24 / 07 / 2024

Kontratsız ev sahibi hakları nelerdir

Kontratsız ev sahibi hakları nelerdir

Yazılı kontrat düzenleyen kiracı ile ev sahibinin birbirlerine karşı hak ve sorumlulukları bulunuyor. Peki kontratsız kiracı ve ev sahibinin hak ve sorumlulukları nelerdir? İşte kontratsız kiracı hakları...

Kiracı ve ev sahibi anlaşmazlıklarında yıllar sürecek bir süreç var: TBMM adil çözüm bulmalı! 

Gazeteci Emin Pazarcı, kiracı ile ev sahibi sorunlarına Meclis'in adil bir çözüm bulması gerektiğini söyledi. İşte ayrıntılar... 

Ev sahibi mağdurları uyarıyor: Kiracınızın uyap geçmişini görmeden sözleşme yapmayın! Yanarsınız...

Ev sahibi ile kiracı arasında yargıya taşınan anlaşmazlıklar Sulh Hukuk mahkemelerini resmen kilitledi. Kiracı davalarının uzun sürmesi ise hem ev sahibini hem de kiracıları çileden çıkarırken ev sahiplerinden ''Kiracınızın uyap geçmişini görmeden sözleşme yapmayın'' uyarısı geldi. 

Kiracı ve ev sahiplerinin korkusu: Kiracı ev hayali kuramıyor, ev sahibi evini kaybetme kabusu görüyor!

Ülke genelinde barınma sorunu, hem bir konuta sahip olamama hem de son yıllardaki yüksek kira artışları yüzünden giderek ciddi bir sosyal sorun haline geldi. Kiracılar ev hayali kuramazken, ev sahibi evini kaybetme kabusu görüyor.

Z kuşağının yüzde 93'ü ev sahibi olmak istiyor ancak yüzde 60 bunun asla gerçekleşemeyeceğinden endişeli!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu Z kuşağının yüzde 93'ü ev sahibi olmak istediğini belirterek, ancak yüzde 60'ının bunun asla gerçekleşemeyeceğinden endişeli olduğunu söyledi.

Mağdur ev sahibi 'Hangi kiracılara ev verilmez' diye sordu, bakın ne yanıtlar geldi!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar hız kesmeden devam ederken, Mağdur ev sahibi Hakan Kara da sosyal medya hesabı üzerinden hangi kiracılara ev verilmez diye sordu. Bakın ne yanıtlar geldi...

Ev sahibi bir evi 17 kişiye kiraladı, kişi başına para aldı!

Kira bedellerinin fahiş rakamlara ulaşması sonrası, bazı evler kiracısız kaldı. Ev sahipleri ise boş duran evlerini biran önce kiraya verebilmek için farklı yöntemlere başvurmaya başladı. Bunlardan biri de, Konya'da yaşandı. Bir ev sahibi evini tam 17 kişiye kiraya verdi. İşte ayrıntılar..

Ev sahibi kiracı kavgası durulmuyor! Mağdur ev sahipleri 'Fırsatçı kiracılar bizi batırıp evi alma derdinde' diyor!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar hız kesmeden devam ederken, Müzeyyen Mağdur ev sahibi de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda fırsatçı kiracıların ev sahiplerine evi satın almayı teklif ettiğini söyledi.

Ev sahibi olmak isteyenlere konut kredisinde 1.20 müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi. İşte tarihi

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar hükümet tarafından çıkarılmasına artık kesin gözüyle bakılan 1.20'lik konut kredisini bekliyor.Konut kredisi faizlerinin yükselmesinin ardından vatandaşlar bu yöntemle ev sahibi olabileceklerini düşünüyor. Vatandaşlara müjdeli haber de geldi. Talimat Erdoğan'dan

14 bin 577 TL'ye ev sahibi olabilirsiniz... ING, Garanti, İş Bankası açıkladı. Konut kredisiyle ilgili flaş gelişme

Türkiye'de konut krizinin giderek derinleşmesinin ardından vatandaşlar da nasıl ev sahibi olabileceklerini araştırmaya başladı.. Vatandaşların son kullandığı yöntem de diğer vatandaşlarımızın kulağına hoş gelecek. Evet 14 bin 577 TL'ye ev sahibi olabilirsiniz ancak nasıl. ING, Garanti ve İş Bankası.

Park Gordion Rezidans’ta yüzde 45 peşin ile ev sahibi olma fırsatı

Ankara Çankaya’da inşa edilen Park Gordion Rezidans’ta  yüzde 45 peşin 15 ay vade farksız imkanıyla ev sahibi olunabiliyor. İşte Ağustos 2025’te teslim edilmesi planlanan proje ile ilgili ayrıntılar…

Ev sahibi kiracı sorunu nasıl çözülür? 

Hem son zamanlarda sık sık gündeme gelen kira fiyatlarındaki artışlar hem mülk sahiplerinin kiraları artırması hem de kiracıların kiraları ödeyememesi gibi sebepler ev sahibi kiracı sorununu giderek daha da büyütüyor.

Evinizi kiraya vermek zorundaysanız kiracıdan bunları isteyin! Ev sahibi tek tek sıraladı!

Mağdur bir ev sahibi evini kiraya vereceklere bir uyarıda bulundu. Ev sahipleri artık hangi evrakları isteyecek? İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Fenomen yazar Pucca'nın ev sahibi evin son halini paylaştı: Ben kurtuldum ama yeni ev sahibine gerçekten çok üzülüyorum!

Pucca ismiyle bilinen fenomen yazar Selen Pınar Işık'ın ev sahibi sosyal medya hesabı üzerinden evin son halini paylaşarak, "Ben kurtuldum ama yeni ev sahibine gerçekten çok üzülüyorum!" ifadelerini kullandı.

Kontratsız ev sahibi hakları nelerdir Haberi

Kontratsız ev sahibi hakları nelerdir

Kontratsız kiracı hakları nelerdir?

Kira kontratı, bir gayrimenkul kiralama işleminde kiracı ile gayrimenkul sahibi arasında yapılan anlaşmaya deniyor. Söz konusu kira anlaşması yazılı olarak yapılabileceği gibi, sözlü olarak da yapılıyor.


Kira sözleşmesinin hükümlerinin belirtildiği Türk Borçlar Kanununa göre, söz konusu anlaşmanın yazılı olarak yapılma zorunluluğu bulunmuyor. Buna göre kira anlaşmaları tercih edilmesi halinde sözlü olarak; kontratsız olarak da yapılıyor.


Kontrat olsun ya da olmasın, hak ve sorumluluklar aynı..

Kontrat imzalanarak yapılan kira anlaşmalarında, gayrimenkul sahibi ile kiracısı birbirlerine karşı hak ve sorumlulukları kabul etmiş oluyor. Kontratsız olarak yapılan kiralamalarda da aynı şekilde kiracı ve kiraya veren hak ve sorumluluklara sahip oluyor.


Buna göre, sözlü kira sözleşmelerinde belirlenen kira bedeli, kira süresi, kira ödeme tarihi gibi hususlara uyulması gerekiyor.





Işıl Seren...