir ve İzmir Konak 1 binasının 2023 yıl sonu değeri ne kadar?

Halk GYO'nun Ankara Yenişehir ve İzmir Konak 1 binasının 2023 yılsonu değeri belli oldu. İşte Halk GYO'nun Ankara Yenişehir ve İzmir Konak 1 binasının değeri...

Halk GYO'nun İzmir Konak 2 binasındaki 5 adet taşınmazının değeri 126 milyon TL!

Halk GYO'nun İzmir İli Konak İlçesi, Akdeniz Mahallesi, 2802 ada 15 parselde yer alan İzmir 2 binasındaki 5 adet taşınmazının 2023 değerleme raporu yayımlandı. Peki Halk GYO'nun 5 adet taşınmazının değeri ne kadar oldu?

Halk GYO İzmir Konak 2 binasının 2022 değeri belli oldu!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın portföyünde yer alan İzmir Konak 2 binasına ilişkin 2022 yıl sonu değerleme raporu yayımlandı. Peki Halk GYO İzmir Konak 2 binasının değeri ne kadar oldu? İşte Halk GYO İzmir Konak 2 binası ile ilgili ayrıntılar ve değeri...

Halk GYO İzmir Konak 1 binasının değeri ne kadar oldu? 

Halk GYO İzmir Konak 1 binasının 2022 yıl sonuna ilişkin değerleme raporu yayımlandı. Binanın 2022 itibarıyla değeri resmen belli oldu. 

Halk GYO İzmir Konak 2 binasının değeri ne kadar?

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), İzmir Konak 2 binası için 27 milyon 500 bin TL piyasa değeri takdir edildi. Binanın KDV dahil piyasa değeri 32 milyon 450 bin TL olarak belirlendi.

Halk GYO İzmir Konak 1 binasının değeri 56.6 milyon TL oldu!

Halk GYO İzmir Konak 1 binası için 48 milyon TL piyasa değeri takdir edildi. Binanın tamamı için 205 bin TL aylık KDV hariç kira değeri takdir edilirken, yüzde 18 KDV dahil toplam satış değeri 56 milyon 640 bin TL olarak belirlendi.

İzmir'de 3 katlı otel tahliye edildi!

İzmir'de 6.6 büyüklüğündeki depremde hasar gören ve yıkılan Konak Belediye binasının bitiminde bulunan 3 katlı otel tahliye edildi. 

İzmir Büyükşehir Belediye binasının yıkımı tartışma yarattı!

İzmir depreminde hasar görmesi nedeniyle tahliye edilen Büyükşehir Belediyesi'nin Konak'taki ana hizmet binası ile ilgili CHP'de fikir ayrılığı yaşandı.

İzmir Konak Belediyesi'nin hizmet binası yıkıldı! 

İzmir depremi sonrası hasar gören Konak Belediyesi'nin cam hizmet binasında yıkım işlemleri tamamlandı. 

TRT'nin Ulus ve Harbiye'deki binalarının boşaltılması TBMM'de!

TRT'nin İstanbul Ulus'taki binası ve Harbiye'deki radyoevi binasının depreme dayanıksızlık sebebiyle boşaltılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılınç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Konak Belediyesi meclis binası için onay geldi!

Koruma Kurulu, Konak Belediyesi'nin  Alsancak Liman arkası bölgesinde yer alan tarihi binanın restorasyon projesine onay verdi. 

Haber-Sen'den İstanbul Radyo binası açıklaması!

Geçtiğimiz günlerde TRT İstanbul Radyosu’nun Harbiye’deki binası için depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle tahliye kararı alınmıştı. Söz konusu karara ilişkin Haber-Sen'den yazılı açıklama geldi.

Konak trt binası arsası Haberi

Konak trt binası arsası

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı plan yapma yetkisini kullanarak Konak Alsancak Mahallesi’nde bulunan TRT’ye ait eski bina ve arazilerin olduğu yerin imarını değiştirdi. Mülkiyeti hazineye ait alan daha önce TOKİ’ye devredilirken bölgede yapılacak çalışmalar Şehir Plancıları  Odası’nın Alsancak-Kahramanlar Planı’na açtığı davada yürütmenin durdurulması kararı alması nedeniyle askıya alınmıştı. Bakanlık, son yaptığı çalışma ile bölgede yeni bir planlama kararı aldı. Buna göre, yaklaşık 13 bin metrekare alanda turizm, konut, ticaret işlevli yapılar inşa edilebilecek. Böylece, otel, AVM, konut yada ticari ofisler kurulabilecek. 


Bakanlık öte yandan alanın 9 bin metrekaresinin kullanılmasına izin verirken geriye kalan 3 bin metrekare alanın da otopark ve yeşil alan olarak ayrılmasına karar verdi.


Bölgede 8 kata kadar yapılaşmanın önünü açan 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı...