29 / 04 / 2024

konut indirimleri

konut indirimleri

Hükümet, konut sektöründe birinci el konutlara talebin yavaşlaması sonucu artan konut stokunun eritilmesine yardımcı olmak için önemli teşvik tedbirleri alıyor.

Ev almak isteyenler için tarihi fırsat!

Kamu bankalarının öncülüğünde başlatılan yüzde 0.98 faiz oranı kampanyasına konut sektöründen de destek geldi. Kampanyaya katılan projelerin fiyatlarında yüzde 30’u aşan avantajlar sağlanıyor.

Sevgililer Günü konut kampanyaları 2016!

Özel günleri kampanyalarla renklendiren gayrimenkul firmaları 14 Şubat Sevgililer Günü'nü de unutmadı. Evini bu hafta alanlar Paris turundan yüzde 14 indirimlere kadar pek çok avantajdan yararlanabilecek. İşte Sevgililer Günü konut kampanyaları 2016...

Türkiye'nin 81 ilinde kiralık sosyal konut üretilmeli!

Türkiye'de son iki yıldır konut ve kira fiyatları uçtu, ev satış oranları düştü. Konut satışlarında düşüş gerçekleşirken uzmanlar sosyal konut projeleri ve KDV indirimleri uygulanması tavsiyesinde bulunuyor.

Konut kredisi faiz oranları Kasım'ın ilk haftasında ne oldu?

Kamu bankaları tarafından uygulanan faiz kararı indirimleri sonrası konut kredisi faiz oranlarında düşüş yaşandı. Peki, konut kredisi faiz oranlarında son durum ne? İşte detaylar...

Konut kredisi mevduatı 204 milyara ulaştı!

Merkez Bankası verilerine göre bankaların konut kredisi mevduatı 19 Haziran ile biten haftada 204 milyar 873 milyon 608 bin liraya ulaştı. Artışta konut kredisi faiz indirimleri etkili oldu.

İNG Bank konut kredisi faiz oranlarını 8 puan düşürdü!

Kredi faiz oranlarındaki indirimleri hızlanıyor. İNG konut kredisi faiz oranlarında indirimi uyguladı. Banka faiz oranlarında 8 puana kadar indirime gitti.

Konut kredisi faizleri arttı mı?

Merkez Bankası'nın faiz indirimleri bundan önce kredi ve mevduat faizlerini aşağı çekerken Corona virüs ve Rusya ile Suriye gerginliği nedeniyle bu kez arttı. Kredi ve mevduat faizlerinde indirim beklenirken konut kredisi faizleri düştüğü en alt düzey olan yüzde 0.94'ten yüzde 0.99'a çıktı...

Konut satışında tarihin en iyi ocak ayı başlangıcı!

Türkiye genelinde konut satışları 2020 Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 55,8 oranında artış gösterdi.  Geçen yıldan devam eden kampanyalar ve özelikle kamu bankaları öncülüğündeki konut kredi faiz indirimleri beraberinde konut satışlarında rekor artışlar yaşandı...

Faizler düştü, kredili konut satışları patladı!

Türkiye genelinde 2020 Ocak ayında 113 bin 615 konut satıldı. Kamu bankalarının başlattığı, özel bankaların da dahil olduğu faiz indirimleri kredili konut satışlarını artırdı. Geçtiğimiz ay banka kredili satışlar yüzde 546,1 arttı.

2020'de konut satışları zirve yapacak!

Kredi faizinin düşmesi ile firmaların kampanyaları ve 31 Aralık’ta sona eren KDV ile tapu harcı indirimleri etkisini gösterdi. Aralık 2019’da konut satışları bütün yılların rekorunu getirdi. 202 bin satış ile bugüne kadar geçen ayların en yüksek konut satışı yapıldı.

2019'da kaç ipotekli konut satıldı?

TÜİK tarafından açıklanan konut satış rakamlarına göre, 2019 yılında Türkiye genelinde 1 milyon 348 bin 729 konut satıldı. Peki 2019'da kaç ipotekli konut satıldı? Faiz indirimleri işe yaradı mı?

Konut kredisi faizleri 0.79’a düştü mü?

Konut kredisi faiz oranları Merkez Bankası'nın politika faiz indirimleri sonrasında son bir yılda yüzde 60 düşüş gösterdi. Geçen senenin Ocak ayında en düşük yüzde 1.98 olan oran güncel olarak yüzde 0.79’a kadar geriledi... 

Konut sektörü 2020’de zirveyi görecek!

Konut sektörü, yılın ilk yarısında zorlansa da yılın ikinci yarısında gelen faiz indirimleri sayesinde toparlandı. Yeni yılda ise satış rekorlarının kırıldığı günlere geri dönme hedefi var.

Dolardaki artış konut kredisi faiz indirimlerini durdurdu mu?

Bankaların konut kredisi faiz indirimleri durma noktasına geldi. Merkez Bankası’nın faiz indirimine rağmen artan kur tedirginliğiyle bankaların kredi faiz oranları sabit seyrediyor...

Konutta son fırsatlar! KDV ve tapu harcı indirimleri yıl sonunda bitiyor!

Konut piyasasında kredi faizlerinde düşüş yaşanması ile hareketlenme başladı. Şu anda düşük faizin yanı sıra KDV ve tapu harcı indirimleri de konut maliyetlerini oldukça aşağı çekiyor.Fakat bu indirimler için sayılı günler kaldı...

konut indirimleri Haberi

konut indirimleri

Dünya Gazetesi yazarlarından Tevfik Güngör bugünkü köşesinde ''konut'' başlıklı yazısını yayınladı ve konuttaki indirimler ile konut talebindeki canlanmayı anlattı. İşte, o yazı...

Bakanlar Kurulu kararıyla konut teslimlerinde uygulanan yüzde 18'lik KDV, yüzde 8'e, tapu harcı oranı binde 20’den binde 15’e indirildi.

Başbakanın temennisi doğrultusunda bankalar konut kredisi faizlerini % 0.99’a çektiler.

Konut kredilerinde % 0.99 psikolojik sınır. Bu sınır aşılınca kredi kullanımında gerileme görülüyor. Özellikle birinci el yeni konut satışları yavaşlıyor. 

Konut alanlar için öncelikle banka kredisinin faiz oranı, daha sonra KDV yükü çok önemli. 200 Bin TL’lik 10 yıl vadeli konut kredisinde aylık faizin % 0.99’a inmesi ile aylık taksit oranları düşüyor. Kredi kullanan 10 yıl boyunca daha az faiz ödüyor.

200 Bin TL’lik bir konutun KDV’si % 18’den % 8’e inince alıcı...