28 / 04 / 2024

O ildeki Vergi Dairesi 3+1 konut satışı yapacak! İhale tarihi 12 Aralık!

O ildeki Vergi Dairesi 3+1 konut satışı yapacak! İhale tarihi 12 Aralık!

Sivas Kale Vergi Dairesi Müdürlüğü, 3+1 konut satışı yapacak. 145 metrekare büyüklüğündeki konutun satışı için 12 Aralık’ta ihale düzenlenecek.



Sivas ili merkez ilçesine bağlı Kale Vergi Dairesi, 145 metrekare büyüklüğündeki 3+1 bir konutu satışa çıkardığını açıkladı. Yeni Mah. Çiçekli Cad. Ravza Sit. Geçer Apartmanı’nda yer alan konutun satışı için 12 Aralık 2023 Salı günü saat 14.00’da açık artırma usulüyle ihale düzenlenecek.

Binanın 7’nci katında bulunduğu ve ısıtma sisteminin doğal gaz olduğu belirtilen konutun alışveriş ve diğer sosyal ihtiyaçların karşılanması konusunda yakın mesafede bulunduğu belirtildi.

145 metrekare büyüklüğündeki konutun ada numarasının 2 bin 399 ve parsel numarasının ise 17 olduğu öğrenildi. İhalenin ise Sivas Defterdarlığı 2’nci kattaki eğitim salonunda düzenleneceği açıklandı.

O ildeki Vergi Dairesi 3+1 konut satışı yapacak! İhale tarihi 12 Aralık!

İLAN DETAYLARI

Söz konusu konutun geçici teminat bedelinin 135 bin TL ve muhammen bedelinin ise 1 milyon 800 bin TL olduğu paylaşıldı.

1- Gayrimenkulün Adresi: Yeni Mah. Çiçekli Cad. Ravza Sit. Geçer Apt. No:34/25 Merkez/SİVAS
2- Gayrimenkulün Durumu ve Hususi Vasıfları: Tapu Sicil Müdürlüğünde Yeni Mahalle 2399 Ada- 17 parsel- 25 nolu bağımsız bölüm olan mesken niteliğinde taşınmazdır. Değerlemeye konu mesken binanın 7. normal katında bina girişine göre sol ön tarafta konumludur. Meskenin 3 oda 1 salon olup 145 m²dir. Meskenin ısıtma sistemi doğalgaz kombidir. Alışveriş vb. sosyal ihtiyaçlar kısa mesafede karşılanabilmektedir.
3- Gayrimenkulün Açık Artırmaya Esas Rayiç Değeri: Gayrimenkulün artırılmasına esas olmak üzere satış komisyonunca belirlenen 1.800.000,00 -TL değer üzerinden ihaleye çıkarılmıştır.
4-Artırmaya İştirak İçin Alınacak Teminatın Nev’i ve Tutarı:Artırmaya iştirak edeceklerden gayrimenkule biçilmiş rayiç değerin % 7,5’u (135.000,00-TL) nispetinde 6183 sayılı kanunun 10. mad. 1 ila 4. bent. yazılı teminat alınır.
5-İhalenin yapılacağı yer, gün ve saat: Sivas Defterdarlığı 2. Kat Eğitim Salonunda 12.12.2023-saat 14:00’de başlayacaktır.

O ildeki Vergi Dairesi 3+1 konut satışı yapacak! İhale tarihi 12 Aralık!
6- Satış Şartnamesinin Nereden Alınabileceği ve Nerede Görülebileceği: Mesai saatleri içerisinde Kale Vergi Dairesi Müdürlüğü İcra-Satış Servisinden temin edilebilir. Ayrıca Vergi Dairesi İlan Panosunda ilan tarihinden itibaren her gün görülebilir.
7- Teminatın Yatırıldığına İlişkin Makbuzun Nereye ve Hangi Tarihe Kadar İbraz Edileceği: Satışa iştirak etmek isteyenlerin teminatlarını Kale Vergi Dairesi Müdürlüğü Veznesine yatırdığına dair emanet makbuzunu, teminat mektubunun veya sigorta şirketlerince verilen kefalet senedinin teminat olarak verilmesi halinde satışın yapılacağı gün saat 13:50’ye kadar mesai saatleri içinde Kale Vergi Dairesi Müdürlüğü İcra-Satış Servisine teslim etmeleri gerekir.
8- Alıcının Vazgeçmesi : Malın ihale edilmesi halinde alınan teminatın ihale bedelinden mahsup edileceği, malın alınmasından vazgeçilmesi veya bedelin tamamının ödenmemesi durumunda Kanun kapsamında doğacak yükümlülüklerin teminattan mahsup edileceği, mahsup sonrasında teminattan artan bir tutar olması halinde ise bu tutarın doğrudan bütçeye irat kaydedileceği,
9- İhalenin Şekli: Gayrimenkul malın satışında verilen bedel, gayrimenkule biçilen rayiç değerin %75’ini bulmadığı ve şayet artırılan bedel amme alacağına rüçhan hakkı olan alacakların tutarından fazla çıkmadığı ve yapılmış veya yapılacak masrafları karşılamadığı takdirde, en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla artırmanın 7 gün daha uzatılarak, 19/12/2023 günü aynı mahalde ve aynı saatte tekrar artırıma çıkarılacaktır.
10. İş bu ilanın tapu kaydında adresi bulunmayan ilgililer ile tapu kaydına ad ve adresleri geçip de tebliğ edilemeyen ilgililere de tebliğ yerine kaim ilan olunur.
Bakan Özhaseki’den kentsel dönüşüm açıklaması! ‘Rantsal dönüşüm istemiyoruz’

Demir çelik sektörünün sanal pazarı 10 bin alıcı sayısına ulaştı!

Ünlü ekonomistten korkutan iddia! ‘Ticari gayrimenkul balonu patlayacak!’


Geri Dön