29 / 07 / 2024

konut kiraları tüfe 2021

konut kiraları tüfe 2021

TÜİK’e göre, Türkiye'de ortalama kira fiyatları Temmuz 2021'de bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 11 arttı ve 1192 Türk Lirası'na ulaştı. Yani temmuz ayı enflasyonu senelik yüzde 18.95 iken aynı dönemde ev kiralarındaki yıllık yükseliş TÜFE’nin çok altında kaldı.

Kira artışında TÜFE uygulaması son 2 yılda ev tutanları zorlayabilir! 

Kirada yüzde 25 zam sınırının kalkmasıyla birlikte yeni bir dönem başladı. Artık konut sahipleri, kirayı 12 aylık TÜFE ortalamasına göre belirleyecek. Peki bu durum sektörü ve kiracıları nasıl etkileyecek? İşte ayrıntılar...

Konut fiyat artışı TÜFE'yi geçen 10 şehir! Metrekare fiyatı 23 bin TL'yi aştı! 

Konutta küçük şehirlerde büyük kazanç elde ediliyor. Bu illerden ev alanların enflasyonu yendiği belirlendi. İşte konut fiyat artışı TÜFE'yi geçen 10 şehir... 

1952'de Kira Tasarısı Meclis'te! Konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam!

1952 yılında Kira Tasarısı Meclis gündemine alınmıştır. Buna göre 1953'te konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam gündeme gelmiş. 

2024 kira artış oranı hesapla! Dükkan, iş yeri, konutlarda kira artış oranı ne oldu? Mart 2024 TEFE TÜFE oranları!

Mart ayının gelmesiyle binlerce kişi kiralarını yenilecek kiracılar ve ev sahipleri kira artış oranlarının ne kadar olduğunu araştırıyor.2024 Mart ayı dükkan, iş yeri, konut kira artış oranı belli oldu mu, yüzde kaç? 2024 TÜİK TEFE TÜFE oranları...

ABD'de kira bedelleri TÜFE'deki artışın üçte ikisinden fazlasını oluşturdu! 

ABD’de tüketici fiyatları ocak ayında kiralık konut bedellerindeki artışın etkisiyle beklenenden fazla yükseldi. Kira bedelleri TÜFE'deki artışın üçte ikisinden fazlasını oluşturdu.

Konut kiralarında yüzde 25 sınırlaması kaldırılıyor!

Ekonomist Nedim Türkmen bugünkü köşesinde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in basına kapalı olarak yaptığı toplantıda, konut kiralarındaki yüzde 25 sınırlamasının kaldırılacağını söylediğini belirtti.

İstanbul'daki konut kiraları 4 yılda yüzde 707 yükseldi: Konut sorunu nasıl çözülür? 

CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, barınma krizinin İstanbul başta olacak şekilde tüm kentlerde etkili olduğuna dikkat çekerek, İstanbul'daki konut kiralarının 4 yılda yüzde 707 yükseldiğini belirtti. Peki konut sorunu nasıl çözülür?

Konut kiraları artarken o kiralar düştükçe düşüyor! Kira zammı o tarafa uğramıyor!

Konut kiraları bilindiği üzere artan enflasyonla arttıkça artıyor. Ancak bu zamlar ofis kiralarını es geçti. İşte detaylar!

Ev arayanlara kötü haber! Konut kiraları asgari ücretle yarışıyor!

Egenin incisi İzmir'de emlak fiyatlarıyla dünyanın en pahalı kentlerinden oldu. Bayraklı, Konak, Karşıyaka ve Balçova'da konut kiraları 3500 TL'ye kadar yükseldi.

İngiltere'de sosyal konut kiralarına yıllık yüzde 4,1 zam geldi!

İngiltere'de  enerji şirketleri hane halkı tüketicilerinin enerji faturalarına zam yaptı. Sosyal konut kiralarına yıllık yüzde 4,1 zam geldi. İşte ayrıntılar...

Dövizdeki düşüş konut kiralarını nasıl etkileyecek?

Türk Lirası'nın değer kazanması ile beraber başta öğrenciler olmak üzere milyonlarca vatandaş konut kiralarında düşüş yaşanmasını bekliyor. 

Konut kiraları son bir yılda yüzde 15,07 arttı!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksacom’un güncel verilerine göre, konut kiraları son bir senede Türkiye'de yüzde 15,07 arttı

Eylül ayı TEFE TÜFE oranları 2019!

Eylül ayı TEFE TÜFE oranları 2019 bugün TÜİK tarafından açıklandı. İşte Eylül ayı TEFE TÜFE oranları 2019...

konut kiraları tüfe 2021 Haberi

konut kiraları tüfe 2021

Son dönemde kira fiyatlarında yaşanan ciddi artışlarla ilgili şikâyetler her geçen gün çoğalıyorken, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) duyurduğu Temmuz 2021'deki yıllık kira artışının yüzde 11’de kalması ön plana çıktı. 

Sözcü Gazetesi'nden Gamze Bal'ın haberine göre; TÜİK’e göre, Türkiye'de ortalama kira fiyatları Temmuz 2021'de bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 11 arttı ve 1192 Türk Lirası'na ulaştı. Yani temmuz ayı enflasyonu senelik yüzde 18.95 iken aynı dönemde ev kiralarındaki yıllık yükseliş TÜFE’nin çok altında kaldı.

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) verileri ise, Temmuz ayındaki yıllık kira enflasyonunun yüzde 28.2 olduğunu açıkladı. Bu oran Ankara’da yüzde 30 iken İstanbul’da yüzde 42.3 olarak kaydedildi. Peki TÜİK ve BETAM verileri arasındki bu fark neden? Son 12 aylık TÜFE ortalamasına göre zam...