06 / 05 / 2024

Konaklamada istihdam arttı mı

Konaklamada istihdam arttı mı

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Biriminin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerinden derlediği verilere göre, turizmde düşen yabancı ziyaretçi sayısı, turizm istihdamına da yansıdı.

ABD İstihdamı nisanda beklentilerin üzerinde arttı, işsizlik oranı düştü!

Nisanda ABD'de tarım dışı istihdam beklentilerin üzerinde 253 bin kişi artarken, işsizlik oranı yüzde 3,4 seviyesinde sabit kaldı ve tarihi düşük seviyesine yakın seyretti.

ABD istihdamı Bitcoin’i niye düşürüyor?

Uzun zamandır beklenen ABD istihdam rakamları bugün açıklandı. TSI tarafından 16:30'da açıklanan verilere göre Ocak ayında istihdam 517.000 arttı. Beklenen sayı 185.000 idi.

Yeni istihdam modeli belli oldu! İşveren ve işçi detayı gözden kaçmadı!

İstihdamı arttırmak için yeni bir istihdam modeli oluşturuldu. İşte detayları ile yeni istihdam modeli Üretim Sürecine Katılım Programının ayrıntıları!

İnşaat sektöründe istihdam edilenlerin sayısı 36 bin kişi arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmi olarak açıklanan Ekim-Aralık 2021 dönemi verilerine göre, inşaat sektöründe istihdam edilenlerin sayısı 36 bin kişi arttı.

İnşaat sektöründe istihdam yüzde 12,3 arttı!

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, 2021 yılı 3. çeyreğinde bir önceki senenin aynı çeyreğine göre yüzde 9,9 yükseldi. Sadece inşaat sektöründe yüzde 12,3 artış yaşandı.  

ABD inşaat sektöründe istihdam arttı!

ABD Merkez Bankası tarafından hazırlanan "Bej Kitap" raporunda istihdam artışının hızının endüstriye göre değişiklik gösterdiği, genellikle imalat, inşaat, eğlence ve konaklama sektörlerinde güçlü artışlar gözlendiği belirtildi.

İnşaat sektöründe istihdam arttı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat ayı istihdam rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; inşaat sektöründe 37 bin kişi artış yaşandı. 

ABD'de inşaat sektöründe istihdam arttı!

ABD Çalışma Bakanlığı, Mart ayına ilişkin istihdam raporunu açıkladı. Raporda yer alan verilere göre inşaat sektöründe istihdam arttı. 

İnşaatta istihdam yüzde 15,5 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2020 yılı 4. Çeyrek Ekim-Aralık dönemine) ait “İşgücü Girdi Endeksleri” açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; inşaat sektöründe istihdam yüzde 15,5 artış kaydetti.

İnşaat sektöründe istihdam arttı!

TÜİK Kasım ayı işsizlik rakamlarını açıkladı. Rakamlara göre; işsizlik inşaat sektöründe istihdam 101 bin kişi arttı.

İnşaat sektöründe istihdam arttı! 

İş gücü istatistikleriyle ilgili konuşan Anadolu Ajansı Finans Analisti ve ekonomist Haluk Bürümcekçi, inşaat sektöründe istihdamın arttığını dile getirdi. 

İnşaat sektöründe istihdam arttı!

Eylül ayı işgücü istatistikleri rakamları açıklandı. Açıklanan rakamlara göre salgında istihdamı artıran tek sektör inşaat oldu.

Avro Bölgesi'nde istihdam üçüncü çeyrekte arttı!

Avro Bölgesi'nde istihdamın yılın üçüncü çeyreğinde önceki çeyreğe kıyasla yüzde 1 yükseldiği aktarıldı.

Konaklamada istihdam arttı mı Haberi

Konaklamada istihdam arttı mı

Türkiye'de bu yılın ilk 4 ayında otellerde sigortalı çalışanların sayısı, geçen yıla göre geriledi. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Biriminin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerinden derlediği verilere göre, turizmde düşen yabancı ziyaretçi sayısı, turizm istihdamına da yansıdı. Yılın ilk yarısında yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 1 dolayında daralan Türkiye'de otellerdeki çalışan sayısında da gerileme yaşandı. Buna göre otellerde sigortalı çalışanların sayısı 2014 yılının ilk 4 aylık döneminde yüzde 12,8 gelişme gösterirken, bu yılın aynı döneminde büyüme eğilimi yüzde 3,8'e düştü. Diğer yandan, her zaman Türkiye ortalamasının iki katı büyüme kaydeden turizm sektörü istihdamı da 4 aylık dönemde geçen yıla göre yüzde 7,3 gelişme gösterdi. Türkiye'de istihdam artışı ise yüzde 6,3 oldu.


Yeni...