29 / 04 / 2024

Konkordato yasası

Konkordato yasası

Konkordato ilanını yeniden düzenleyen teklif Meclis Genel Kurulu'nda yasalaştı. Buna göre; konkordato raporunu verecek denetim kuruluşları daraltılacak.

Konkordato hem borçluyu hem alacaklıyı koruyor!

Türkiye’de Konkordato Yasası’ndan ilk yararlanan şirketlerinden biri olan Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi, hem istihdamını korudu hem de ekonomik sıkıntılardan yavaş yavaş kurtulmaya başladı.

Konkordato hem borçluyu hem alacaklıyı koruyor!

Türkiye’de Konkordato Yasası’ndan ilk yararlanan şirketlerinden biri olan Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi, hem istihdamını korudu hem de ekonomik sıkıntılardan yavaş yavaş kurtulmaya başladı.

AVM Yasası'nda kimlerin imzası var?

AVM Yasası olarak bilinen Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazaların Kuruluş ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun Teklifi hangi milletvekilleri TBMM Komisyon'una sundu? AVM Yasası kanun teklifinin ilk imza sahipleri milletvekilleri kimler?

Alp Önder Özpamukçu: AVM Yasası piyasayı zedeler!

Kategori Mağazacıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alp Önder Özpamukçu, 'AVM Yasası'nın sektör temsilcilerinden görüş alınmadan Meclis gündemine alınmasını eleştirerek, düzenlemeyle serbest piyasa ekonomisinin zedeleyeceğini belirtti

Perakende Yasası’yla ilgili kanuna tepki geldi!

Meclise son dakika gelen Perakende Yasası’yla ilgili kanun teklifi, sektörde tepkiye neden oldu. Bu teklif kabul edilirse 400 metrekareden büyük tüm mağazalar pazar günü kapanacak..

Yeni AVM yasası 2014!

Alışveriş merkezleri ile ilgili olarak Aralık 2014'te TBMM Baskanlığı'na kanun tasarısı sunuldu. Yeni AVM yasası tasarısında, AVM'lerin çalışma gün ve saatlerine düzenlemeler getirildi. İşte diğer detaylar..

Tahir Tellioğlu: Müteahhitlik Hizmet Yasası çıkarsa büyük bir atılım yapılacak!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, Müteahhitlik Hizmet Yasası'nın yıl sonuna kadar çıkması durumunda inşaat ve müteahhitlik sektörünün, 2015'te Türkiye'de ve dünyada büyük bir atılım yapacağını belirtti.

Yeni Tüketici Yasası'na göre, 30 ve üzeri konutlara bina tamamlama sigortası şart!

Konut sektörünün büyük bir kısmını oluşturan sat-yap yani ön ödemeli konutlar tüketici lehine yeni düzenlemeler yapıldı. 28 Mayıs'ta yürürlüğe giren Yeni Tüketici Yasası'nda belirtilen düzenlemeleri Resmi Gazete yayımlandı.

Yeni Büyükşehir Yasası ile İlçelere 300 Milyonluk yatırım!

Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte 30 Mart'tan itibaren Büyükşehir sınırlarına dahil olan ilçeler, Büyükşehir Belediyesinin yatırımları ile adeta şantiyeye dönüşüyor. Projeleri hazırlanan büyük yatırımların temelleri atılmaya başlandı.

Gelir vergisi yasası değişiyor mu?

31 Aralık 1960 tarihinde kabul edilen 193 sayılı Gelir vergisi kanunu gereğince; Gerçek kişilerin gelirleri gelir vergisine tâbi tutuluyor. Peki, Gelir vergisi yasası değişiyor mu?

Emlak vergisi af yasası ile nasıl yapılandırılır?

6552 sayılı Torba Yasası ile bazı vergi ve alacaklara af getirildi. Af getirilen vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor. Peki, emlak vergisi af yasası ile nasıl yapılandırılır?

Çevre temizlik vergisi torba yasası!

Torba Yasası olan 6552 sayılı kanunda yer alan yapılandırma hakkı tanınan vergiler arasında çevre temizlik vergisi de bulunuyor. Çevre temizlik vergisi torba yasası ile nasıl yapılandırılır?

Menderes Türel, belediyeciliği ve Yeni Büyükşehir Yasası’nı anlattı!

Marmara Belediyeler Birliği'nin Rixos Downtown Otel’deki Genel Kurulu’na katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, konuk başkanlara belediyeciliği anlattı. Türel aynı zamanda Yeni Büyükşehir Yasası’nı da anlattı...

Hasan Akgün: Belediyelerin ekonomik yapısı, yetki yasasına paralel olmalı!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Ekim ayı meclis toplantısının ikinci oturumunda yaptığı konuşmada "Belediyelerin ekonomik yapısı, yetki yasasına paralel olmalı.Belediyeye yetki vermek yetmez, bütçe de vermek gerekir" dedi.

Konkordato yasası Haberi

Konkordato yasası

Abonelik Sözleşmesinden Kaynaklanan Para Alacaklarına İlişkin Takibin Başlatılması Usulü Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek, yasalaştı.

Sputnik News'te yer alan habere göre; kanun, ilgili kanun ve mevzuatta düzenlenen abonelik sözleşmeleri ile tüketiciye sunulup bedeli faturaya yansıtılan mal veya hizmetten kaynaklı ve avukatla takip edilen para alacaklarına ilişkin icra takiplerini kapsıyor.

UYAP bünyesinde Merkezi Takip Sistemi oluşturulacak. Bu sistemle takip işlemlerinin elektronik ortamda yapılmasını sağlanacak. Sistem sayesinde, takipler elektronik ortamda başlatılacak ve yürütülecek.

YANILTICI RAPORA CEZA

Yeni kanunla, İcra ve İflas Kanunu'nun 15 Mart 2018'de yürürlüğe giren konkordatoya ilişkin hükümleri revize ediliyor. Böyece, sadece ‘kamu yararına denetim yapma yetkisine sahip' denetim firmaları rapor hazırlayabilecek.

Denetim firmaları, hatalı ya da mahkemeyi yanıltıcı rapor hazırlamaları halinde lisans iptaline varan cezalarla karşı karşı kalabilecek.

Konkordatoya giden şirketlere...