08 / 05 / 2024

konut ipotekli kredi

konut ipotekli kredi

Konut ipotekli krediler, konut teminatı karşılığında verilen ve gerçek kişilerin kullandığı bir kredi türü oluyor. Peki, konut ipotekli kredi veren bankalar hangileridir? Kredi özellikleri nelerdir?

Konut ipotekli kredi nedir?

Konut ipotekli kredi, bireysel ihtiyaç kredisi olup konut teminatı karşılığında verilen ve gerçek kişilerin kullandığı bir kredi türü olarak karşımıza çıkıyor. İşte konut ipotekli kredi özellikleri..

Düşük faizli konut kredisinde son durum nedir? 1.20 faizli ilk evim kampanyası başvuru şartları!

Ev almak isteyen birçok vatandaşın merakla beklediği 1.20 faizli ilk evim kampanyası ile ilgili olarak "Konut kredilerinde kredi değer oranı tüketicinin kendisinin, eşinin veya 18 yaş altındaki çocuklarının en az bir konutu varsa yüzde 75 azaltılarak yapılacak.

İpotekli konut satışları 14 yılın dibinde! Konutta yüksek faiz ve kısıtlı kredi etkisi!

Faizlerdeki ve fiyatlardaki yükselişlerle beraber, toplam konut satışları içinde ipotekli payı aralıkta yüzde 4,4'e kadar gerileyerek 14 yılın dibine geriledi. Bu oran üç sene önce yüzde 57'ye kadar çıkmıştı. İşte ayrıntılar...

Bankaların kredi freni ipotekli konut satışlarına darbe vurdu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ipotekli konut satış adetlerinde ve kredili satışların toplamdan aldığı paylarda düşüş devam ediyor. İpotekli konut satışı 2023 Ocak-Ekim döneminde yüzde 16,7'ye kadar geriledi.

Orta gelirliye konut projesinde kredi tutarları hesaplandı

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank konut kredisi hesaplama yüzde 0,69 faiz oranları müjdesinin verilmesinin adından sıklıkla kullanılıyor. Orta gelirliye konut müjdesi kapsamında verilecek konut kredisi desteği kapsamında hesaplamalar yapılıyor. İşte tüm ayrıntılar...

BDDK'nın yeni konut kredisi düzenlemesi sektörü nasıl etkileyecek? Ev fiyatları düşer mi?

BDDK konut kredileriyle ilgili yeni bir karar aldı. Karar kapsamında, birinci ve ikinci el evler için konut kredilerinde kredi oranları değişti. Peki bu karar sektörü nasıl etkileyecek? Ev fiyatları düşer mi? İşte ayrıntılar...

Ev almak isteyenler dikkat! Konut kredilerinde yeni karar! Kredi değer oranları değişti

BDDK'nin aldığı karara göre, sıfır ve ikinci el konutlar için konut kredilerinde kredi değer oranı değişti. İşte detaylar...

Köylere dönmek isteyenlere arazi ve konut kredisi verilmeli!

TBMM Tarım Komisyonu üyesi ve CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, kentlerde yaşayıp köylerine dönmek isteyenler için yeni düzenlemelere ihtiyaç olduğunu belirtti. Sarıbal, "Köye Dönüş teşvik edilmeli. Arazi, konut ve kredi desteği verilerek teşvik sağlanabilir" dedi.

İpotekli konut alımı arttı! İpotekli konut satışı nasıl yapılır?

Konut kredi faiz oranlarındaki kampanya ve indirimler ipotekli konut satışını da etkiledi. Bir önceki aya göre kıyaslandığında ipotekli konut satışlarında yüzde 449 artış yaşandı. Artış; tarihteki en yüksek aylık veri oldu.

İpotekli konut satışlarında tarihi rekor!

Kredi faizlerindeki indirim ve kampanyaların da etkileriyle ipotekli konut satışları haziranda bir önceki aya göre yüzde 449 artarak 101 bin 504 adede ulaştı ve tarihin en yüksek aylık verisi oldu.

Kredili konut satışı yüzde 1.286 arttı!

Kamu bankalarının başlattığı konut kredisi kampanyasından sonra Haziran'da 101 bin 504 konut ipotekli olarak satılarak krediyle konut satışında rekor kırıldı. 

Faik Öztrak'tan konut kredilerinde kredi tahsis limitinin artırılmasına tepki!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, konut kredilerinde kredi tahsis limitinin artırılması tedbirine tepki gösterdi.

Markalı konut projelerinde kredi kullanımı azaldı!

REIDIN-GYODER tarafından açıklanan yeni konut fiyat endeksi verilerine göre markalı konut projelerinde kredi alım oranı %20’ ye kadar geriledi. Kredi ile konut alan tüketici uygun fiyatlı konuta yöneldi.

İpotekli konut satışlarında tarihin en iyi Ocak ayı başlangıcı!

Konut kredi faizlerinde yapılan indirimler ipotekli konut satışlarına olumlu yansıdı. Ocak ayındaki ipotekli konut satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 546 arttı...

konut ipotekli kredi Haberi

konut ipotekli kredi

Konut ipotekli krediler, konut teminatı karşılığında verilen ve gerçek kişilerin kullandığı bir kredi türü oluyor.  Bankalar yüksek tutarlı kredi taleplerinde teminat olarak isteyebiliyor.


Bankalar ve diğer finansman kuruluşları uzun vadeli ve yüksek tutarlı kredileri ipotek karşılığında veriyor.


Kredi talebinin kabul edilmesi durumda ipotek olarak verilecek teminata eksper gönderiliyor. Konutun değeri belirleniyor. Belirlenen değerin en fazla yüzde 50'si tutarında kredi veriliyor.


Bugün hemen hemen bütün bankalar ipotekli ihtiyaç kredisi verebiliyor. Örnek olarak Akbank'ın ipotekli ihtiyaç kredisi koşulları şu şekilde sıralanıyor:


Yüksek tutarlı ve uzun vadeli ihtiyaçlarınız için, kendinize veya yakınınıza ait bir evi teminat vererek nakit ihtiyacınızı uzun vadeler ve uygun ödeme koşulları ile karşılayabilirsiniz.​


Koşullar

18 yaşından büyük olunmalı, risk ve istihbaratta olumsuzluk olmamalıdır.

Gelir belgelenmelidir.

Kredinin taksiti, hane halkı aylık ortalama gelirinin %50'sini geçmemelidir.

Teminat olarak konut/işyeri...