05 / 05 / 2024

konut eksper raporu kaç günde çıkar

konut eksper raporu kaç günde çıkar

Kredi kullanarak konut sahibi olmak isteyenlere ne kadar kredi çıkacağı, ekspertiz raporu baz alınarak belirleniyor. Buna göre konut ekspertiz raporu kaç günde çıkar? İşte yanıtı...

İzmir’in konut fiyatları raporu açıklandı! En pahalı ve en ucuz ilçeler hangileri oldu? 

Endeksa tarafından açıklanan verilere göre İzmir’de satılık konut fiyatlarının en yüksek olduğu ilçe Turizm Cenneti Çeşme oldu. Listenin tepesinde Çeşme’yi Güzelbahçe ve Urla izlerken, kentte en ucuz konut fiyatı ortalamasının olduğu ilçe ise Bayındır olarak açıklandı.

KONUTDER: İstanbul’un yıllık 123 bin yeni konuta ihtiyacı var!

KONUTDER, İstanbul için 10 yıllık konut ihtiyacını ortaya koyan ayrıntılı bir “İstanbul Konut Stratejisi Raporu” hazırladı. Rapora göre İstanbul’un yıllık 123 bin adet yeni konuta ihtiyacı olduğu ortaya çıktı.

Gayrimenkul alacaklar ve satacaklar dikkat! Tapu harcı sistemi değişiyor! Artık böyle olacak...

2023'te uygulamaya başlanması gündemde olan yeni sisteme göre emlak alım satımında rayiç bedel üzerinden değil eksper raporu doğrultusundaki gerçek değer üzerinden tapu harcı alınması hedefleniyor. İşte ayrıntılar...

İkinci el konut satışında rekor! Toplam satışların yüzde 69’unu oluşturdu!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) ve Endeksa.com’un iş birliği ile hazırlanan 2022 senesi üçüncü çeyreği ile ilgili “İkinci El Konut Piyasası Raporu” yayımlandı. İşte detaylar…

İstanbul'da fiyatlar yüzde 127 arttı! Ev alacaklar dikkat! İşte değeri en çok artan o iller...

2022 yılı 1. çeyreği “İkinci El Konut Piyasası Raporu”nun verilerine göre İstanbul'da kontu fiyatları yüzde 127'lik artış ile rekora koştu...

İstanbul'da konut fiyatları yüzde 26 arttı! 

MINTLAB tarafından hazırlanan İstanbul Konut Piyasası Raporu'nda sektörle ilgili önemli bilgiler yer aldı. Buna göre İstanbul'da konut fiyatları yüzde 26 arttı. 

İkinci el konut satışı toplam satışların yüzde 70’ini oluşturdu!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) ve Yeni Nesil Gayrimenkul Değerleme Ve Lokasyon Analizi Platformu Endeksa tarafından hazırlanan "İkinci El Konut Piyasası Raporu”na göre; ikinci el konut satışları yüzde 37 yükseldi. 

İstanbul'da satılık ev aramaları yüzde 11.9 arttı!

MINTLAB tarafından hazırlanan İstanbul Konut Piyasası Raporu'nda sektörle ilgili önemli bilgiler yer aldı. Raporda yer alan bilgilere göre, son 1 yıldaki konut toplam getirisi finansal yatırım araçlarını geçti...

İstanbul'da ipotekli konut satışları arttı mı?

İstanbul İstatistik Ofisi'nin Ağustos 2021 konut piyasası raporu açıklandı. Raporda yer alan verilere göre; İstanbul genelinde Haziran 2021 itibariyle yeni ev fiyatları, 2020 yılının aynı dönemine göre yüzde 25 artış kaydederken, Türkiye genelinde yüzde 33 yükseldi. 

Türkiye ev fiyat artışında dünya şampiyonu!

IMF Küresel Konut İzleme Raporu 2020 yılı üçüncü çeyrek verileri açıklandı. 63 ülkenin dahil edildiği rapora göre, yüzde 13.1'lik artışla Türkiye olarak kaydedildi. 

İstanbul'da Nisan ayında 19 bin 260 konut satıldı!

İstanbul İstatistik Ofisi, Mayıs ayı Konut Satış Raporu'na göre; Nisan ayında İstanbul'da 19 bin 260 konut satıldı.

Dünya genelinde konut fiyatları ne oldu?

Küresel gayrimenkul danışmanlık şirketi Knight Frank'in 'Global Konut Fiyatları' raporu yayınlandı. 56 ülkeyi kapsayan raporda Türkiye ilk sırada yer aldı. 

2020’de satılan konutların yüzde 67’si ikinci el!

TÜGEM ve Endeksa tarafından hazırlanan 2020 yılı 4. çeyreğine ilişkin “İkinci El Konut Piyasası Raporu”na göre 2020 yılında ikinci el konut satışı yüzde 23 arttı. 

konut eksper raporu kaç günde çıkar Haberi

konut eksper raporu kaç günde çıkar

Konut ekspertiz raporu kaç günde çıkar?

Konut kredisi, gayrimenkul alım satım işlemlerinde, alıcıların izledikleri yollardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Konut kredisi ile konut sahibi olanların sayısı gün geçtikçe artarken, bu noktada istihdam eden eksperlerin de sayısı artıyor.


Ekspertiz raporu hazırlanırken göz önünde bulundurulan kıstaslar şu şekilde sıralanıyor: Gayrimenkulün açık adresi, Gayrimenkulün lokasyonu, Kaç yaşında olduğu, İmar durumu, Gayrimenkulün alanı, Ulaşım özellikleri, Fiziki durumu, Altyapısı.


Peki eksper kimdir? Ekspertiz işlemi ne işe yarar diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Ekspertiz, gayrimenkulün değerinin belirlenmesi için yapılan incelemelere ve sonrasında hazırlanan rapora deniyor. Bu işi yapan uzmanlar ise eksper olarak nitelendiriyor. Buna göre konut ekspertiz raporu kaç günde çıkar?


Konut eksper raporu kaç günde çıkar?

Ekspertiz işlemi, kredinin onaylandığı gün veya bir sonraki günde yapılıyor. Eksper, gayrimenkule gelerek gerekli incelemeleri yapıyor....