30 / 04 / 2024

konut kapıcısı sayısı

konut kapıcısı sayısı

Konutlarda görev yapan kapıcılar meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konut kapıcıları ile ilgili soru önergesi hazırladı..

İngiltere’de konut sahibi Türklerin sayısı 200 bini buldu!

İngiltere’de konut alan Türklerin sayısı 200 bine ulaştı. Yatırım amaçlı yeni model ise 25 sene kira getirisi teminatı verilen ve kiralama işlemlerinin İngiliz devletinin bütçesinin desteklediği bir vakıfça gerçekleşen “kullanım hakkı olmayan sahiplik” sistemi oldu.

Nidapark Küçükyalı'da konut ve ticari ünite sayısı değişti!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Nidapark Küçükyalı projesinde konut ve ticari ünite sayısının değiştiğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

Milyonlarca araç sürücüsü dikkat! Son tarih 31 Mart: İptal ediliyor…

Milyonlarca araç sürücüsünü ilgilendiren düzenlemede artık geri sayım başladı. Köprü geçişlerinde ve otoyollarda OGS devri 31 Mart’tan itibaren kapanacak. OGS iptalinin ardından araçlarda, Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kullanılacak.

Kapıcıya konut tahsis etmek şart mı?

Konut kapıcıları Yönetmeliği'nin 13. maddesine göre, kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmesi zorunlu tutulmuyor. Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmişse, konutun 3194 sayılı İmar Kanunu ve Belediye İmar Yönetmelikleri ile öngörülen asgari koşullara uygun olması gerekiyor.

ABD’nin en büyük konut kredisi sağlayıcısının hisseleri 1 günde yüzde 71 arttı!

Ünlü forum sitesi Reddit, konut kredisi sağlayıcısı olarak hizmet sunan Rocket Companies adlı şirketi yükseltti. Reddit'in borsa konuşulan bölümü WallStreetBets’teki kullanıcılar tarafından büyük ilgi gören Rocket hisseleri bir gün içerisinde yüzde 71 yükseldi. 

Kapıcıya konut tahsis etmek şart mı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kapıcıya konut tahsisi ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Değerli Konut Vergisi beyan süresi 20 Şubat’ta sona eriyor!

Değerli Konut Vergisi uygulaması 7194 sayılı Kanun ile Emlak Vergisi Kanunu'na eklendi. Değerli Konut Vergisinde beyan süresi 20 Şubat’ta sona eriyor...

Kapıcıya konut verilmesi şart mı?

Birçok apartmanda çalışan kapıcı, apartmana ait konutta ikamet ediyor. Peki, kapıcıya konut tahsis edilmesi şart mı? Takvim Gazetesi köşe yazarlarından Feride Hilal İmal, bugünkü köşe yazısında kapıcılara konut tahsis edilmesini kaleme aldı. İşte İmal'ın o yazısı...

Bolu'da 1 milyon 270 bin konut, alıcısını bekliyor!

Bolu'da 2020 yılında 1 milyon 270 bin konut, alıcısının bekliyor. Bu durumda, gayrimenkul sektöründe yeni bir fon kurulması önerildi.

Faiz indirimi konut alıcısını harekete geçirdi!

AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, "Faiz oranlarının düşürülmesiyle birlikte konut yatırımcısı yeniden bankadaki mevduatını konutta değerlendirmeye başladı" dedi...

Konut alıcısı harekete geçecek!

Emlak alıcılarını harekete geçirerek yeni çalışmalar başlatılacağını söyleyen İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, ''Yabancıya satışı daha da artırmak için ihracatçı sayacak bir düzenlemeye ihtiyacımız var'' dedi.

Yabancı konut alıcısı suistimal edilemeyecek!

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, yabancılara konut satışında değerleme raporunun zorunlu hale gelmesini değerlendirdi. Sektör temsilcileri, yabancı yatırımcının suistimal edilmesini önleyeceğini, ayrıca vergi ve harç kayıplarının engelleneceğini söylüyor.

Dijital reklamların konut alıcısı üzerindeki etkisi!

Gayrimenkul sektöründe Türkiye’nin ön de gelen markalı konut projelerinin geliştirilmesi, pazarlanması ve satışında rol alan Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, Gayrimenkul sektöründe uygulanan dijital reklamların konut alıcısı üzerindeki etkisini değerlendirdi...

konut kapıcısı sayısı Haberi

konut kapıcısı sayısı


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konutlarda görev yapan kapıcılara ilişkin soru önergesi hazırladı.

Konut kapıcıları ile ilgili olarak 3 sorusuna yanıt arayan Gürer, sorularını Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'na iletti.

Gürer ilk olarak "Ülke genelinde konutlarda görev alan kapıcı sayısı kaçtır?" diye sordu.

"İş sözleşmesi yaparak çalışan kapıcı sayısı kaçtır?" diye de soran Gürer son olarak "2016 ve 2017 yılında işten çıkarılan kapıcı sayısı kaçtır?" sorusunun da yanıtlandırılmasını talep etti.