23 / 07 / 2024

kontrollü patlatma yıkım

kontrollü patlatma yıkım

Kentsel dönüşümün üçüncü büyük hamlesinde yerli malıyla yıkım yapıldı. ilk defa kontrollü patlatma yönetimi ile yapı yıkma şeklinin kullanıldığı dönüşümde, binanın hangi yana yıkılacağına karar verildikten sonra yıkım işlemi gerçekleştiriliyor...

Çankaya'da çökme riski olan binanın yıkım çalışmaları başladı! 

Ankara Çankaya'da çökme riski bulunduğu için boşaltılan binanın yıkımı kontrollü olarak yapılıyor.

İzmir’de yıkım faciası! Deprem yıkamadı ekipler yıktı!

İzmir’de geçtiğimi yıl ekim ayında yaşanan 6.6 büyüklüğündeki deprem sırasında ağır hasar gören 8 katlı bina, kontrollü yıkım sırasında yakınında bulunan 3 yıllık binanın üzerine devrildi. Depremin yıkamadığı 5 katlı binada ağır hasar oluştu.

İzmir'de kontrollü yıkım esnasında bir binanın çökmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı!

İzmir Karşıyaka'da deprem esnasında ağır hasar gören 8 katı binanın kontrollü yıkımı sırasında yanındaki binanın üzerine çökmesiyle ilgili olarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Karşıyaka Belediyesi tarafından soruşturma başlatıldı.

Karşıyaka'da yıkım sırasında çöken binayla ilgili soruşturma başlatıldı!

Karşıyaka'da deprem sonucunda ağır hasar alan 8 katı binanın kontrollü yıkımı sırasında yanında bulunan binanın çökmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı.

İzmir'de ağır hasarlı bina kontrollü yıkım yapılırken çöktü!

İzmir'de yıkım çalışmalarına başlanan binalardan Canbazoğlu Apartmanı çalışmalar sırasında tamamen çöktü.

Kayseri Melikgazi'de metruk binaların yıkımına başlandı!

Kayseri Melikgazi Belediyesi tarafından Yıldırım Beyazıt, Gülük ve Tacettinveli mahallerinde bulunan metruk yapıları kontrollü şekilde yıkımını gerçekleştirdi. 

Manisa'daki depremde hasar gören cami minarelerine kontrollü yıkım!

Manisa Akhisar'da 22 Ocak'ta yaşanan depremde hasar gören 2 caminin minaresi, kontrollü şekilde yıkıldı...

Malatya'da ağır hasarlı binanın kontrollü yıkımı sürüyor!

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 6,8 büyüklüğüne sahip depremde ağır hasarlı bina kontrollü şekilde yıkılıyor.

Bahçelievler'de bina yıkımı sırasında çökme meydana geldi!

Bahçelievler'de kontrollü bina yıkımı sırasında çökme yaşandı.

Kağıthane'de hasarlı binaların yıkımına başlandı!

Kağıthane'de yaklaşık 10 gün önce istinat duvarının çökmesinin ardından bir bina çökmüş bir bina ise kontrollü olarak yıkılmıştı. Mahallede hasar gören 24 binanın da yıkımına karar verilmişti. Yıkımlar bugün itibariyle başladı.

Kartal'da riskli binalarda kontrollü yıkım yapılacak!

Kartal’da çökme sonucu 21 kişinin öldüğü Yeşilyurt apartmanının yanındaki Yunus apartmanı risk nedeniyle boşaltıldı ve yıkım işlemi başladı. Kartal'da riskli binalarda kontrollü yıkım yapılacak.

Maltepe Demirli Sitesi yıkımı yarın yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm kapsamında Maltepe’de riskli bir binanın yıkımında patlatma yöntemini kullanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı’nın da katılacağı program yarın saat: 10.00’da düzenlenecek.

Yenişehir Emniyet Müdürlüğü binasının yıkım işlemi gerçekleştirildi!

Yenişehir İznik yolunda hizmet veren Yenişehir Emniyet Müdürlüğü binası, bir süre önce depreme dayanıklı olmadığı için boşaltılmıştı. 4 katlı binanın yıkım işlemi, kontrollü şekilde gerçekleşti...

kontrollü patlatma yıkım Haberi

kontrollü patlatma yıkım

Kentsel dönüşümün üçüncü büyük hamlesinde yerli malı ile yıkım tercih edildi. Türkiye'de ilk defa kontrollü patlatma yönetimi ile yapı yıkma şeklinin kullanıldığı dönüşümde, binanın hangi yana yıkılacağına karar verildikten sonra yıkım işlemi gerçekleştiriliyor.

Öte yandan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentsel dönüşüm kapsamındaki üçüncü büyük yıkımlan, geçen yıl 5 Ekim'de İstanbul Sangazi'de yapılan patlatmalı yıkımdan farklı oldu. Bu kez tek tarafa yatırma yöntemi yerine olduğu yere çökertme tekniği uygulandı. Bu, aynı zamanda, hem patlayıcılann üretimi hem de teknik açıdan dışardan danışmanlık hizmeti alınmadan, tamamen Türk ekiplerce yapılan ilk patlatmalı yıkım oldu.

YIKIMLAR İÇİN AMERİKA'DAN KİTAPÇIK SİPARİŞ VERİLDİ

Üçüncü dalgadaki yıkımlar, tamamenTürk teknik elemanlan ile yapıldı ve Türkiye'de üretilen malzemeler kullanıldı. Türkiye'de bu kadar yüksek katlı binlar yoktu. Geçmişte de binalar kontrollü yıkılmıyordu. Kentsel...