01 / 05 / 2024

Konak Tünelleri trafiğe etkisi

Konak Tünelleri trafiğe etkisi

Açılışını 24 Mayıs'ta Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı Konak Tünelleri, kent trafiğini rahatlattı. Tünellerden bir ay gibi kısa sürede beklenenin üzerinde araç geçtiği öğrenildi.

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı yüzde 80,3 oranında yükseldi

Türkiye’de geçen sene trafiği kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki seneye oranla yüzde 80,3 yükselerek 2 milyon 290 bin 280 oldu. Bu dönemde 31 bin 721 taşıtın ise kaydı silindiği belirtildi. Böylelikle trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı 2 milyon 258 bin 559 artış gösterdi.

TÜİK açıkladı! Türkiye'de trafiğe kaydı yapılan her 9 otomobilden 1 tanesi elektrikli...

Türkiye'de bu yılın ekim ayında trafiğe kaydı gerçekleştirilen her 9 otomobilden 1'i elektrikli araçlardan oluştuğu kaydedildi. Buna göre, ayda trafiğe kaydı yapılan 75 bin 494 otomobilin 8 bin 340'ını elektrikli araçlardan oluştuğu bildirildi. İşte ayrıntılar...

Ulaştırma Bakanlığı açıkladı! Yenilenen Bolu Dağı Tüneli yarın trafiğe açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu yıl içerisinde heyelan nedeni ile bir süre trafiğe kapalı olan Bolu Dağı Tüneli'nde çalışmaların tamamlandığını kaydederek, tünelin yarın hizmete açılacağını açıkladı.

Son dakika: Aydın-Denizli Otoyolu'nun 80 kilometrelik bölümü trafiğe açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre Aydın-Denizli Otoyolu'nun 80 kilometrelik bölümü trafiğe cuma açılacak.

Eylül'de trafiğe 198 bin 740 aracın kaydı yapıldı!

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 15,5 azaldı ve 198 bin 740 adet oldu. İşte TÜİK tarafından açıklanan o rakamlar...

İstanbul’da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, İstanbul – Sultanahmet etabı kapsamında 15 Ekim Pazar günü kentte bazı yollar trafiğe kapatılacak. İşte detaylar...

Otomotiv piyasasında alışılmadık artış! Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı bir yılda yüzde 86,2 arttı!

Ağustos ayında trafiğe kaydı yapılan sıfır otomobil sayısı 2022’nin aynı ayına kıyasla yüzde 86,2 oranında, toplam taşıt sayısı yüzde 110,6 oranında arttı. Ocak-ağustos ayları arasında trafiğe kayıtlar 804 bin 993’ü otomobil olmak üzere toplam 1 milyon 525 bin 213 adeti buldu.

Trafiğe Haziran ayında 193 bin 688 aracın kaydı yapıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre, trafiğe Haziran ayında 193 bin 688 aracın kaydı yapıldı, 2 bin 698 aracın da trafikten kaydı silindi. Böylelikle trafikteki toplam araç sayısı 190 bin 990 artış gösterdi.

TÜİK açıkladı! Trafiğe kaydı olan taşıt sayısı nisan ayında azaldı!

TÜİK verilerini açıkladı. Bu verilere göre, trafiğe kaydı yapılan araç sayısı nisanda azaldı. İşte detaylar!

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısında düşüş! Nisan ayında 179 bin 504 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı

TÜİK, 2022 Nisan ayına ilişkin motorlu kara taşıtları istatistiklerini duyurdu. Kaydı yapılan araç sayısı geçen aya göre 6.4 azalırken, 179 bin 504 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı.

Unkapanı Köprüsü son dakika gelişmesi var mı? Unkapanı Köprüsü trafiğe ne zaman açılacak?

İstanbul'da etkili olan kar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.  Unkapanı Köprüsü, rüzgar ve karın etkisiyle bağlantı noktalarında meydana gelen açılma sebebi ile ulaşıma kapatıldı. Peki, Unkapanı Köprüsü son dakika gelişmesi var mı? Unkapanı Köprüsü trafiğe ne zaman açılacak? İşte tüm detaylar

Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi'nin Malkara-Çanakkale kesimi 19 Mart'ta trafiğe açılacak!

Ulaştırma ve Alyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 'Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi'nin 1915 Çanakkale Köprüsü dahil Malkara-Çanakkale' arası kesiminin trafiğe açılacağını duyurdu.

Zonguldak Mithatpaşa Tünelleri inşaatında sona gelindi!

Zonguldak’ta kent trafiğinin rahatlatılması için 2013 yılında yapımına başlanan Mithatpaşa Tünelleri inşaatında sona yaklaşıldı. Tünellerle beraber 30 dakikalık ilçe yolu 5 dakikaya düşecek.

Konak Tünelleri trafiğe etkisi Haberi

Konak Tünelleri trafiğe etkisi

İzmir'de, Yeşildere ve Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndan gelip Konak'ta yoğunlaşan trafiği azaltmak için yapılan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hizmete açtığı Konak Tüneli'nde, bir aylık sürenin ardından, beklenenin üzerinde araç geçtiği bildirildi. Karayolları Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, tünelden günde geçen araç sayısının 22 binlere çıktığını açıkladı. Kent trafiğinin en yoğun olduğu bölge olan Alsancak, Basmane, Çankaya semtlerinin bu sorununu çözmek için yapımına başlanan Konak Tüneli, yaklaşık 2.5 yılda bitirilerek geçen 24 Mayıs'ta Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıldı. Tünelden ilk olarak, Başbakan Ahmet Davutoğlu, direksiyonuna geçtiği makam aracıyla geçti. Gidiş geliş şeklinde 1674 metre uzunluğunda olan Konak Tüneli'nin, yapım maliyetinin 170 milyon lira olduğu, ancak çevre düzenlemesi, kamulaştırma, yol bağlantılarıyla toplam da 220 milyon liraya mal olduğu açıklandı. Kent merkezinde önemli bir...