27 / 04 / 2024

Konut kiralarında yüzde 25 sınırlaması kaldırılıyor!

Konut kiralarında yüzde 25 sınırlaması kaldırılıyor!

Ekonomist Nedim Türkmen bugünkü köşesinde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in basına kapalı olarak yaptığı toplantıda, konut kiralarındaki yüzde 25 sınırlamasının kaldırılacağını söylediğini belirtti.



Özellikle büyük şehirlerde konut kira fiyatları hızla yükselmeye başladı. Hükümet ise 1 Temmuz 2022 tarihinde konut kiralarında yüzde 25 sınırlaması getirmişti. Bu karar bazı ev sahipleri ve kriacıları karşı karşıya getirerek çok fazla olayın yaşanmasına neden olmuştu. Ekonomist Nedim Türkmen bugünkü köşesinde konuyla ilgili değerlendirmelerde blundu.

Ekonomist Nedim Türkmen bugünkü köşesinde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in iş dünyasının temsilcileriyle basına kapalı bir şekilde yaptığı toplantının notlarını kaleme aldı. Türkmen yazısında Şimşek’in konut kiralarında uygulanan yüzde 25 zam sınırının kaldırılacağını duyurduğunu söyledi.

MEHMET ŞİMŞEK'TEN SON DAKİKA AÇIKLAMALAR

''Şimşek‘in üç gün önce basına kapalı olarak iş ve finans dünyası temsilcileri ile yaptığı yemekli toplantıda, kendisine yöneltilen sorulara verdiği yanıtlardan çıkarttığım önemli konuları paylaşmak istiyorum'' diyen Türkmen, paylaştığı notların toplantıda yer alan üç arkadaşından aldığı bilgiler olduğunu da belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uyguladığı programa tam desteği olduğunu söyleyen Türkmen '' İster inanın ister inanmayın. Zaten ben seçim sonrasına yönelik beklentilerinizi de anlamlandıramıyorum. Seçim sonrası da bu program aynı şekilde sürecektir, sabır ve kararlılıkla bunu uygulayacağız.

Konut kiralarında yüzde 25 sınırlaması kaldırılıyor!

YÜZDE 25 SINIRI UZATILMAYACAK!

Tele1'de yer alan habere göre; konut kiralamalarında kira artış oranını yüzde 25 ile sınırlayan ve 1 Temmuz 2024’te bitecek olan düzenlemeye, önümüzdeki dönemde ihtiyaç duyulmayacak ve süre uzatılmayacak.

Bir kişinin birinci evine farklı, ikinci evine farklı vergi ve evin değerine göre farklı vergi gibi uygulamaları planlıyoruz. Firmaların yatırım projeleri için alacakları teknoloji/strateji puanı dikkate alınarak; toplam yatırım tutarı en az 1 milyar Türk Lira’sı olan yatırım projelerine, aracı bankalar kanalıyla Yatırım Taahhütlü Avans Kredi (YTAK) tahsis edilecek vade azami 10 yıl olacak.

Konut kiralarında yüzde 25 sınırlaması kaldırılıyor!

Fiyatlama ve geleceğe yönelik beklentilerimizi geçmiş enflasyona değil, beklenen enflasyona göre yapacağız. Rezerv biriktirmeye devam edeceğiz. Cari açığımızın en önemli nedeni 30 milyar doları bulan altın ithalatımız.  Geçen yılın yüksek enflasyonlu ayları, endeks hesaplamasından çıkınca; 2024 yılı ikinci yarısında enflasyonda düşme göreceksiniz.

Bankacılar burada, hepsi iyi insanlar, ancak onlara kural koymazsak memleketin hayrını düşünmezler bildiklerini okurlar, ne yapalım hayatın gerçeği bunlar. Hammadde ve yarı mamul ithalatındaki yüksek gümrük vergilerinin indirimi, bu aşamada mümkün değil.'' dedi.

Milletvekili açıkladı: İstanbul'da kentsel dönüşüm bu hızla devam ederse 4 milyon konut için 20 yıl gerekir!

Konut fiyatları arttı, tersine göç trendi başladı!

Geri Dön