03 / 05 / 2024

konut apartman dairesi

konut apartman dairesi

Şehirleşmenin yoğunlaşması ile yaygınlaşan ve günümüzdeki yerleşim yapıları olarak ifade edilen apartman nedir? Apartmanın özellikleri nelerdir? Apartman gibi yapılarda nelerin bulunması gerekir? İşte sorularınızın yanıtı...

O ildeki Vergi Dairesi 3+1 konut satışı yapacak! İhale tarihi 12 Aralık!

Sivas Kale Vergi Dairesi Müdürlüğü, 3+1 konut satışı yapacak. 145 metrekare büyüklüğündeki konutun satışı için 12 Aralık’ta ihale düzenlenecek.

Konut sahibi olmak isteyenlere müjde! Aylık 6 bin 671 TL taksitle 3+1 apartman dairesi!

Türkiye'nin önde gelen bankalarından biri olarak akıllarda yer edinen Vakıfbank, ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara müjdeyi verdi. İşte ayrıntılar...

Yeksa Yapı Şükrüpaşa apartmanında son konut!

İstanbul'un en nezih semti Kadıköy'de kentsel dönüşüm projesi kapsamında Yeksa Yapı tarafından hayata geçirilen Şükrüpaşa apartmanında son konut. Peki Şükrüpaşa apartmanında son konutun fiyatı ne kadar?

Okan Bayülgen: Apartman dairesi biriktiren biri olmadım!

Ünlü televizyoncu ve oyuncu Okan Bayülgen, özel hayatıyla ilgili merak edilenleri yanıtladı. Bayülgen, ''Yalnızlık ve parasızlık benim seçimimdi. Apartman dairesi biriktiren biri olmadım'' dedi.

Killing Eve dizisiyle ünlenen daire şimdi kiralık!

Killing Eve dizisiyle ün kazanan İspanya’nın Barcelona şehrinde bulunan apartman dairesi internet üzerinden kiraya veriliyor.

'Evde kal' furyasında müstakil evler kafa karıştırdı!

Koronavirüsle başlayan 'evde kal' furyasında müstakil evler kafa karışıklığı yaratıyor. Ev deyince aklına apartman dairesi gelen herkes, yüksek gelirlilerin müstakil, bahçeli evlerini görünce 'Evde kal' uyarısında bulunuyor...

Apartman kazan dairesi yabancıya kiralanabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kömürlü kazan dairesi ve apartman görevlisinin ikâmetgâhı olarak tahsis edilmiş alanın belediyeden ‘bağımsız bölüm’ ruhsatı almadan yabancılara kiralanmasının hukuki sakıncaları ve yaptırımları var mıdır?' sorusunu yanıtladı.

Helena Christensen huzuru dağ evinde buldu!

​​​​​​​50 yaşındaki Danimarkalı model Helena Christensen'in dünyanın en güzel kentlerinden birinde milyon dolarlık bir apartman dairesi var. Ama o huzuru dağlardaki evinde buluyor. 

Büyükçekmece Belediyesi evi yanan aileye yardım eli uzattı!

Geçtiğimiz günlerde patlama sonucu kullanılamaz hale gelen apartman dairesi, Büyükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından baştan aşağı yenileniyor.

New York'ta Instagram fotoğrafı çekmek için ev tasarlandı!

New York'un SoHo mahallesinde, şehrin göbeğinde bir apartman dairesi, Instagram fotoğrafları için tasarlandı. İşte o ev...

Selami-Didem Şahin Levent'teki evi için servet harcadı!

Beşiktaş’ta oturdukları apartman dairesi kentsel dönüşüme girince, 4. Levent’e taşınan çift evlerinin dekorasyonu için küçük bir sevet harcadı. 

Keith Urban eşine New York'ta 52 milyon dolara ev aldı!

Yeni Zelandalı ünlü şarkıcı Keith Urban, eşi Nicole Kidman'a 52 milyon dolar değerinde bir apartman dairesi satın aldı. Evin 7 odası ve oldukça geniş bir terası bulunuyor. 

Özlem Taşkaya: İzmir'de ev fiyatları artacak!

Hugent'in Genel Müdürü Özlem Veryeri Taşkaya, İzmir'in yoğun göç almasını değerlendirdi. Taşkaya, “Bir ev veya deniz manzaralı bir apartman dairesi, artık ucuz değil. Fiyatlar daha da yükselecek'' diye konuştu.

konut apartman dairesi Haberi

konut apartman dairesi

Apartman nedir?

Dilimize Fransızca "L'Appartement" tan geçen bu kelime; türkçede birkaç katlı ve her katında bir veya birkaç daire bulunan yapı anlamına geliyor. Apartman kapsamında yer alan bağımsız bölümler ise "apartman dairesi" olarak ifade ediliyor.


"Çok katlı apartman tipi binaların ortaya çıkması, şehirleşmenin yoğunlaşması ile başlıyor. Ülkemizde ve Avrupa’da yer darlığı ve arsa fiyatlarının yüksek olduğu şehir merkezlerinde, apartman önceden beri görülmekteydi. Ancak, bugün bir mesken topluluğu ortaya getirmesi yönünden olduğu gibi, inşaat malzemesi ve ısı tasarrufu sağlaması sebebiyle şehrin dış bölgelerinde de rastlanmaktadır." şeklinde açıklanan apartmanların geneli betonarme olarak inşa ediliyor.


Belediyeler; sınırları dahilinde yapılacak apartmanları proje safhasından itibaren denetliyor. Ayrıca sığınak, araba parkı, ısı tecridi ve asansör gibi konularda uyulması mecburi olan şartları da denetliyor.


Bir apartman içerisinde; apartman daireleri yanında,...