03 / 05 / 2024

Konut alımında sıfır faiz uygulaması nasıl yapılıyor

Konut alımında sıfır faiz uygulaması nasıl yapılıyor

Satın alınan konut için peşin ödenen tutarın yüzdesi arttıkça kredi kullanılacak bakiye azalıyor. Kredi kullanılacak bakiye azaldıkça da “sıfır faiz” le kullandırılan kredinin vadesi uzuyor.

Biva Yatırım’dan hem denize sıfır hem tarım alanındaki Çeşme Gücücek Koyu için açıklama geldi: Halka ait kalacak! 

İzmir Çeşme Gücücek Koyu’nda denize sıfır parselde hayata geçirilecek olan rezidans projesi ile ilgili bir açıklama yapan Biva Yatırım, haberlerde bahsedildiği gibi plajı özelleştirme, kapatma gibi bir niyetleri olmadığını belirtti.

Ballıca Manzara Villaları'nda ön talebe özel sıfır faiz fırsatı! 

Çukurova Gayrimenkul – Msy Yapı iş ortaklığında hayata geçirilen Ballıca Manzara Villaları'nda ön talebe özel sıfır faiz fırsatı sunuluyor. Peki projede konut fiyatları ne kadar? 

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Konut alım satımında yabancı detayı! Gelir vergisi çıkabilir!

Son zamanlarda ülke genelinde yabancın yatırıcıların gayrimenkul alımında artışlar meydana geldi. Yabancıya konut satışları 2023'te 35 bin oldu. Peki yabancıdan konut alım satışında neye dikkat edilmeli? 

Emekli maaşlarında sıfır artış şoku: Kök aylık 10 bin TL olmazsa, maaşlara hiç zam gelmeyecek! 

Sayıları 6 milyonu bulan ve en düşük 10 bin TL şeklinde belirlenen maaşı alan emeklilerin bir bölümü, TBMM'de kök maaşlarında herhangi bir düzenlemeye gidilmezse Temmuz'da sıfır maaş artışıyla karşılaşacak. Peki sıfır maaş artışı sorunu nasıl çözülecek? 

Peugeot'dan sıfır otomobilde indirim kampanyası! Peugeot kaçırılmayacak fırsatlar sunuyor...

Sıfır otomobil hayalinizi Peugeot ile gerçekleştirmeniz mümkün. Marka, tarafından bir kampanya duyurdu ki, bayiye giden altında sıfır otomobil ile geri dönecektir. İndirim değerindeki kaçırılmayacak fırsatlar ve kampanya detayları.

Fiyatı 1 Milyon TL'nin altında olan sıfır otomobiller hangileri?

2023 senesinde otomobil satışları rekor kırdığı belirtildi. Buna göre, şimdi gözler 2024 senesinde. Döviz fiyatlarındaki yükseliş devam ederken 2023 ve 2024 sıfır otomobil fiyatları da merak ediliyor. Peki fiyatı 1 milyon liranın altında olan otomobil var mı?

Sıfır araç alacaklar acele etmeyin! 2024'te daha uyguna araba alınabilecek!

Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımında sıfır araç alacakların acele etmemesi gerektiğini belirtti. İşte Calman'ın o açıklaması ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Mahall Bomonti İzmir'de sıfır faiz ve 12 ay vadeyle ev sahibi olma fırsatı! 

Mahall Bomonti İzmir'den konut sahibi olmak isteyenlere sıfır faiz, 12 ay vade imkanı sunuluyor. Peki Mahall Bomonti İzmir'de konut fiyatları ne kadar? İşte proje ile ilgili detaylar...

İkinci el ve sıfır konut ve araç satışı yapacaklar dikkat! İlan sitelerine sil baştan düzenleme! 1 Kasım’da başlıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki günlerde açıklamalar üzerine 1 Kasım tarihinden itibaren sıfır ve ikinci el ilan sitelerinde yeni dönem başlıyor. Erdoğan, 100 bin TL’ye kadar idari para cezası uygulanacağını belirtmişti. Peki, ilan sitelerinde yeni süreç nasıl işleyecek? İşte detaylar...

Nature Resort konutlarında 40 peşin ödemelerde sıfır faiz 18 ay esnek vade imkanı!

Oktay İnşaat tarafından Mersin'de inşa edilen MB Nature Resort konut projesinde teslimler devam ediyor. Projede yüzde 40 peşin ödemelerde sıfır faiz 18 ay esnek ödeme fırsatı sağlanacak. İşte projeye ilişkin tüm detaylar...

Araba almak isteyenlere müjde üstüne müjde! Sıfır araç satışlarında bolluk dönemi başladı!

Sıfır otomobil piyasasının en büyük sorunu olan stok durumu, artık ortadan kalktı. Ticaret Bakanlığı'nın devreye girmesi ile sıfır araç satışlarında bolluk dönemi başladı. Ayrıca üstüne indirim ve kampanyalar yapıldı.

Siemens SN53IS62MT iQ500 yarı ankastre bulaşık makinesiyle beraber set alımlarında ankastre fırında 5 bin lira indirim!

Beyaz eşya denildiğinde akla ilk gelen markalardan Siemens, müşterilerin çok sevineceği bir haber verdi. Siemens, SN53IS62MT iQ500 yarı ankastre bulaşık makinesiyle beraber set alımlarında ankastre fırında 5 bin TL indirim imkânı sunacağını açıkladı.

Konut alımında sıfır faiz uygulaması nasıl yapılıyor Haberi

Konut alımında sıfır faiz uygulaması nasıl yapılıyor

İstanbul’da konut fiyatlarındaki artış devam ediyor. Merkez Bankasının hazırladığı Temmuz 2015 verilerine göre son bir yılda İstanbul’da konut fiyatları yüzde 26,60 arttı.


İktisat teorisine göre bir mal veya hizmete yönelik talepte meydana gelen artışın o malın denge fiyatını artıracağını söyler. Merkez Bankası verilerine göre konut fiyatları enflasyonun bir hayli üstünde arttığına göre konut piyasasında talebin canlı ve artmakta olduğu düşünülebilir. Ancak gazetelerin emlak eklerinde değil tüm reklam mecraları “örtülü indirimler” diyebileceğimiz bir dizi cazip ödeme seçenekleri ve avantajlara sahip konut proje ilanlarıyla dolup taşıyor.


Fiyatlar artıyorsa talep canlı demektir. Peki talep canlı ise neden satıcılar fiyatlarda “örtülü indirim” yapıyorlar? Ayrıca niye bunu “örtülü” yapıyorlar? Niye “talep düştü bu piyasa şartlarında bu mal bu fiyattan gitmiyor, artık yüzde 10 ­15 indirim yapıyorum”...