05 / 05 / 2024

kontrat bitiminden önce çıkmak

kontrat bitiminden önce çıkmak

Bir kiracı olarak kontrat bitiminden önce çıkmak istediğinizi düşünelim. Böyle bir durum mümkün müdür, işte yanıtı...

Dikkat kira sözleşmesine bu maddeleri ekleyin! Dava açmadan önce de kira kontratında bunlara bakın!

Kira artışlarına getirilen yüzde 25 sınırlaması nedeniyle ev sahibi ve kiracılar arasındaki dava sayısı artıyor, mahkemeler uzadıkça uzuyor. Gayrimenkul Hukuku uzmanı Avukat M. Güray Küçük X sosyal medya hesabından dava açmadan önce kira sözleşmelerinde bakılması gereken detayları paylaştı.

Kiralık konut için kefil olacakları ilgilendiriyor! İşte tüm detaylarıyla merak edilenler!

Kiralık konut için eşine dostuna kefil olan kişiler de anlaşmazlıklarda arabulucunun yolunu tutuyor. Kefil olarak imza atan kişiler yalnızca kira değil hasar, zarar, aidat borçları ile de karşı karşıya kalabiliyor. İşte kiralık konut için kefil olacak kişilerin kontratı imzalamadan önce dikkat etmes

Kira kontratı imzalarken nelere dikkat edilmeli?

Ev sahibi ve kiracılar arasında imzalanan kira kontratları yeteri kadar incelenmeyince beklenmedik sonuçlara neden oluyor. Uzmanlar kira kontratı imzalamadan önce dikkat edilecek noktaları ele alıyor. 

Kiracılar dikkat! Haklarınızı öğrenin!

Ev sahibiniz kira kontratının bitiminden önce kira sözleşmesinde belirtilen şekilde kira sözleşmesi fesh edilmediyse, sözleşme aynı şartlarla 1 yıl daha uzamış sayılıyor.

Yasalar kiracıyı koruyor! 

Ev sahibi kira kontratının bitiminden önce kira sözleşmesinde belirtilen şekilde kira sözleşmenizi fesh etmediyse, sözleşme 1 yıl daha uzatılır...

Kontratı biten kiracı nasıl tahliye edilir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Yatırımlık bir ev aldım, kiraya verdim. Kiracıma kontratı bitmeden 1.5 ay önce kontratı uzatmayacağımı ve evi tahliye etmesini söyledim. Kontrat 4 ay önce bitti, ne evi tahliye etti ne 4 aydır kira ödüyor. Ne yapmam lazım bu durumda?' sorusunu yanıtladı.

Reysaş GYO Üsküdar Bulgurlu'dan gayrimenkul aldı!

Reysaş GYO'nun Ak Finansal Kiralama'dan kiraladığı İstanbul Üsküdar Bulgurlu Mahallesi 60 ada 24 parsel üzerindeki 687 metrekarelik gayrimenkulün taksitleri vade bitiminden önce ödendi. Söz konusu gayrimenkul yeniden Reysaş GYO portföyüne dahil edildi...

Kiralık işyerine yapılan masraflar!

Posta yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''Beş yıllığına tuttuğum işyerine ihyası amacı ile bayağı masraf yaptım. Mal sahibinin müracaatı ile kentsel dönüşüme girdi ve beş yıllık sözleşmenin bitiminden önce tahliye edildim.Yaptığım bunca masraf ne olacak? ''sorusunu cevapladı

Kiracı sözleşmeden önce çıkarsa ne olur?

Kiracılar, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunarak sözleşmeyi feshedebiliyor. Peki, kiracı sözleşmeden önce çıkabilir mi? Kiracı sözleşmeden önce çıkarsa ne olur?

Kiralanan taşınmazın tahliyesi şartları!

Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden önce bildirimde bulunarak çıkabiliyor. Peki, kiralanan taşınmazın tahliyesi şartları nelerdir? Taşınmaz nasıl tahliye edilir?

Kiracı kontrat bitmeden çıkarılır mı?

Kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılıyor. Peki, kiracı kontrat bitmeden çıkarılır mı?

Kiralanan ev sözleşme bitiminden önce geri verilir mi?

Kiralanan ev sözleşme bitiminden önce geri verilir mi Kiracı, sözleşme süresine veya fesih dönemine uymaksızın kiralananı geri verdiği takdirde, kira sözleşmesinden doğan borçları ödemek zorunda mı?

Süre bitiminden önce üst hakkının devri!

Üst hakkı; bir taşınmaz maliki, üçüncü kişi lehine arazisinin altında veya üstünde yapı yapmak veya mevcut bir yapıyı muhafaza etmek yetkisi veriyor. Peki, süre bitiminden önce üst hakkının devri mümkün olur mu?

kontrat bitiminden önce çıkmak Haberi

kontrat bitiminden önce çıkmak

Kontrat bitiminden önce çıkmak!

Kiracı, bir evi kiralarken söz konusu evin sahibi ile kira işlemi sırasında kontrat imzalar. Bu kontratta evin kullanılma süresi, kira bedeli gibi hususlar ayrıntılı olarak belirtilir. 


Bu kontratta belirtilen süreden az ya da fazla olarak söz konusu evi kullanmak mümkün değildir. Ancak kontrat bitiminden 1 ay önce ev sahibi ihtarname göndermediği sürece kontrat kendiliğinden yenilenir ve süresiz kontrata döner.


Kontrat bitiminden önce çıkmak mümkün mü sorusunun yanıtı ise şu şekilde olacaktır;

Kira kanununda kontrat bitmeden evden çıkmak söz konusu olmuyor. Ancak eğer ev sahibiniz de kontrat bitiminden önce çıkmak meselesine sıcak bakıyorsa ve erken çıkmanızı kabul ederse, bu durumda kontrat süresinin dolmasını beklemenize gerek kalmayacaktır.


Aksi takdirde ev sahibi kontratın erken bitmesini istemiyorsa ve evin kullanılmasında bir güçlük ve herhangi...