02 / 05 / 2024

Kontür gabari

Kontür gabari

Emsal gabari terimleri, inşaat çalışmalarına başlanacak bir yapının hangi boyutlara sahip olması gerektiğini söylüyor. Söz konusu emsal ve gabari değerleri, yapılacak formül hesapları ile bulunuyor...

Gabari nedir? Gabari ne demektir?

Gabari nedir? Gabari ne demektir? soruları merakla araştırılıyor. İşte gabarinin anlamına dair detaylar!

Konak Tramvayı'nın test sürüşü yapıldı!

Konak Tramvayı, minimum hızda gerçekleştirdiği ilk gabari test sürüşünü İzmirlilerin alkışları arasında başarıyla tamamlayarak sosyal medyada gündem oldu.

KONTİMDER'den inşaat sektörüne KDV indirimi önerisi!

İnşaat sektöründe kalıcı olarak KDV indirimine gidilmesinin birçok avantajı getireceğini söyleyen KONTİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Başaran, sektöre yönelik açıklamalar yaptı.

İnşaat sektöründe KDV yüzde 8'e indirilmeli!

KONTİMDER ve Yönetim Kurulu üyeleri, basın mensupları ile bir araya geldi. KOMTİNDER Yönetim Kurulu Başkanı Osman Başaran, inşaat sektörüyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Yapı malzemelerinde KDV yüzde 8'e düşürülsün!

KONTİMDER Başkanı Osman Başcan ve derneğin üyeleri, inşaat malzemeleri sektörünün sorunlarını DÜNYA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ’a anlattılar.

Veysel Bakgör: 10 yılda 10 bin kont sattık!

İMSİAD, BAKYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör'ü öğrencilerle buluşturdu. Bakgör "10 yılda 10 bin civarı konut sattık. Sağlam bir irade ortaya koyarak, bir yol haritası belirlediğinizde semeresini alıyorsunuz. " dedi.

Arsada gabari nasıl hesaplanır?

Gabari kelimesi gayrimenkul alanında, yapılacak bir binanın belediyece öngörülen azami yüksekliği anlamını taşıyor. Peki, arsada gabari nasıl hesaplanır? İşte, arsa gabari hesaplama örneği..

Gabari nasıl belirlenir?

Gabari kelimesi mimari alanda, yapılacak bir binanın belediyece öngörülen azami yüksekliği anlamını taşıyor. Peki, gabari nasıl belirlenir? İşte, gabarinin belirlenmesi..

Gabari nasıl hesaplanır?

Yapılacak bir binanın belediyece öngörülen azami yüksekliğine gabari deniyor. Gabari ölçüleri araziye göre değişiklik gösteriyor. Peki, gabari nasıl hesaplanır? İşte, gabari hesaplama örneği..

Kont Drakula'nın kaldığı zindanlar kameralarla gözetlenecek!

Tokat Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz, Tokat Kalesi'ne 8 kamera yerleştirildiğini belirterek, "Kont Drakula'nın kaldığı zindanlar 24 saat gözlem altında korunmuş olacak" açıklamasını yaptı

Tapuda gabari ne demek?

Emsal gabari, bilindiği üzere bir arsa üzerinde nasıl ve hangi boyutlarda inşaatın yapılacağına ilişkin değerleri söylüyor. Peki tapuda gabari ne demek? Tapuda gabari nasıl hesaplanır?

Emsal ve gabari nedir, nasıl hesaplanır?

Emsal ve gabari terimleri, inşaat sektörü ile ilgili anlamlar taşıyor. İki terim de inşaat çalışmalarına başlanacak yağının boyut sınırlarına ilişkin uyulması gereken hükümleri veriyor...

Gabari ölçüleri!

Gabari kelimesi, trafik ve gayrimenkul gibi farklı alanlarda kullanılan bir kelime olarak karşımıza çıkıyor. Peki arsada gabari nedir, gabari ölçüleri nasıl ve kim tarafından hesaplanır?

Kontür gabari Haberi

Kontür gabari

Emsal gabari!

Bir arsa üzerinde nasıl ve hangi boyutlarda inşaatın yapılacağına ilişkin hükümleri emsal gabari değerleri veriyor. Buna göre emsal ve gabari nedir, emsal ve gabari nasıl hesaplanır, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Emsal (KAKS hesabı)

KAKS oranı, 0.20 – 0.30 – 0.40 – 1.0 – 1.5 – 2.0 – 2.07 – 2.5 – 3.0 arasında değişkenlik gösteren bir sayı olup, arsa alanı ile çarpılarak kat alanı sınırları bulunuyor. KAKS hesaplama larında katlar alanı bodrum kat, asma kat, çekme ve çatı katı ve kapalı çıkmalar dahil kullanılabilen bütün katların ışıklıklar çıktıktan sonraki alanların toplamını ifade ediyor.


Gabari hesabı

Gabari hesaplamaları nda; Gabari "H" olarak ifade ediliyor. Gabari boyutunu 0,5 kat farkını çıkarıp 3’e bölündüğünde binanın kat sayısı bulunmuş oluyor. 


Kontür gabari 

Mevcut bir binanın parsel üzerindeki zemin oturumunun,...