05 / 05 / 2024

konut indirimi 2016

konut indirimi 2016

Piyasalarda doların ve Euro’nun hızlı yükselişinin, reel ekonomiyi olumsuz etkilememesi için devletin aldığı önlemlere, gayrimenkul sektörü de destek veriyor. Dolarını bozdurup ev alana yüzde 20’ye kadar indirim var.

Tapu harcı makul düzeye çekilmeli!

Bakanlar Kurulu’nda alınan karar sonrası, 150 metrekarenin üzerindeki konutlarda KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8’e indirilmesi inşaat sektörü temsilcilerini heyecanlandırdı.

Rusya'da ikincil konut fiyatları son 5 yılın en düşük seviyesine geriledi!

Rusya'da ikincil konut fiyatları son 5 yılın en düşük seviyesine düştü. İkincil konut fiyatları 2016'dan beri ilk kez metrekare başına bin doları aşmadı.

Avrupa Yakası'nda konut indirimi!

Avrupa Yakası'nda hayata geçirilen konut projeleri düşük peşinatla yeni sahiplerini bekliyor. Projelerden ev sahibi olmak isteyenler 2 bin TL'den başlayan taksitlerle ödeme yapıyor.

Ispartakule-Bahçeşehir markalı konutta değer artış şampiyonu oldu!

Markalı konut projelerinde 2016 yılında en fazla değeri artan bölge Ispartakule-Bahçeşehir oldu. Rapora göre ise en az değer artışının ise Zekeriyaköy’de gerçekleşti.

İstanbul'da ev fiyatları en çok Maltepe ve Üsküdar'da arttı!

Türkiye'de toplam satılık konut fiyatları 2016'da yüzde 9,1 artı. REIDIN'in Üst Yöneticisi Kayhan "İstanbul'da son bir yıl içinde ev fiyatları en çok yüzde 21,9 ile Maltepe'de artış gösterdi." dedi.

Tek daireli binaların değeri arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2016 yılı yapı ruhsatları verilerine göre konut fiyatları 2016'da yüzde 4,4 artarken en çok artış yine tek daireli binalarda gerçekleşti. Tek daireli binalarda metrekare değeri yüzde 10.8’le büyük ve çok odalı konutları solladı.

Emlak Konut için 2016 yatırım yılı oldu!

Emlak Konut GYO, 2016 yılı içerisindeki “Ülkemizin Yarınlarına Güveniyoruz” kampanyasıyla birlikte ağustos ayında 2 bin 547 adet bağımsız bölüm 407 bin 29 metrekare satılabilir alan karşılığı 1 milyar 960 milyon TL değerinde satış gerçekleştirdi.

Kütahya’da 8 bin 578 konut el değiştirdi!

Kütahya’da son 1 yılda 8 bin 578 konutun satış sonucu el değiştirdiği bildirildi. TÜİK Bölge Müdürü Mehmet Akyol, yaptığı açıklamada, "2015 yılında Kütahya’da 7 bin 911 olan toplam konut satışı, 2016 yılında yüzde 8,4 artarak 8 578 olarak gerçekleşmiştir.

Konut fiyatları 2016'nın son çeyreğinde yüzde 12.26 arttı!

Türkiye konut fiyatı endeksi, Ekim-Kasım-Aralık aylarını kapsayan Kasım döneminde bir önceki yıl aynı döneme göre yüzde 12.26 arttı.

Konut getirisi 2016 yılında borsayı solladı!

Yatırımcının konuta olan ilgisini gösteren karşılaştırmaya göre; 12 şehir endeksinden 4'ü borsada 2016'yı ekside kapatırken, aynı şehirler konutta kazandırdı.

Bizimtepe Aydos'un 2016 sonu değerleme raporu yayınlandı!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde yer alan Sancaktepe merkezli "Bizimtepe Aydos" konut projesinin 2016 yıl sonu değerleme raporunu yayındı.

Avrupa Konutları Başakşehir konut fiyatları 2016!

Avrupa Konutları Başakşehir konut fiyatları 584 bin TL'den başlangıç gösteriliyor. Avrupa Konutları Başakşehir'de yüzde 5 peşinatla ödemeler yapılıyor...

2016 yılında 63 konut projesi lanse edildi!

Markalı konut üreticilerinin 2016 yılı ajandalarında belirledikleri hedefleri gerçekleştirme oranı her şeye rağmen yüzde 80'ni aştı.

Emlak Konut Tuzla 2016 değerleme raporu yayınlandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Emlak Konut Tuzla 2016 değerleme raporu yayınlandı.

konut indirimi 2016 Haberi

konut indirimi 2016

TÜRK Lirası’na sahip çıkma kampanyasına gayrimenkul sektörü de katıldı. Dolar bozdurup ev alana yüzde 5 ile 20 arası değişen oranlarda indirim başlatan bazı şirketler, yabancıya satışları da Türk Lirası ile yapacak. Sur Yapı ‘Dolar’ı Boz, İndirimi Kap’ sloganıyla kampanya başlattı.18 Aralık tarihine kadar geçerli olacak kampanya Sultanbeyli’de Gölbahçe Evleri ve İlkbahar, Sancaktepe’de Lavender, Ispartakule’de Bahçeyaka, Ümraniye’de Şehir Konakları, Bayrampaşa’da Axis İstanbul, Güneşli’de Mirage Rezidans ve Bursa Nilüfer’deki Marka Rezidans projelerinde geçerli olacak.


FEDAKARLIK ZAMANI



Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, “Fedakârlık yapmamız gereken bir dönemden geçiyoruz. Biliyoruz ki kişilere, kurumlara ve tüm halkımıza düşen bir görev var bu konuda. Biz de Sur Yapı olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için Türk Lirası’nın değerinin korunması hareketine yönelik bir kampanya hazırladık....