19 / 07 / 2024

konut çalıştayı nedir

konut çalıştayı nedir

İTÜ ev sahipliğinde düzenlenen Konut Çalıştayı, İstanbul’da kısa ya da uzun dönem ikamet eden yabancı öğrenciler, mülteciler ve barınma ihtiyacı duyan kişiler için tasarlanan alternatif yaşam alanlarını sergiliyor...

GİGDER, olağanüstü çalıştay için düğmeye bastı! Yabancıya konut satışında hedef 25 milyar dolar! 

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER), ‘vatandaşlık’ ve ‘oturum’ programlarını detaylıca analiz etmek için Sapanca’da 20-21 Temmuz tarihlerinde bir çalıştay gerçekleştirecek. İşte detaylar...

II. Tesis Yönetim Çalıştayı ve İş Zirvesi 2021 İstanbul 21,22,23 Mayıs'ta!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "II. Tesis Yönetim Çalıştayı ve İş Zirvesi 2021 İstanbul" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Tesis Yönetimi Çalıştayı 28-29 Kasım'da!

Tesis ve Konut Sitesi Yönetim mevzuatının temeli olan 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu ile talepler tam olarak karşılanamıyor. Sektör ilgilileri konuyla ilgili taleplerini bir çalıştay düzenleyerek anlatacak.

Elazığ Kentsel Dönüşüm Çalıştayı gerçekleşti!

Elazığ Belediyesi ve Toplu Konut idaresi (TOKI) heyetlerinin katılımıyla şehir geneline ilişkin kentsel dönüşüm çalışmalarını içeren bir çalıştay gerçekleştirildi. Çalıştay, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz başkanlığında gerçekleşti.

Markalı konut alıcıları banka kredisi tercih ediyor!

Türkiye’de konut satışları her geçen ay yükselirken, tüketicilerin konut alırken kullandığı yöntemler de değişiyor. Markalı konut alanlar banka kredisine göre riskli olsa da senet seçeneğini kullanıyor.

Konut alıcıları en çok apartmanı tercih ediyor!

İnternet araştırmaları, konut alıcılarının en çok aradığı evin özelliklerini belirledi. Türkiye genelindeki konut arama verilerinden elde edilen bilgiler ışığında hazırlanan rapora göre, arama yapanların yüzde 881 apartmanı tercih ediyor.

Konut alırken para kaybetmemek için neler yapılmalı?

Konut alırken dolandırılmamak ve para kaybetmemek için neler yapılmalı? Bilmediğiniz, tanımadığınız kişilere kapora verip dolandırılma riskine karşı gayrimenkul danışmanları kanalıyla alım yaparak dolandırılmaktan korunabilirsiniz.

TOKİ Isparta'da 4. etap konut çalışmalarına başlıyor!

TÜED Şube Başkanı Ersal'ın "Emekliler olarak ucuz konut istiyoruz" çağrısı karşılık buldu. AK Parti Milletvekili Bilgiç, seçimin ardından TOKİ'nin 4. etap konut çalışmalarına başlayacağını duyurdu.

Konut alıcısının kafası net-brüt metrekare konusunda karışık!

Özellikle büyükşehirlerdeki konut alıcısının en büyük sıkıntılarından ‘net-brüt’ metrekare farkı, müşteriyi mağdur ettiği kadar, güvenilir inşaat firmalarında da sıkıntıya yol açıyor.

Konut alıcısını harekete geçirecek kampanya dönemi başladı!

Konut alıcısının talebi sürüyor, yılın ilk 4 ayında 416 binden fazla ev sahibini buldu. Geçen yıl 1 milyon 165 konut satan gayrimenkul şirketleri bu yıl 1 milyon 300'den fazla satış bekliyor.

Kenan Şahin'den İmar Mevzuatı Çalıştayı’na destek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar mevzuatını yenilemek üzere çalışma başlattı. Oluşturulan komisyonda görev alan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin de Çalıştay’da imar sürecinde yaşanan aksaklıkları ve Pendik’teki uygulamaları anlattı.

1999 yılında 30 bin lüks konut alıcı bekliyormuş!

1999 yılında İstanbul'da üst ve ortanın üzerindeki gelir seviyesine yönelik 30 bin lüks konut alıcı bekliyormuş. En üst gelir düzeyine hitap eden konutlar, 450 bin-800 bin dolar arasındaki fiyatlarla satılıyormuş.

Kozan'da yatırım çalıştayı yapıldı!

Kozan Belediyesi, Başkan Musa Öztürk'ün ev sahipliğinde, ilçe ekonomisinin masaya yatırıldığı ve yatırımcıların karşılaştığı sorunların dile getirildiği bir çalıştay düzenledi.

konut çalıştayı nedir Haberi

konut çalıştayı nedir

İstanbul Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Konut Çalıştayı, İstanbul’da kısa ya da uzun dönem ikamet eden yabancı öğrenciler, mülteciler ve barınma ihtiyacı duyan kişiler için tasarlanan alternatif yaşam alanlarını sergiliyor. İTÜ Taşkışla Yerleşkesi’nde gerçekleştirilecek sergi içerisinde ayrıca, araştırmanın konusu olan kişilerle yapılan söyleşiler, fotoğraflar sergileniyor. Sergi farklı hayat tarzlarını buluşturuyor.


İstanbul Teknik Üniversitesi Konut Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Mimarlık Fakültesi, Mimari Tasarım ve Tipoloji Çalışma Grubu’nun düzenlediği çalıştaya lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin yanı sıra; araştırma görevlileri, farklı disiplinlerde yöneticiler ve tasarım profesyonelleri katılıyor.


Şehirle halk arasındaki ilişkiyi sorgulayarak bunun demokratik katılım, kolektif yaşam ve bireysel haklara olan etkisini araştıran ve İstanbul’da hızla değişen yaşam biçimlerini inceleyerek barınma sorunlarına karşı örnek yaşam alanları tasarlayıp inşa ederek çözüm bulmayı amaçlayan...