13 / 05 / 2024

konut gürültü yönetmeliği

konut gürültü yönetmeliği

Çevre Kanunu kapsamında yer alan idari para cezaları 2015 yılından itibaren zamlı olarak uygulanacak. Peki, konutya gürültü yapmanın cezası ne kadar oldu? İşte apartman gürültü cezası 2015...

Para gürültüyü sevmez! Siz hiç Ferrari'ye binip de son ses müzik açanı gördünüz mü?

Öğretmen M.Gamze İstanbullu, X sosyal medya hesabından ''para gürültüyü sevmez'' diyerek örneklerle açıkladı. Paylaşımın altına ise dakikalar içinde onlarca yorum geldi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

İmar Yönetmeliği’nin tartışmalı maddesi için yürütmeyi durdurma kararı! 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’nın, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde uygulanan konut üretimini artıran değişikliğin iptali amacıyla açtığı davada bir son dakika gelişmesi yaşandı. Danıştay, söz konusu davada yürütmeyi durdurma kararı aldı. 

Apartman gürültü yönetmeliği nedir? Apartmanda gürültü yapılması durumunda neler yapılır?

Apartman hayatı birçok insana göre kolay olsa da bazı zamanlar ciddi anlamda zor olabilir. Aynı binada yaşayanlar arasında bazı anlaşmazlıklar çıkabilir. Bunlardan biri de gürültü… Apartman gürültü yönetmeliği de tam bu noktada özgürlük alanını işgal etmeyi engelliyor.

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği 2022!

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği bugünkü 31775 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinde Değişiklik!

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasın Dair Dair Yönetmelik bugünkü 31712 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tadilat gürültüsü şikayet edilebilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında "Tadilat sırasında gerçekleşen gürültüden şikayetçi olunabilir mi" sorusuna yanıt verdi.

Otopark Yönetmeliği konut sektörünü nasıl etkiledi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 25 Mart 2021'de değiştirilerek yürürlüğe alınan yeni Otopark Yönetmeliği inşaat sektörünü doğrudan etkiledi. Peki Otopark Yönetmeliği konut sektörünü nasıl etkiledi? Sektör temsilcileri anlattı...

Gürültücü komşuya dava şoku!

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Tadilat sırasında gerçekleşen gürültüden şikayetçi olunabilir mi?'' sorusunu yanıtladı...

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamında Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamında Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Müteahhitlerin sınırlandırılması yönetmeliği!

Sosyolog Faruk Özcan Müteahhitlerin sınırlandırılması yönetmeliğini değerlendirdi. Özcan, "Müteahhitlerin Sınıflandırılması Yönetmeliği, ülkemiz inşaat sektörünün adeta narkozsuz/bayıltmadan açık kalp ameliyatı yapılmasıdır." dedi.

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği!

Asansör Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği bugünkü 31276 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması yönetmeliğinde değişiklik yapıldı!

Yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Buna göre, yapı kooperatifleri artık ancak kurumlar vergisinden muafiyet koşullarını sağlamaları halinde geçici yetki belgesi alabilecek...

konut gürültü yönetmeliği Haberi

konut gürültü yönetmeliği

Apartman gürültü cezası 2015!

Bütün canlıların ortak varlığı olan çevrenin, sürdürülebilir çevre ve sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda korunmasını sağlama amacı güden Çevre Kanunu kapsamında yer alan idari para cezaları 2015 yılından itibaren zamlı olarak uygulanacak.


Mevcut düzenlemeye göre; Bu Kanunun 14 üncü maddesine göre çıkarılan yönetmelikle belirlenen önlemleri almayan veya standartlara aykırı şekilde gürültü ve titreşime neden olanlara, konutlar için 400 Türk Lirası para cezası uygulanıyordu.


Ancak yeni tebliğ ile Çevre Kanunu kapsamında belirlenen önlemleri almayan veya standartlara aykırı şekilde gürültü ve titreşime neden olan konutlar için belirlenen idari para cezası 400 TL'den 770 TL'ye yükseltildi. Böylelikle 2015 apartman gürültü cezası; 770 TL oldu. Diğer cezalar ise şu şekilde;


2872 sayılı Çevre Kanununun Kanundaki ceza miktarı


1/1/2015-31/12/2015 tarihleri arasında uygulanacak ceza 20 nci maddesinin


(a)...