28 / 04 / 2024

ABD’nin en büyük konut kredisi sağlayıcısının hisseleri 1 günde yüzde 71 arttı!

ABD’nin en büyük konut kredisi sağlayıcısının hisseleri 1 günde yüzde 71 arttı!

Ünlü forum sitesi Reddit, konut kredisi sağlayıcısı olarak hizmet sunan Rocket Companies adlı şirketi yükseltti. Reddit'in borsa konuşulan bölümü WallStreetBets’teki kullanıcılar tarafından büyük ilgi gören Rocket hisseleri bir gün içerisinde yüzde 71 yükseldi. 



Geçtiğimiz dönemde önce GameStop, sonra Dogecoin ve gümüş fiyatlarında büyük dalgalanmalar yaratan ünlü forum sitesi Reddit, bu sefer de konut kredisi sağlayıcısı Rocket Companies şirketinin hisselerini uçurdu.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Rocket hisseleri, CNBC tarafından Reddit üyelerinin hisselere yoğun ve kısa vadeli bir talep gösterebileceğini açıklamasından sonra hızla yükseldi. 

Reddit’in borsa konuşulan bölümü olan WallStreetBets’teki kullanıcılar tarafından ani bir talep gören Rocket Companies şirketinin hisseleri bir gün içerisinde yüzde 71 yükseldi.

Bu artış ile beraber şirket hisselerinin yüzde 93’üne sahip olan Dan Gilbert ise bir rekora imza attı.

BİR GÜN İÇERİSİNDEKİ EN BÜYÜK YÜKSELİŞ

ABD’nin en büyük konut kredisi (mortgage) sağlayıcısı olarak hizmet sunan Quicken Loans Inc. isimli şirketini Ağustos 2020’de Rocket Companies olarak halka açan Gilbert, Reddit kullanıcıları tarafından gelen talep ile şirket hisselerinde bir gün içerisinde yaşanan yüzde 71’lik artış nedeniyle servetine 25 milyar dolar katarak Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde 19 basamak yükseldi ve 16’ncı sırada oldu.

ABD'de bekleyen konut satışları Ocak ayında beklenenden fazla azaldı!


Geri Dön