29 / 04 / 2024

konut güven endeksi abd

konut güven endeksi abd

Ulusal Konut Üreticileri Derneği ve Wells Fargo iş birliğinde düzenlenen anket sonuçlarıyla hesaplanan güven endeksi, ağustos ayında bir önceki aya kıyasla iki puan artarak, 55'e yükseldi.

Reel Kesim Güven Endeksi ağustosta yükseldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından ağustos ayına ilişkin İktisadi Yönelim İstatistikleri ve Reel Kesim Güven Endeksi açıklandı. 

İnşaat sektörü güven endeksi Ağustos'ta yüzde 2,3 düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan sektörel güven endeksi verilerine göre, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 2,3 azaldı ve 85 oldu. 

Tüketici güven endeksi azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayına ilişkin tüketici güven endeksini açıkladı. Tüketici güven endeksi ağustos ayında aylık bazda yüzde 2,2 azalarak 59,6 oldu.

Ekonomik güven endeksi arttı!

Ekonomik güven endeksi, Temmuz ayında aylık bazda yüzde 11,8 artarak 82,2 değerine yükseldi.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 11,6 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan ekonomik güven endeksi verilerine göre, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 11,6 oranında artarak 87 değerini aldı.

İnşaat sektörü güven endeksi Temmuz'da yüzde 11,6 arttı!

Hizmet sektörü güven endeksi Temmuz ayında geçen aya göre yüzde 20,2, perakende ticarette yüzde 9,6, inşaat sektöründe 11,6 arttı

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 33,1 yükselişle 78'e çıktı!

Ekonomik güven endeksi, koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında yeni normalleşme dönemine geçilen Haziran ayında aylık bazda yüzde 19,1 artarak 73,5 değerine çıktı.

Ekonomik güven endeksi arttı!

Ekonomik güven endeksi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında yeni normalleşme dönemine geçilen haziran ayında aylık bazda yüzde 19,1 artışla 73,5 değerine yükseldi.

Reel Kesim Güven Endeksi haziranda yükseldi!

Reel Kesim Güven Endeksi, haziran ayında bir önceki aya göre 15,7 puan artış göstererek 92,6'ya yükseldi.

İnşaat sektörü güven endeksi Haziran'da yüzde 33.1 arttı!

Mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksi Mayıs 2020'de 58,5 iken bu ay yüzde 33,1 arttı...

Ekonomik güven endeksi arttı!

Ekonomik güven endeksi, mayıs ayında aylık bazda yüzde 20,4 artarak 61,7'e yükseldi.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 31,1 yükseldi!

Ekonomik güven endeksi, Mayısta aylık bazda yüzde 20,4 artarak 61,7'e ulaştı. İnşaat sektörü güven endeksi ise yüzde 31,1 artış gösterdi...

İnşaat sektörü güven endeksi Mayıs'ta yüzde 31,1 arttı!

Mevsim etkisinden arındırılan inşaat sektörü güven endeksi geçtiğimiz ay 44,7 olurken, bu ay yüzde 31,1 yükselerek 58,5 değerine ulaştı.

konut güven endeksi abd Haberi

konut güven endeksi abd

Ulusal Konut Üreticileri Derneği ve Wells Fargo iş birliğinde düzenlenen anket sonuçlarıyla hesaplanan güven endeksi, ağustos ayında bir önceki aya kıyasla iki puan artarak, 55'e yükseldi. Beklentiler, endeksin 53 olarak açıklanacağı yönündeydi. Endeks, konut üreticilerinin inşaat sektöründeki koşullardan ne kadar memnun olduğunu gösteriyor. 50 üzerindeki rakamların olumlu, 50'nin altındakilerin ise olumsuz olarak yorumlandığı endeks, ağustosta son 7 ayın en yüksek seviyesinde ölçüldü. Uzmanlar, konut piyasası güven endeksinin artmasının, işgücü piyasasındaki toparlanma ve konut kredileri faizlerindeki düşüşten kaynaklandığını ifade...