04 / 07 / 2024

Kontratsız ev sahibi hakları

Kontratsız ev sahibi hakları

Yazılı kontrat düzenleyen kiracı ile ev sahibinin birbirlerine karşı hak ve sorumlulukları bulunuyor. Peki kontratsız kiracı ve ev sahibinin hak ve sorumlulukları nelerdir? İşte kontratsız kiracı hakları...

Ev sahibi olmak isteyenlere konut kredisinde 1.20 müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi. İşte tarihi

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar hükümet tarafından çıkarılmasına artık kesin gözüyle bakılan 1.20'lik konut kredisini bekliyor.Konut kredisi faizlerinin yükselmesinin ardından vatandaşlar bu yöntemle ev sahibi olabileceklerini düşünüyor. Vatandaşlara müjdeli haber de geldi. Talimat Erdoğan'dan

14 bin 577 TL'ye ev sahibi olabilirsiniz... ING, Garanti, İş Bankası açıkladı. Konut kredisiyle ilgili flaş gelişme

Türkiye'de konut krizinin giderek derinleşmesinin ardından vatandaşlar da nasıl ev sahibi olabileceklerini araştırmaya başladı.. Vatandaşların son kullandığı yöntem de diğer vatandaşlarımızın kulağına hoş gelecek. Evet 14 bin 577 TL'ye ev sahibi olabilirsiniz ancak nasıl. ING, Garanti ve İş Bankası.

Park Gordion Rezidans’ta yüzde 45 peşin ile ev sahibi olma fırsatı

Ankara Çankaya’da inşa edilen Park Gordion Rezidans’ta  yüzde 45 peşin 15 ay vade farksız imkanıyla ev sahibi olunabiliyor. İşte Ağustos 2025’te teslim edilmesi planlanan proje ile ilgili ayrıntılar…

Ev sahibi kiracı sorunu nasıl çözülür? 

Hem son zamanlarda sık sık gündeme gelen kira fiyatlarındaki artışlar hem mülk sahiplerinin kiraları artırması hem de kiracıların kiraları ödeyememesi gibi sebepler ev sahibi kiracı sorununu giderek daha da büyütüyor.

Evinizi kiraya vermek zorundaysanız kiracıdan bunları isteyin! Ev sahibi tek tek sıraladı!

Mağdur bir ev sahibi evini kiraya vereceklere bir uyarıda bulundu. Ev sahipleri artık hangi evrakları isteyecek? İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Fenomen yazar Pucca'nın ev sahibi evin son halini paylaştı: Ben kurtuldum ama yeni ev sahibine gerçekten çok üzülüyorum!

Pucca ismiyle bilinen fenomen yazar Selen Pınar Işık'ın ev sahibi sosyal medya hesabı üzerinden evin son halini paylaşarak, "Ben kurtuldum ama yeni ev sahibine gerçekten çok üzülüyorum!" ifadelerini kullandı.

Mağdur ev sahibi, 'Sınırlanan kira gelirinizle yapmak isteyip yapamayacağınız bir şey yazın' dedi! Bakın ne yorum geldi!

Ev sahibi kiracı kavgaları devam ederken, mağdur bir ev sahibi sosyal medya üzerinden kısıtlanan kira gelirinizle yapmak isteyip de yapamayacağınız bir şey yazın dedi. İşte o paylaşım ve gelen yanıtlar...

Ev sahibi kiracı savaşında en çok kim mağdur oldu? Vatandaşlar ne dedi? 

Son günlerin gündemden düşmeyen ev sahibi kiracı savaşı hız kesmeden devam ediyor. Peki ev sahibi kiracı savasında kim haklı? Vatandaşlar bu konu ile ilgili ne dedi? 

Ev sahibi - kiracı kavgasında haksız ve suçlu olan kim?

Kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan gerilim her geçen gün daha da artarken, Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci sosyal medya hesabı üzerinden çok önemli bir paylaşım yaptı. Peki ev sahibi kiracı kavgasında haksız ve suçlu olan kim? İşte o sorunun yanıtı...

SGK Başuzmanı: Muhtaç kiracıyı ev sahibi değil, devlet sübvanse etsin. Büyük kira krizi kapıda!

Yüzde 25 zam sınırlaması nedeniyle kiracı ve ev sahibi arasında yaşanan sorunlar artarak sürüyor. Daha büyük bir kira krizinin kapıda olduğunu söyleyen SGK Başuzmanı İsa Karakaş, çözüm önerilerini açıkladı.

Mağdur ev sahibi: Kiracı sorgulama hizmeti istiyoruz!

Mağdur ev sahipleri hem yüzde 25 zam sınırına hem de uzayan davalara çözüm talep ederken; kiracılar için istedikleri şartları da sık sık gündeme getiriyorlar. Mağdur bir ev sahibi, X sosyal medya hesabından 'Kiracı sorgulama hizmeti istiyoruz' paylaşımında bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar.

Her ev sahibi zengin değil: Kirada TEFE-TÜFE formülüne dönülmeli!

Kirada yüzde 25 zam sınırı konusunda sular durulmuyor. Sunucu Ekrem Açıkel, X sosyal medya hesabından, ev sahibi ile kiracı sorunlarına değinerek çözüme ilişkin bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Mağdur ev sahibi: Yüzde 25 zam sınırıyla bizim paramız, kiracılara verildi! 

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklarda sular durulmuyor. Mağdur bir ev sahibi sosyal medya hesabından "Bizim paramızı kiracıya verdiniz" dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kontratsız ev sahibi hakları Haberi

Kontratsız ev sahibi hakları

Kontratsız kiracı hakları nelerdir?

Kira kontratı, bir gayrimenkul kiralama işleminde kiracı ile gayrimenkul sahibi arasında yapılan anlaşmaya deniyor. Söz konusu kira anlaşması yazılı olarak yapılabileceği gibi, sözlü olarak da yapılıyor.


Kira sözleşmesinin hükümlerinin belirtildiği Türk Borçlar Kanununa göre, söz konusu anlaşmanın yazılı olarak yapılma zorunluluğu bulunmuyor. Buna göre kira anlaşmaları tercih edilmesi halinde sözlü olarak; kontratsız olarak da yapılıyor.


Kontrat olsun ya da olmasın, hak ve sorumluluklar aynı..

Kontrat imzalanarak yapılan kira anlaşmalarında, gayrimenkul sahibi ile kiracısı birbirlerine karşı hak ve sorumlulukları kabul etmiş oluyor. Kontratsız olarak yapılan kiralamalarda da aynı şekilde kiracı ve kiraya veren hak ve sorumluluklara sahip oluyor.


Buna göre, sözlü kira sözleşmelerinde belirlenen kira bedeli, kira süresi, kira ödeme tarihi gibi hususlara uyulması gerekiyor.





Işıl Seren...