02 / 05 / 2024

konut kiraları tüfe 2021

konut kiraları tüfe 2021

TÜİK’e göre, Türkiye'de ortalama kira fiyatları Temmuz 2021'de bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 11 arttı ve 1192 Türk Lirası'na ulaştı. Yani temmuz ayı enflasyonu senelik yüzde 18.95 iken aynı dönemde ev kiralarındaki yıllık yükseliş TÜFE’nin çok altında kaldı.

ABD'de kira bedelleri TÜFE'deki artışın üçte ikisinden fazlasını oluşturdu! 

ABD’de tüketici fiyatları ocak ayında kiralık konut bedellerindeki artışın etkisiyle beklenenden fazla yükseldi. Kira bedelleri TÜFE'deki artışın üçte ikisinden fazlasını oluşturdu.

Konut kiralarında yüzde 25 sınırlaması kaldırılıyor!

Ekonomist Nedim Türkmen bugünkü köşesinde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in basına kapalı olarak yaptığı toplantıda, konut kiralarındaki yüzde 25 sınırlamasının kaldırılacağını söylediğini belirtti.

İstanbul'daki konut kiraları 4 yılda yüzde 707 yükseldi: Konut sorunu nasıl çözülür? 

CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, barınma krizinin İstanbul başta olacak şekilde tüm kentlerde etkili olduğuna dikkat çekerek, İstanbul'daki konut kiralarının 4 yılda yüzde 707 yükseldiğini belirtti. Peki konut sorunu nasıl çözülür?

Konut kiraları artarken o kiralar düştükçe düşüyor! Kira zammı o tarafa uğramıyor!

Konut kiraları bilindiği üzere artan enflasyonla arttıkça artıyor. Ancak bu zamlar ofis kiralarını es geçti. İşte detaylar!

Ev arayanlara kötü haber! Konut kiraları asgari ücretle yarışıyor!

Egenin incisi İzmir'de emlak fiyatlarıyla dünyanın en pahalı kentlerinden oldu. Bayraklı, Konak, Karşıyaka ve Balçova'da konut kiraları 3500 TL'ye kadar yükseldi.

İngiltere'de sosyal konut kiralarına yıllık yüzde 4,1 zam geldi!

İngiltere'de  enerji şirketleri hane halkı tüketicilerinin enerji faturalarına zam yaptı. Sosyal konut kiralarına yıllık yüzde 4,1 zam geldi. İşte ayrıntılar...

Dövizdeki düşüş konut kiralarını nasıl etkileyecek?

Türk Lirası'nın değer kazanması ile beraber başta öğrenciler olmak üzere milyonlarca vatandaş konut kiralarında düşüş yaşanmasını bekliyor. 

Konut kiraları son bir yılda yüzde 15,07 arttı!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksacom’un güncel verilerine göre, konut kiraları son bir senede Türkiye'de yüzde 15,07 arttı

TEFE TÜFE oranları Ekim 2019!

Enflasyon oranları bugün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı ve TEFE TÜFE oranları Ekim 2019 da belli oldu. İşte TEFE TÜFE oranları Ekim 2019...

Ekim 2019 TEFE TÜFE oranları!

Enflasyon oranları bugün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı. İşte Ekim 2019 TEFE TÜFE oranları...

Eylül 2019 TEFE TÜFE oranları!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon rakamlarını bugün açıkladı. İşte Eylül 2019 TEFE TÜFE oranları...

TEFE TÜFE oranları Eylül 2019!

TEFE TÜFE oranları Eylül 2019 vatandaşlar tarafından en çok aratılan konular arasında Peki enflasyon rakamları ne? İşte TEFE TÜFE oranları Eylül 2019...

Eylül ayı TEFE TÜFE oranları 2019!

Eylül ayı TEFE TÜFE oranları 2019 bugün TÜİK tarafından açıklandı. İşte Eylül ayı TEFE TÜFE oranları 2019...

konut kiraları tüfe 2021 Haberi

konut kiraları tüfe 2021

Son dönemde kira fiyatlarında yaşanan ciddi artışlarla ilgili şikâyetler her geçen gün çoğalıyorken, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) duyurduğu Temmuz 2021'deki yıllık kira artışının yüzde 11’de kalması ön plana çıktı. 

Sözcü Gazetesi'nden Gamze Bal'ın haberine göre; TÜİK’e göre, Türkiye'de ortalama kira fiyatları Temmuz 2021'de bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 11 arttı ve 1192 Türk Lirası'na ulaştı. Yani temmuz ayı enflasyonu senelik yüzde 18.95 iken aynı dönemde ev kiralarındaki yıllık yükseliş TÜFE’nin çok altında kaldı.

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) verileri ise, Temmuz ayındaki yıllık kira enflasyonunun yüzde 28.2 olduğunu açıkladı. Bu oran Ankara’da yüzde 30 iken İstanbul’da yüzde 42.3 olarak kaydedildi. Peki TÜİK ve BETAM verileri arasındki bu fark neden? Son 12 aylık TÜFE ortalamasına göre zam...