13 / 05 / 2024

Yeni konut finansmanı yürürlüğe girdi! 0.69 faizle 15 yıl vadeli konut müjdesi!

Yeni konut finansmanı yürürlüğe girdi! 0.69 faizle 15 yıl vadeli konut müjdesi!

Merakla beklenen yeni konut finansmanı programı, yürürlüğe girdi. Buna göre yüzde 0.69 faizle 15 yıl vadeli konut almak mümkün olacak. Resmi Gazete’de yayımlanan karar kapsamında İstanbul 1’inci; Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla 2’nci bölge diğer iller de 3’üncü bölge şeklinde belirlen



2 MİLYON TL'YE KADAR FAİZ YÜZDE 0.69

Yeni Konut finansman katkılarından yararlanmak üzere bankalara başvuru yapacak olan kişilerin azami net hane gelirleri birinci bölge için aylık 80 bin TL, ikinci bölge için 65 bin TL ve 3. bölge için 45 bin TL olacak. Azami net hane geliri için konutun/konut projesinin olduğu bölge esas alınacak. Söz konusu karar kapsamındaki finansmanlar azami 15 sene vade ile kullandırılacak, esnek ödeme uygulamasında vade 15 yılı geçmemek üzere finansmanı kullandıran banka ve başvuru sahibinin anlaşmasıyla belirlenmiş olacak. Ayrıca hazine katkısının sağlandığı finansmanlar için 15 senelik aylık eşit ödemeli plan uygulanacak. Bu kapsamda, faiz oranları 2 milyon TL'ye kadar olan finansman için yüzde 0.69, 2-4 milyon TL arasındaki finansman tutarı için yüzde 0.79, 4-5 milyon TL arasındaki finansman tutarı için de yüzde 0.99 şeklinde olacak. 

Yeni konut finansmanı yürürlüğe girdi! 0.69 faizle 15 yıl vadeli konut müjdesi!

Verilen bilgiye göre, gayrimenkul değerleme uzmanları tarafından yapılacak değerlemede raporlanan konut değeri ve konutun satış tutarı her ikisi de birinci bölge için 9 milyon TL'yi, ikinci bölge için 5 milyon TL'yi, üçüncü bölge için 3 milyon TL'yi geçmeyecek. Bu karar kapsamında kullandırılacak olan azami finansman tutarları gayrimenkul değerleme uzmanları tarafından yapılacak değerlemede raporlanan konut değerinin yüzde 90’ını geçmemek üzere, birinci bölge için 5 milyon TL, ikinci bölge için 3 milyon TL, üçüncü bölge için 2 milyon TL şeklinde olacak.

BDDK'dan yeni kritik karar! Konut limitleri güncellendi

Deprem konutlarının detayları peş peşe geldi! En çok zemin artı 3-4 katlı ve 3+1 konutlar yapılacak! 

Bakan Kurum açıkladı: TOKİ 855 konut için ilk kazmayı vurdu!


Geri Dön