05 / 05 / 2024

konut hesabını kimler açabilir

konut hesabını kimler açabilir

Devlet ilk kez ev alacak olanlara bankada Konut Hesabı açtırması halinde 15 bin TL'ye varan destek sağlayacak. Bunun için hesaba en az üç yıl düzenli para yatırılması gerekiyor.

Ekonomist, dolar ve TL bazında konut fiyatlarını karşılaştırarak olası senaryoyu açıkladı!

Konut fiyatları yükselmeye devam ediyor. Konut satışları düşüşe geçse de fiyatlardaki artış hızla yükseliyor. Ekonomist, sosyal medya hesabından dolar ve TL bazında konut fiyatlarının karşılaştırdı ve olası senaryoyu açıkladı.

Tebernüş Kireçci sordu: Konut fiyatlarının düşeceği beklentisi var ama satışlar artıyor! Neden?

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Şubat'ta konut satışları arttı. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, X sosyal medya hesabından piyasada konut fiyatlarının düşeceği beklentisi olduğuna dikkat çekti ve bir soru yöneltti. İşte Kireçci'nin o paylaşımı ve gelen yorumlar

6 ay önce 10 milyon TL olan konut bugün hala aynı paraya alınabiliyor mu? Vatandaşlar ne diyor?

Konut ve otomobil fiyatları gündemden düşmezken, Finanscı Abi resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda konut ve otomobil balonunun patladığını belirterek,  6 ay önce 10 milyon TL olan konut bugün hala aynı paraya alınabildiğini söyledi.

Konut hesabına yeni düzenleme geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onay verilen "2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı" Resmi Gazete'de yayımlandı. Programda konut hesabının revize edilerek daha cazip hale getirilmesine de yer verildi.

Katkılı konut hesabından kimler yararlanabilir? 

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara devlet tarafından verilen katkılı konut hesabının başvuru şartlarını araştırmaya devam ediyor. Peki katkılı konut hesabı başvuru şartları neler? İşte detaylar... 

Konut hesabında hibe şartları neler?

Devlet tarafından belirlenen bankalar üzerinden kendileri için konut hesabı açan kişilere, birikimleri sonrasında hibe sağlanıyor. Peki konut hesabında devletten hibe almanın şartları neler?

Konut hesabında devlet desteğinin şartları neler?

İlk defa konut alacakların devletten destek almaları için devlet tarafından belirlenen bankalar üzerinden konut hesabı açmak ve belirli bir süre birikim yapmak gerekli. Peki ilk kez konut alacaklara devlet desteğinin şartları neler?

İlk kez ev alacaklar dikkat! Konut hesabından kimler yararlanabilir?

Devlet tarafından evlenecek çiftlere konut ve çeyiz hesabı üzerinden bazı destekler veriliyor. Çiftler bankalarda açtığı konut ve çeyiz hesabında birikim yaptığı takdirde devlet desteği alabiliyor. Peki konut hesabı nasıl açılır? Kimler yararlanabilir?

Konut hesabı açanlar dikkat! Ödemeler ne zaman yapılacak?

Bankada düzenli birikim yaparak ilk evini alanlara devlet katkısı sunan konut hesabı uygulamasının kapsamı genişletildi.Peki konut hesabı nedir? Konut hesabı nasıl açılır? İşte merak edilen detaylar...

Konut hesabına kolaylık geldi!

Bankada düzenli birikim yapıp ilk evini alanlara devlet katkısı sunan konut hesabı uygulamasının kapsamı genişletildi. Buna göre, uygulama kapsamında düzenli ödeme yapmama fırsatı getirildi.

Konut hesabında ödeme planı değişti!

Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre; aylık ödeme planını seçen katılımcılar için bir dönemde 6 defa, üç aylık ödeme planını seçen katılımcılar için bir dönemde 2 defa ödeme yapmama imkanı tanındı. 

Konut hesabı uygulaması 'öğrenci evi' satışlarını artıracak!

Devletin ilk kez ev sahibi olmak isteyenlere verdiği desteklerin artması konut sektörünü canlandırıyor. Erkanlı Holding’in Genel Müdürü Evrim Karayel, “Konut Hesabı” aracılığıyla birikim yapanlara devletin bu yıl sunduğu 30 bin TL’lik desteğin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Konut hesabında 36 ay birikim şartı!

Çeyiz ve konut hesaplarının ardından, devlet destekli yeni hesap uygulamaları yürürlüğe girecek. 2020 yılı programına da giren düzenleme için konut ve çeyiz hesabındaki modeller inceleniyor.

konut hesabını kimler açabilir Haberi

konut hesabını kimler açabilir

Devlet ilk kez ev alacak olanlara bankada Konut Hesabı açtırması halinde 15 bin TL'ye varan destek sağlayacak. Bunun için hesaba en az üç yıl düzenli para yatırılması gerekiyor. Bankalar hesaba yüzde 12.50'ye varan avantajlı faiz oranı uyguluyor... 



Bugüne kadar "başını sokacak bir ev alamamış" olanlara devlet el uzattı. 26 Ağustos 2016 tarihinden itibaren bankada düzenli para biriktirip ilk evini alanlara devlet maksimum 15 bin TL'ye varan destek için düğmeye bastı. Resmi Gazete'de yayımlanan "Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelik"in hemen ertesi günü uzun süredir hazırlık yapan çok sayıda banka ev alma hayali kuran müşterilerine "Devlet Destekli Konut Hesabı" açmaya başladı. 


Yönetmeliğe göre en az üç yıl düzenli birikim yapan T.C. vatandaşları bu sürenin sonunda devletten maksimum 15 TL'lik destek alabilecek....