22 / 05 / 2024

konut aidatları 2015

konut aidatları 2015

İnsanlara daha iyi yaşam koşulları ve sosyal aktiviteler sunmak üzere markalı konut üreticileri tarafından geliştirilen site hayatı beraberinde yüksek aidatları da getiriyor.

Fahiş konut aidatlarına yeni ayar! Çözüm için maddeler peş peşe sıralandı!

Son dönemde konut ve kira ile beraber yükselen konut aidatlarına yeni ayar. Bu kapsamda yöneticiler için  eğitim ve sınav şart olacak, sertifika zorunluluğu ve ‘adli sicil’ kuralı getirilecek. İşte detaylar...

Konut aidatları sorununun tek çözümü kat mülkiyeti kanunun revize edilmesinden geçiyor!

Timtaş Yönetim AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akay, bazı sitelerdeki aidat sorununun, 1965 yılında kabul edilen Kat Mülkiyeti Kanunu revize edilmeden çözülemeyeceğini vurguladı.

İstanbul'da konut sitesi aidatları yüzde yüzde 40 ile yüzde 170 arasında arttı! En yüksek aidatlar bu ilçelerde!

EVA Gayrimenkul Değerleme Değerleme Koordinatörü Serkan Bal, maliyetlerdeki artışlar, asgari ücrete yapılan zamlar, enflasyondaki artışların ardından İstanbul’daki konut aidatların yüzde 40 ile yüzde 170 arasında arttığını açıkladı. 

Konut aidatlarına zam yolda; Fahiş fiyat artışlarına dikkat!

Asgari ücrete yapılan yüzde 34’lük zammın ardından konut aidatlarına da zam gelmesi bekleniyor. Çünkü en önemli gider kalemi olan personel maaşları yükselince aidatların da artması bekleniyor. İşte detaylar...

Aidatlar kiraları yakaladı! İşte en yüksek aidat olan ilçeler

Enerji fiyatlarındaki yükseliş ve iş gücü maliyetlerinin artması gibi nedenlerle İstanbul’da konut aidatları, kiraları yakaladı. İşte en yüksek aidat alınan ilçeler...

İstanbul’da en yüksek konut aidatını bu ilçeler ödüyor!

Ev alırken sadece evi almak değil, masraflarını da bilmek gerekiyor. Özellikle sitelerde çok yüksek olan konut aidatları pandemi sürecinde yüzde 10 azalsa da bazı bölgelerde hiç değişmedi. 

İstanbul'da konut aidatları 2 bin 100 TL'ye kadar çıkıyor!

REIDIN araştırmasına göre İstanbul'da markalı konut projelerinde 100 metrekarelik daireler için ödenen ortalama aylık aidat bedeli 362 lira olurken, 23 liradan başlayan tutarlar 2 bin 100 liraya kadar çıkıyor...

İstanbul'da en düşük ve en yüksek aidat nerede?

"İstanbul Ortalama Konut Aidatları" raporuna göre İstanbul'da en yüksek aidat Sarıyer, en düşük aidat ise Fatih ve Sultangazi'de. İşte ilçe ilçe aidat analizi..

47 bin 276 konutun yarısını Araplar aldı!

2013'ten bu yana yabancılar Türkiye'den 78 bin konut aldı. 2015'ten sonra satılan konutların yüzde 45.5'i Arap coğrafyasındaki ülkelerin vatandaşlarına gitti. Alımlardaki düşüş sonlandı

Konut kredisi faiz oranlarındaki artış fiyatları nasıl etkiledi?

Türkiye'de yatırımcısının yüzünü en çok güldüren dolar ve konut oldu. 2015 yılında konut fiyatlarında yüzde 20 oranında artış yaşandığı görüldü. İstanbul'da konut fiyatı en çok artan semt ise Alemdağ oldu.

Afyonkarahisar'da 7 bin 637 konut satıldı!

TÜİK konut satış istatistiklerini açıkladı. Afyonkarahisar'da 2014 yılında 6 bin 260 olan toplam konut satışı, 2015 yılında yüzde 22 artarak 7 bin 637 olarak gerçekleşti.

Avro Bölgesi'nde konut fiyatları yükseldi!

Avrupa İstatistik Ofisinin (Eurostat) bugün yayımladığı verilere göre, konut fiyatları 2015'in dördüncü çeyreğinde, önceki yılın aynı dönemine kıyasla Avro Bölgesi’nde yüzde 2,9 ve Avrupa Birliği’nde (AB) yüzde 3,8 yükseldi.

Emlak Konut GYO 2015 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı!

Emlak Konut GYO, 2015 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısının 14 Nisan 2016 Perşembe günü yapılacağını Kamuyu Aydınlatma Platformu aracılığıyla duyurdu. İşte şirketten KAP'a yapılan açıklama...

konut aidatları 2015 Haberi

konut aidatları 2015

Havuz bakımından site güvenliğine, tenis kortundan spor salonlarına kadar birçok aktivite site sakinlerine sunulurken aidatlar da 3 bin liralara kadar yükselebiliyor. Bu da İstanbul genelinde iyi semtlerdeki kiralara denk geliyor.



Örneğin İstanbul’un en prestijli sitelerinden biri olan Kemer Country’de site aidatları ısınma hariç 1.000 lira sınırına dayanmış durumda. Yine Kemerburgaz’da yer alan diğer lüks aidatlar 2.000 liraya ulaşıyor. Lüks otel hizmeti veren rezidans projelerinde ise aidatlar metrekarede 15 liraya kadar çıkabiliyor. Kaliteli yaşam standardını yaşamak için bu sitelerden ev alanlar artık ortalama standarttaki bir semtte 2+1 dairelerin kirasına denk gelen aidatlar ödemekten şikayetçi. Hatta bazıları da oturdukları sitelerden uzaklaşıp aidatı daha düşük yerleri tercih etmeye başlamış durumda.



Markalı konut üreticileri de insanların bu eğilimini gözlemleyerek yeni projelerinde aidatları rakip projelere göre...