05 / 05 / 2024

konuralp beldesi

konuralp beldesi

Karadeniz'in "Efes" i olarak bilinen, 1. yüzyılda inşa edildiği tahmin edilen Konuralp beldesindeki antik tiyatroda kazı çalışmaları devam ediyor. Nurperi Ayengin, kazıların antik tiyatronun sahne bölümünde devam ettiğini belirtti. ...

Düzce Konuralp'te binalara kat sınırı!

Düzce Belediye Meclisi Haziran ayı ikinci oturumunda Konuralp'in imar mevzuatında değişiklik yapıldı.Karara göre Konuralp'te artık Zemin+4 kattan fazla yapı yapılamayacak. 

Düzce Konuralp'teki yüksek katlı projelerin durdurulması isteniyor!

Düzce Konuralp'te kat imar izninin zemin+4 kat olmasına ilişkin karar Düzce Belediye Meclisi tarafından onaylandı. Bölge sakinleri tarafından inşaatı devam eden yüksek katlı projelerin durdurulması istendi.

Düzce Konuralp Yürüyüş Yolu'nda çalışmalar başlıyor!

Düzce Belediyesi yaptığı yatırımlarla Konuralp bölgesini turizm merkezi haline getiriyor. Bölgedeki çalışmalar 1 ay içerisinde tamamlanacak.

Konuralp Tarihi Kent Meydanı projesinde son durum!

Düzce'de hayata geçirilecek olan “Konuralp Tarihi Kent Meydanı Düzenleme ve Restorasyon Projesi” için çalışmalar devam ediyor.

Düzce Konuralp projesi için yeni toplantı!

Konuralp Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor projesi için yeni bir toplantı daha yapıldı. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Proje Koordinatörü Emine Yüksek ve proje ekibi ile yapılan toplantı sonucunda proje içinde yer alan bölümler değerlendirildi.

Konuralp Tarihi Kent Meydanı Düzenleme Projesi tanıtıldı!

Düzce Belediyesi AB Proje Ofisi tarafından çeşitli turistik ve tarihi alanların gün yüzüne çıkarılması amacıyla hazırlanan projeler sayesinde Konuralp Antik Kenti gelecek nesillerin kültür mirası haline gelecek.

Körfez Tatil Beldesi projesinin 2016 sonu değerleme raporu!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Balıkesir Edremit Güre'de bulunan Körfez Tatil Beldesi projesine ait olan 2016 sonu değerleme raporunu yayınladı.

Düzce Konuralp Tarihi Kent Meydanı görücüye çıkıyor!

Düzce Belediyesi AB Proje Ofisi tarafından hazırlanan ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’ndan (MARKA) hibe almaya hak kazanan “Konuralp Tarihi Kent Meydanı Düzenleme ve Restorasyon Projesi” için tanıtım toplantısı yapılacak.

TOKİ’den Afyonkarahisar’ın Haydarlı Beldesi’ne 77 tarımköy konutu!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Afyonkarahisar’ın Haydarlı Beldesi’nde inşa edilecek 77 tarımköy konutunun ihalesi yapıldı. 1

Düzce Konuralp’e arkeopark yapılıyor!

Düzce Belediyesi tarafından Konuralp’de tarihi 40 basamaklar önünde oturma ve dinlenme amaçlı park yapılıyor.

Uşak Merkez Bölme Beldesi'nde 3.1 milyon TL'ye satılık arsa!

Uşak Belediye Başkanlığı, Uşak Merkez Bölme Beldesi'nde yer alan arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkulün satış bedeli 3 milyon 100 bin TL olarak belirlendi.

Düzce Konuralp'e müze inşa edilecek!

“Konuralp Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor Projesi” ve “Doğu Marmara Antik Kent Projesi” kapsamında Düzce Belediyesi Konuralp Sosyal Tesislerinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Düzce Konuralp'te restorasyon çalışmaları başladı!

Konuralp’in tarihi ve turizm restorasyonu için çalışmalar başlatılıyor. Düzce Belediyesi tarafından bunun için bütçe oluşturuluyor.

konuralp beldesi Haberi

konuralp beldesi
Karadeniz'in "Efes" i olarak bilinen, 1. yüzyılda inşa edildiği tahmin edilen Konuralp beldesindeki antik tiyatroda kazı çalışmaları devam ediyor. Düzce Üniversitesi (DÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurperi Ayengin, kazıların antik tiyatronun sahne bölümünde devam ettiğini belirtti. Kazı çalışmaları sırasında tiyatronun giriş bölümünde Bizans dönemine ait olduğunu düşündükleri künklere rastladıklarını kaydeden Ayengin, bunları inceleyeceklerini dile getirdi. Antik tiyatronun alt katı da olabileceğini vurgulayan Ayengin, şunları söyledi: Yorgun ama mutluyuz "Binanın da alt kata doğru devam ettiğini belirledik ama burada dolgu toprağı var. Yaklaşık 6 metre kazmamız gerekiyor. Çalışmalarımız biraz zorlu geçiyor ama çok mutluyuz. Bu bölgede bu kadar korunabilmiş tek tiyatro olması açısından bütün bu yorgunluklar çalışmamıza değiyor. Bütçemizin artması halinde yaklaşık 5 yıl...