05 / 05 / 2024

konut fiyatlarını uçuruyor

konut fiyatlarını uçuruyor

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Marmaray ve metrobüs gibi ulaşım projelerinin bölgedeki ev fiyatlarını yüzde 75'e kadar, üçüncü boğaz köprüsü ve 3. havalimanının ise arsa fiyatlarını yüzde 300 artırdığını söyledi.

Ekonomist, dolar ve TL bazında konut fiyatlarını karşılaştırarak olası senaryoyu açıkladı!

Konut fiyatları yükselmeye devam ediyor. Konut satışları düşüşe geçse de fiyatlardaki artış hızla yükseliyor. Ekonomist, sosyal medya hesabından dolar ve TL bazında konut fiyatlarının karşılaştırdı ve olası senaryoyu açıkladı.

Türkiye'nin İsrail'e ihracat kısıtlaması kararı konut fiyatlarını ve kira bedellerini yükseltebilir! 

Türkiye'nin ihracatı kısıtlama kararının ardından, İsrail'in emlak piyasasının etkilenmesi ve konut fiyatlarını ile kira bedellerini yükseltmesi bekleniyor. 

Konut fiyatlarının artış ivmesi normalleşme eğilimi gösteriyor!

Habertürk yazarı Abdurrahman Yıldırım bugünkü yazısında Ocak'ta yüzde 2.3 ve son bir senede yüzde 68 artan konut fiyatlarının artış ivmesi normalleşme eğilimi gösterdiğini belirtti. İşte Abdurrahman Yıldırım'ın o yazısı...

Tebernüş Kireçci sordu: Konut fiyatlarının düşeceği beklentisi var ama satışlar artıyor! Neden?

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Şubat'ta konut satışları arttı. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, X sosyal medya hesabından piyasada konut fiyatlarının düşeceği beklentisi olduğuna dikkat çekti ve bir soru yöneltti. İşte Kireçci'nin o paylaşımı ve gelen yorumlar

KONUTDER Başkanı Kumova, konut fiyatlarını yüzde 40 düşürecek formülü açıkladı!

KONUTDER Başkanı Ramadan Kumova, konut fiyatlarını yüzde 40 düşürecek bir formülü açıkladı. İşte o formül...

O ilde 3 milyon 500 TL'ye yükselen arsa bedelleri, konut fiyatlarını da uçuruyor!

Türkiye'nin en küçük büyükşehri olan Ordu'da arsa bedelleri 3 milyon 500 TL'ye kadar yükseliyor. Bu durum yeni yapılan konutların fiyatlarını da uçuruyor. Peki arsa maliyeti düşer mi? Nasıl düşürülebilir? 

Ankara’da aşırı talep konut fiyatlarını artırdı!

Emlak Danışmanı Özcan Kılıç, Ankara’da yükselen konut fiyatlarını değerlendirdi. Kılıç, “Piyasada yanlış bir algı var. Fiyatları biz yükseltmiyoruz. Talebin artması fiyatlara yansıyor. Aksine, artan konut fiyatları bizim işimizi düşürüyor” diye konuştu.

Sahte ilanları engelleyen düzenlemenin devreye girmesi Bursa'da konut fiyatlarını düşürdü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ticaret Bakanlığının sahte ilanlarla spekülatif fiyat oluşumlarını engellemek için getirmiş olduğu ilan yasağının uygulanmaya başlamasıyla Bursa'da konut fiyatlarında gerileme görüldüğü kaydedildi.

Yeni düzenleme kiralık konut fiyatlarını nasıl etkileyecek? 

Konutların turizm amaçlı kiralanması konusunda yapılan yeni düzenleme kiralık konut fiyatlarını nasıl etkileyecek? İşte detaylar...

Orta Doğu'daki savaş altın fiyatlarını uçurdu! Altın 7 ayın en büyük haftalık kazancına merdiven dayadı!

Orta Doğu'da yaşanan İsrail ve Hamas arasındaki çatışma altın fiyatlarını arttırdı. Altın son 7 ayın en kazançlı haftasını yaşıyor.  Orta Doğu'daki savaş altın fiyatlarını uçurdu! Altın 7 ayın en büyük haftalık kazancına merdiven dayadı!

Konut fiyatlarını kim yükseltiyor?

Ticaret Bakanlığı tarafından, son dönemlerde sık sık gündeme gelen emlak ilanlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan İstoç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Gayrimenkul Danışmanı Şenay Araç, Konut fiyatlarını emlakçıların değil mülk sahiplerinin yükselttiğini söyledi.

Konut fiyatlarını yüzde 40 düşürecek adım: Hazine arazileri imara açılıyor! 

Türkiye'de konuttaki arz talep dengesinin bozulması konut fiyatlarını uçurdu. Konut fiyatlarını dengelemek için harekete geçen hükümet bazı büyükşehirlerdeki hazine arazileri imara açılacak. Sektör temsilcileri konut fiyatlarını yüzde 40 düşüreceğini belirtiyor...

Üniversite öğrencilerinin en çok bulunduğu 10 ildeki kiralık konut fiyatları! İşte şehir şehir tam liste!

Endeksa üniversite öğrencilerinin en çok bulunduğu 10 ildeki kiralık konut fiyatlarını inceledi. İşte şehir şehir tam liste kiralık konut fiyatları...

konut fiyatlarını uçuruyor Haberi

konut fiyatlarını uçuruyor


İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Marmaray ve metrobüs gibi ulaşım projelerinin bölgedeki ev fiyatlarını yüzde 75'e kadar, üçüncü boğaz köprüsü ve 3. havalimanının ise arsa fiyatlarını yüzde 300 artırdığını söyledi.


Yapı Endüstri Merkezi'nce düzenlenen ve sektörün önde gelen isimlerinin konuşmacı olarak yer aldığı "2014 Konut Konferansı"nda yaptığı sunum sonrası AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Durbakayım, ulaşım alanındaki mega projelerin konut sektörüne getirdiği hareketliliğe işaret etti. 


Marmaray ile metrobüsün, vatandaşların yoğun olarak yaşadığı bölgelerin birbiriyle irtibatını sağladığını dile getiren Durbakayım, bu bölgelere ulaşımın daha önce de farklı şekillerde olduğunu, Beylikdüzü, Esenyurt gibi bölgelere halk otobüslerinin gittiğini aktardı.


Durbakayım, Marmaray'ın iki kıtayı birleştirdiğini, buradaki ulaşımı fazlasıyla kolaylaştırdığını, metrobüsün de artık her geçen gün yoğunlaşan E-5 trafiğinde vatandaşların Beylikdüzü, Sefaköy, Avcılar, Florya...