28 / 04 / 2024

Yeni konut finansmanı yürürlüğe girdi! 0.69 faizle 15 yıl vadeli konut müjdesi!

Yeni konut finansmanı yürürlüğe girdi! 0.69 faizle 15 yıl vadeli konut müjdesi!

Merakla beklenen yeni konut finansmanı programı, yürürlüğe girdi. Buna göre yüzde 0.69 faizle 15 yıl vadeli konut almak mümkün olacak. Resmi Gazete’de yayımlanan karar kapsamında İstanbul 1’inci; Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla 2’nci bölge diğer iller de 3’üncü bölge şeklinde belirlen



Orta gelirliler için başlatılan yeni konut finansmanının detayları da netleşti. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, daha önce yasası çıkan yeni konut finansmanı programının uygulanmasına yönelik karar da dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. 

Ev almak isteyenler tarafından merakla beklenen yeni konut finansmanı programına göre yüzde 0.69 oranında faizle 15 yıl vadeli konut alınabilecek. Alınan bu konutlar 5 sene boyunca satılamayacak.

Yeni konut finansmanı yürürlüğe girdi! 0.69 faizle 15 yıl vadeli konut müjdesi!

1 YILDA 270 GÜN PRİM ŞARTI

Hürriyet'ten Neşe Karanfil'in haberine göre, Resmi Gazete’de dün yayımlanan karara göre İstanbul 1’inci bölge, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla 2’nci bölge, bunların dışındaki şehirler de 3’üncü bölge şeklinde belirlendi. Söz konusu bu program kapsamındaki katkılardan ve esnek ödeme uygulamasından 18 yaş ve üzerindeki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler faydalanabilecek. Ayrıca kendisi, eşi ya da 18 yaş altındaki çocuklarının konut tapusu sahipliği bulunanlar, bu karar kapsamındaki katkılardan ya da esnek ödeme uygulamasından yararlanamayacak. Yine verilen bilgilere göre, konut dışında arsa, dükkân gibi herhangi bir gayrimenkul sahipliği olanlar uygulamadan faydalanabilecek. Söz konusu bu program katkılarından ve esnek ödeme planından yararlanmak için başvuranların, konut finansman başvuru tarihinden itibaren (bu tarih dahil) son bir sene içinde yurt içinde en az 270 gün sosyal güvenlik primi ödemiş olmaları gerekli. Genel sağlık sigortası prim ödemeleri de bu kapsamda değerlendirilmeyecek.


Geri Dön