11 / 05 / 2024

kontrat süresi dolan kiracı

kontrat süresi dolan kiracı

Kira kontratı süreli olabildiği gibi süresiz de olabiliyor. Peki, süreli kira sözleşmelerinde kira kontrat süresi dolan kiracı çıkarılır mı? Kontratı dolan kiracı nasıl çıkarılır? İşte yanıtı..

Kontrat varken kiracı çıkarılabilir mi? Kiracının kontrat süresi ne kadar?

Kiralanan mülke dayalı kiracı ve ev sahibi arasında bir kira sözleşmesi bulunmaktadır. Bu kira sözleşmesinin belli süresi ve şartları bulunmaktadır. İşte araştırılan detaylar!

Kira sözleşme süresi dolmadan kiracı tahliye edilir mi?

Kiralarda meydana gelen fahiş artışlar sonrasında ev sahipleri mevcut kiracılarını evden çıkartmak için çeşitli yöntemlere başvuruyor. Peki, kontrat süresi dolmadan kiracılar evden çıkarılabilir mi? İşte detaylar..

Kira kontratı süresi dolunca tahliye!

Taşınmaz mal kiralarında kiracı ile mal sahibi arasında kira kontratı imzalanıyor. Kira kontratı genellikle senelik olarak hazırlanmak ile birlikte süresiz olarak da yapılabiliyor.Peki, kira kontratı süresi dolunca tahliye yapılır mı?

Kira kontratı süresi bitince ne kadar zam yapılır?

Kira kontratı genellikle senelik olarak hazırlanıyor. Yenilenen kira döneminde kiracıya belli oranda zam yapılabiliyor. Peki, kira kontratı süresi bitince ne kadar zam yapılır?

Kira kontratı süresi bitince ne olur?

Ev ve işyeri gibi taşınmaz malların kiralanmasında imzalanan kira kontratı birtakım hak ve sorumlulukları da kiracı ile mal sahibine yüklemiş oluyor. Peki, kanunen kira kontratı süresi bitince ne olur?

Devremülk süresi dolan kişi nasıl tahliye edilir?

Devremülk; mesken olarak kullanılmaya elverişli bir yapıdan/bağımsız bölümden, yılın belli dönemlerinde kullanılma hakkı sağlıyor. Peki, devremülk süresi dolan kişi nasıl tahliye edilir?

Kira kontratı süresi ne kadar geçerli?

Taşınmaz mal kiralamalarında, kiracı ile mal sahibi kira kontratı imzalayarak anlaşmanın koşullarını belirleyebiliyor. Kira kontratı kapsamında kira süresine, kira bedeline yer veriliyor. Peki, kira kontratı süresi ne kadar geçerli?

Kira kontratı kefil süresi!

Kira kontratı, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Kira kontratı yapılırken kefil de gerekebiliyor. Peki, kira kontratı kefil süresi ne kadardır? Kefilin sorumluluğu ne zaman biter?

Vergi yapılandırma başvuru süresi uzatıldı!

Torba Yasası ile tanınan vergi yapılandırmaları için başvuru süresi 1 Aralık 2014 tarihinde sona erecekti. Ancak bugün Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile vergi yapılandırma başvuru süresi uzatıldı...

Maketten konut satışında teslim süresi nedir?

Maketten konut satış sözleşmesini imzalayan tüketicilerin sahip olduğu haklar ile bu şekilde satış gerçekleştiren firmaların sorumlulukları yönetmelik ile açıklanıyor. Peki, maketten konut satışında teslim süresi nedir?

Veraset ve İntikal Vergisi beyannamesi ödeme süresi!

Bir kimsenin vefatından sonra geriye bıraktığı menkul ve gayrimenkullerin kabul edilmesi sonucunda devlete ödenmesi gereken vergi çeşidine Veraset ve İntikal Vergisi deniyor. İşte, Veraset ve İntikal Vergisi beyannamesi ödeme süresi!

Kira süresi bitimi nedeniyle tahliye!

Kanunen kiraya veren kişi, kiracısını her istediği zaman çıkaramıyor. Ancak haklı nedenlerin meydana gelmesi halinde kiracının tahliyesi istenebiliyor. Peki, kira süresi bitimi nedeniyle tahliye mümkün mü?

Veraset ve İntikal Vergisi beyannamesi verme süresi!

Veraset ve intikal yolu ile sahip olunan taşınmazlar için veraset ve intikal vergisi ödenmesi gerekiyor. Verginin ödenebilmesi için taşınmazın bağlı olduğu belediyeye beyanname verilmesi gerekiyor. İşte, Veraset ve İntikal Vergisi beyannamesi verme süresi

kontrat süresi dolan kiracı Haberi

kontrat süresi dolan kiracı

Kontratı dolan kiracı nasıl çıkarılır?

Kira kontratı, taşınmaz kiralamalarında taşınmaz sahibi ile kiracısı arasında yapılıyor. Kira kontratı süreli olabildiği gibi süresiz de olabiliyor.


Peki, süreli kira sözleşmelerinde kira kontrat süresi dolan kiracı çıkarılır mı? Kontratı dolan kiracı nasıl çıkarılır?


Borçlar Kanunu gereğince, kiracı kira dönemi bitmeden 15 gün öncesine kadar çıkacağını bir ihtarla mülk sahibine bildirmezse sözleşme birer yıllık sürelerle uzamış oluyor. Ancak kiracının kirayı ödememesi nedeniyle tahliye edebilme imkanı bulunuyor.


Sözleşmenin sona ermesi

Sürenin geçmesi

MADDE 327- Açık veya örtülü biçimde bir süre belirlenmişse, kira sözleşmesi bu sürenin sonunda kendiliğinden sona erer.


Taraflar, bu durumda, açık bir anlaşma olmaksızın kira ilişkisini sürdürürlerse, kira sözleşmesi belirsiz süreli sözleşmeye dönüşür.


Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde fesih bildirimi

1. Genel olarak

MADDE 328- Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde taraflardan her biri, daha uzun...