17 / 05 / 2024

kongoda kurulacak türk okulu

kongoda kurulacak türk okulu

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın 6 ay önce Kongo'da, Gülen Hareketi'nin yeni okul binası için arsa tahsis edilmediğini öğrenerek durumu Cumhurbaşkanı'na ilettiği ortaya çıktı. Bozdağ ülkeden ayrılmadan okul için arsa verildi....

Silikon Vadisi’ne Türk Ticaret Merkezi kurulacak!

Yeni Türk Ticaret Merkezi'nin Dubai, New York ve Londra’nın ardından Silikon Vadisi’nin yer aldığı San Francisco’da kurulacağı açıklandı.

ABD’de Türk OSB'si kurulacak!

TABA-AmCham Başkanı Ali Osman Akat, Türkiye-ABD ticari ilişkileri hakkında açıklamalar yaptı. Akat, ABD'ye Türk Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışmalara başlanıldığını söyledi.

Balkanlar'da Türk Ticaret Merkezi kurulacak!

Balkanlar'da Türk Ticaret Merkezi kurulması için Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) arasında protokol imzalandı.

Türk Akımı'nın inşası için ortak girişim!

Gazprom ve BOTAŞ’ın, Türk Akımı doğal gaz boru hattının Avrupa’ya uzanacak kısmının inşası için ortak girişim kurulacak. 21 Eylül'de TürkAkım Gaz Taşıma A.Ş. adı verilen ortak girişimde yer alıp almama konusunu görüşülecek.

Türkiye ve Amerika’daki Türk emlakçılar arasında köprü kurulacak!

Türkiye’de ve Amerika’da faaliyet gösteren Türk emlakçılar arasındaki işbirliğini arttırmak için ortak projeler geliştirilecek.

Türk Telekom, Gayrettepe'de girişim merkezi kuracak!

Türk Telekom girişim merkezi kuracağını açıkladı. İstanbul Gayrettepe'de bulunan Türk Telekom Genel Müdürlük binasında 500 metrekarelik bir alanda kurulacak girişimcilik merkezinin yakın dönemde hayata geçirilmesi planlanıyor.

Kuveyt Türk'ten Limak'a kredi!

Kuveyt Türk Katılım Bankası, Limak İnşaat tarafından Ankara Beypazarı'nda kurulacak olan Kargı Hidroelektrik Enerji Santralinin (Kargı Hes) inşası için 89 milyon Euro proje finansmanı sağladı.

Türk Arap Gayrimenkul Forumu yatırımcıları bir araya getirdi!

Türk Arap Gayrimenkul Forumu, Dubai Cityscape Fuarı öncesinde Türk ve Arap dünyasını İstanbul’da bir araya getirdi. Forumda Arap yatırımcıları en çok Taksim'de kurulacak Dünya Kültürleri Merkezi heyecanlandırdı.

Türk Akımı için hükümetin kurulması bekleniyor!

Rusya Başbakanı Medvedev Rusya'dan Avrupa'ya doğalgaz taşıyacak "Türk Akımı" projesini imzalamak için, Türkiye'de kurulacak yeni hükümeti beklediklerini belirtti.

Cidde'ye Türk Ticaret Merkezi kurulacak!

Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği'nin (TURAB) desteği ile Çeşme'de düzenlenen fuarda Suudi Arabistan Krallığı'nın Cidde şehrinde Türk Ticaret Merkezi'ni kurmak için ilk adımlar atıldı.

Madonna evine Türk hamamı yaptırıyor!

Madonna, İstanbul’da gittiği ve çok etkilendiği Türk hamamını New York'taki 28 odalı evine yaptırmaya karar verdi. 400 bin dolara kurulacak SPA merkezi, Türk hamamı, buhar odası, sauna, masaj odalarından oluşacak.

Turk City'de Türk firmalardan 3 yıl kira alınmayacak!

Çin'de kurulacak Turk City, bin 500 Türk şirketin de katılımıyla Asya’nın dev ekonomisinin kapılarını türk şirketlere açıyor olacak.

Türk Hava Kurumu hava yolu şirketi kuracak!

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Osman Yıldırım, hava yolu şirketi kurma çalışmalarına başladıklarını belirterek, "Kurulacak hava yolu şirketi başlangıçta çok büyük olmayacak. Hem kargo hem de yolcu taşımacılığı yapılacak" dedi...

kongoda kurulacak türk okulu Haberi

kongoda kurulacak türk okulu


Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Haziran ayında Karma Ekonomik Komisyonu Toplantısı için gittiği Kongo'nun başkenti Brazavilla'da Fetullah Gülen hareketine ait Türk okulunu ziyaret ederek Türk iş adamları ile görüştü ve Türk okulları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ziyarette Türk okulu yetkilileri yeni bir okul binası yapmak istediklerini ancak Kongo hükümetinin arsa tahsis etmediğini aktardı.


MÜJDE HEMEN GELDİ


Bozdağ'ın arsa sorununu Kongo Cumhurbaşkanı Denis Sassou N'Guesso'ya aktararak Türk okulu için uygun bir arsa tahsis edilmesi ricasında bulunduğu öğrenildi. Kongo Dışişleri Bakanı Basile İkouebe de Bozdağ'ı havaalanında uğurlarken arsa sorunun çözüldüğü müjdesini verdi.


İFTİHAR EDİYORUZ


Öte yandan Bozdağ'ın Kongo ziyaretinde Türk okullarının bulunduğu ülkenin insanlarının eğitimine, yetişmesine katkıda bulunduğuna dikkat çektiği, yabancı ülkelere gidildiğinde devlet yöneticilerinden övgülü sözler işitmenin kendilerini memnun ettiğini ve okulların başarısı ile iftihar...