13 / 05 / 2024

konut girdi maliyet

konut girdi maliyet

Türkiye'de yüksek döviz kuru ve yüksek enflasyon nedeniyle artan maliyetler inşaat sektöründe işlerin durma noktasına gelmesine neden oldu. Sektördeki krizin fotoğrafını çeken Türkiye Müteahhitler Birliği, girdi maliyetlerinin savaşla birlikte kritik bir hal aldığını söyledi.

Konut fiyat artışları, inşaat maliyet artışlarının altında kaldı!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan konut fiyat artışlarının inşaat maliyet artışlarının altında kaldığını açıkladı.

İnşaat maliyet endeksi yüzde 15.7 artarken, konut fiyatları yüzde 2.3 arttı! Normal mi?

Merkez Bankası dün konut fiyat endeksi verilerini açıkladı. Verilere göre;  2024 yılının Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 2,3 oranında artış yaşandı. İnşaat maliyet endeksinde ise yüzde 15,7 artış kaydedildi. Peki bu durum normal mi?

TOKİ'den 50 bin konut kampanyası açıklaması: Maliyet artışları...

TOKİ, ek konut alanları belirlenmesi sırasında yaşanan mülkiyet ve planlama sorunlarından kaynaklı yaşanan gecikmelerden kaynaklı maliyet artışlarını konut fiyatlarına yansıtmayacaklarını ve vatandaşların mağdur etmeyeceklerini açıkladı. İşte o açıklama...

Garanti BBVA'dan konut kredisi kampanyası! 500 bin TL için vade oranı açıklandı!

Garanti BBVA, ev almak isteyen müşterileri için 20 yıl vadeli konut kredisi maliyet hesaplama tablosunu kullanıma sundu. 500 bin TL'ye kadar olan konut kredisi için 240 ay vadeli taksit seçeneği sunulmaktadır.

Yeni konut finansmanı yürürlüğe girdi! 0.69 faizle 15 yıl vadeli konut müjdesi!

Merakla beklenen yeni konut finansmanı programı, yürürlüğe girdi. Buna göre yüzde 0.69 faizle 15 yıl vadeli konut almak mümkün olacak. Resmi Gazete’de yayımlanan karar kapsamında İstanbul 1’inci; Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla 2’nci bölge diğer iller de 3’üncü bölge şeklinde belirlen

İnşaat maliyet endeksi arttı! Konut fiyatlarına zam mı geliyor?

TÜİK`e göre Türkiye`de her yıl 1,5 milyon civarı konut satılıyor. 2002 – 2020 yılları arası kiracı sayısı yüzde 10 artarken, ev sahipliği oranı yüzde 13 azaldı. TÜİK aynı zamanda inşaat maliyet endeksini açıkladı. Konuta zam mı geliyor sorusu gündeme geldi.

İnşaat sektörü ve konut fiyatları çıkmaza girdi: Demir, beton ve çimento fiyatları arttı! 

İnşaat sektöründe yaşanan maliyet artışları her geçen gün yükselmeye devam ediyor. Demir, çimento ve beton fiyatlarında meydana gelen fahiş artışlar inşaat sektörünü ve konut fiyatlarını çıkmaza soktu...

Konutta enflasyon uçtu!

Kovid-19'la emtia fiyatlarındaki artış ev fiyatlarında ciddi yükselişleri getirdi. Geçen yılki maliyetlerle konut satan bir üretici bugün yeniden inşaat için harekete geçtiğinde artan fiyatlarla karşılaşıyor ve hesaplar altüst oluyor. Peki konut üreticisinin maliyet enflasyonu ne kadar?

2022 konut inşaat maliyet bedelleri!

2022'de uygulanacak inşaat maliyet bedelleri bugün itibariyle resmen belli oldu. İşte 2022 konut inşaat maliyet bedelleri...

Konut inşaat maliyet bedelleri 2022!

2022 yılında uygulanacak inşaat maliyet bedelleri bugün belli oldu. İşte konut inşaat maliyet bedelleri 2022...

Konut inşaat maliyet bedelleri 2021!

2021 yılında uygulanacak inşaat maliyet bedelleri bugün belli oldu. İşte konut inşaat maliyet bedelleri 2021...

Konut inşaat maliyet bedelleri 2021!

2021 yılında uygulanacak inşaat maliyet bedelleri bugün belli oldu. İşte konut inşaat maliyet bedelleri 2021...

Konut kredilerinde maliyet 4'te bir azaldı!

Konut kredi faiz oranı son bir senede 850 baz puan azaldı. 10 yıl vadeli 200 bin TL kredi kullanan tüketici, geçen sene Mayıs ayında aylık 3 bin 839 TL öderken, söz konusu tutar bu senenin aynı döneminde 2 bin 787 TL'ye düştü.

konut girdi maliyet Haberi

konut girdi maliyet

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin (TMB) hazırladığı 2022 yılının ilk yarısına yönelik İnşaat Sektörü Analizi Raporu’na göre, artan girdi maliyetleri sonucunda yüzde 7,2 gerileyen inşaat sektöründe faaliyetler durma noktasına geldi. Sektörün takipteki kredi miktarı ise 30 milyar Türk lirası düzeyinde.

TMB 2022 yılının ilk yarısına yönelik İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nu açıkladı. Buna göre, inşaat sektörü, 2022 yılının ilk çeyrek döneminde ekonominin sergilediği yüksek büyüme performansından yararlanamadı. Sektörde yatırımlardaki düşüş ve artan girdi maliyetleri sorunuyla birlikte faaliyetler yeniden durma noktasına geldi. Yılın geri kalanı için enflasyonla mücadele adımlarıyla Rusya-Ukrayna savaşının doğrudan ve dolaylı yansımaları sektörün yurt içi ve yurt dışı projeleri üzerinde belirleyici olacak. 2021 yılında yüzde 5,2 olan sektörün gayri safi yurt içi hasıladan (GSYH) aldığı pay da yüzde 4,4 oranına kadar...