06 / 05 / 2024

konut cayma kanunu

konut cayma kanunu

Konutta tüketiciyi kral yapacak düzenleme konutta 'tüketici dönemi' başlıyor. Bir çok alanda vatandaşı adeta kral yapan uygulamalar yeni düzenleme ile resmen hayata geçiriliyor...

Değerli konut vergisi ertelenebilir mi?

Değerli konut vergisi, 7 Aralık 2019 tarihli Resmi Gazete 'de yayımlanan 7194 sayılı Kanun ile Emlak Vergisi Kanunu'na eklenen maddeler ile yürürlüğe girmişti. Sözcü Gazetesi'nden Nedim Türkmen bugünkü yazısında değerli konut kredisini kaleme aldı. 

Gayrimenkul ve konut fonları kurumlar vergisinden muaf!

Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 5’inci maddesi kapsamında konut finansmanı fonları ile varlık finansmanı fonlarının kazançları ve gayrimenkul yatırım fonları veya ortaklıklarının kazançları istisna sayılıyor. 

Yapı kooperatiflerinden ucuz konut fırsatı!

Yapı kooperatifleri, konut sahibi olmak isteyen kişileri buluşturarak uygun şartlarda konut sahibi olmalarına fırsat sunuyor. Kanun koyucu da Kurumlar Vergisi Kanunu ile yaptığı düzenlemelerle kooperatiflere kurumlar vergisi muafiyeti sağlayarak kolaylık sağlanıyor.

Ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde cayma hakkı!

Ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde tüketici 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeden ve cezai şart ödemeden ön ödemeli konut satış sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir.

Köylerde ve mezralardaki konut projelerine valilik onayı!

İmar Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren yasa yürürlüğe girdi. Yeni İmar Kanunu kapsamında köylerde ve mezralarda konut inşa etmek için valilik onayı gerekiyor.

Değerli Konut Vergisiyle neler değişti?

Emlak Vergisi Kanunu'nda yapılan bir düzenleme ile Değerli Konut Vergisi adı altında yeni bir vergi ortaya çıktı. Bina vergi değeri veya Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nce belirlenmiş değeri 5 milyon TL ve üzeri mesken nitelikli taşınmazlar Değerli Konut Vergisi'ne tabi tutuldu...

Değerli konut vergisinde muafiyet ve vergi oranları değişti! 

TBMM Genel Kurulu’nda İmar Kanunu’nda da değişiklikler içeren Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne 5 yeni madde eklenerek, son zamanlarda çok tartışılan Değerli Konut Vergisi’nde önemli değişikliklere gidildi...

Yeni İmar Kanunu neler getirdi? 

Değerli Konut Vergisi ile İmar Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren yasa, 31045 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.  Peki bu kadar gündemde olan Yeni İmar Kanunu neler getirdi? İşte merak edilen detaylar...

8 maddede Değerli Konut Vergisi değişikliği!

Değerli Konut Vergisi ile İmar Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren yasa bugünkü 31045 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Değeri 5 milyon TL'ye kadar olan mesken nitelikli taşınmazlar "Değerli Konut Vergisi"ne tabi olmayacak.

Köylerdeki konut projelerine valilik onay verecek!

Değerli Konut Vergisi ile İmar Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren yasa bugünkü 31045 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanuna göre, köylerde ve mezralarda yapılacak konut ve yapıların projeleri valilik tarafından onaylanacak.

Değerli Konut Vergisi resmen ertelendi!

Değerli Konut Vergisi ile İmar Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren yasa bugünkü 31045 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Değeri 5 milyon liraya kadar olan mesken nitelikli taşınmazlar "Değerli Konut Vergisi"ne tabi olmayacak.

İmar Kanunu resmen değişti!

Değerli Konut Vergisi ile İmar Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren yasa bugünkü 31045 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Değerli konut vergisinde kritik 5 değişiklik!

Değerli Konut Vergisi ve İmar Kanunu'nda değişikliği kapsayan düzenleme TBMM Genel Kurulu'ndan geçti. Yeni düzenleme kapsamında, konutunun değeri 6 milyon TL olan, 18 bin lira vergi ödeyecekken, son değişiklikten sonra 3 bin TL ödeyecek...

konut cayma kanunu Haberi

konut cayma kanunu

Konutta tüketiciyi kral yapacak düzenleme Konutta 'tüketici dönemi' başlıyor. Bir çok alanda vatandaşı adeta kral yapan uygulamalar yeni düzenleme ile resmen hayata geçiriliyor. 

28 Mayıs"ta yürürlüğe giren Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'a dayanılarak hazırlanan Konut satışlarına yönelik yönetmeliğin detayları netleşti. Konut satışına yönelik birçok alanda devrim niteliğinde düzenlemeler içeren ve konut alıcısını her açıdan koruma altına alan yönetmelikle birlikte artık konutun m2'sinde oynanan bıüt-net oyunları sona erecek. Maketten konut satışında Noter 'den sözleşme yapılabilecek. Yönetmelikle birlikte hayata geçirilen en önemli değişiklik ise, işsiz kalınması halinde alınan konuttan hiçbir cezai işlem uygulanmaksızın geri dönülebilecek ve ödenen para ise geri alınabilecek olması. 27 Kasım'da çıkan konut yönetmeliğine göre ön ödemeli konut satışında ön bilgilendirme formu ve Satış Vaadi Sözleşmelerinde net ve brüt metrekare...