06 / 05 / 2024

Konut kooperatifçiliğinde son durum

Konut kooperatifçiliğinde son durum

Denizli Ticaret Odası'nda düzenlenen Kooperatifçilik konulu konferansta konuşan Vali Yardımcısı Tuncay Engin, konut kooperatifçiliğinde mağdur oranının yüksek olduğunu ifade etti. Engin kendisinin de bu mağdurlardan birisi olduğunu aktardı.

Yeni asgari ücret desteğinde son dakika! SGK resmen açıkladı! Hemen bu detaylara bakın!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), işçi başına aylık 700 Türk Lirası şeklinde belirlenen yeni asgari ücret desteğinin nasıl uygulanacağına ilişkin bir genelge yayımladı. İşte Yeni asgari ücret desteği son dakika detayları...

Konut piyasasında son durum: 20 bin TL'lik kiralık evler 80 bin TL oldu!

Tavukçuoğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tavukçuoğlu, konut piyasasıyla ilgili son durumu değerlendirerek kira bedellerinin 20 bin liradan 80 bin liraya kadar yükseldiğine dikkat çekti. 

Halkbank’tan 1,5 Milyon TL konut kredisi imkanı! 

Konut kredisi çekmek isteyen vatandaşlar kredi maliyetlerine ilişkin son günlerde yaşanan ekonomik gelişmeleri yakından takip ediyor. Bankalardan gelen kredi oranları da merak edilen konular arasında. Peki Halkbank’ın konut kredisi faizi ne kadar oldu?

Esenyurt’ta konut satışlarında son 9 yılın en sert düşüşü!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konuta erişim zorluğu ve artış gösteren fiyatlar en çok dar ve orta gelirli vatandaşları vurdu. Açıklanan rakamlara göre Esenyurt konut satışlarının en çok düştüğü ilçe oldu.

Kısa süreli konut kiralama gayrimenkul krizini tetikledi!

İstanbul Planlama Ajansı’nın “Airbnb Yasası: Kısa süreli kiralamaların konut kriziyle ilişkisi” raporu dün yayımladı. Söz konusu rapora göre, son 2 senede İstanbul’da kayıtlı Airbnb sayısı 38 bine yükseldi.

Son dakika: Bakan Işıkhan'dan, Asgari ücret ve 5 bin TL'lik emekli ikramiyesine ilişkin açıklama!  

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücret ve çalışan emekli ikramiyesine ilişkin son dakika açıklaması yaptı. İşte Bakan Işıkhan'ın o açıklaması...

Konut piyasasındaki satış ve fiyat trendleri nasıl seyredecek?

Konut almak isteyenler konut piyasasındaki satış ve fiyat trendleri nasıl seyredeceğini merak ediyor. İşte konut piyasasına ilişkin son gelişmeler...

İpotekli konut satışları da yabancıya konut satışları da düştü! Konut sektöründe son dakika!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Eylül 2023'e ilişkin konut satış rakamlarını değerlendirdi. Yazıcı, hem ipotekli konut satışlarının hem de yabancıya satışların düştüğünü belirtti. İşte ı rakamlar...

TOKİ'den 2 bin 581 TL taksitle konut almak için son gün bugün! Başvurular resmen sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan 2 bin 581 TL taksitle konut almak için son gün bugün. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, TOKİ Ankara projesi için başvurular bugün resmen sona eriyor...

THY Emlak Konut GYO kura çekimlerinde son durum! THY Emlak Konut Arnavutköy kura çekimi ne zaman?

THY Emlak Konut GYO kura çekimlerindeki son durum pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki THY Emlak Konut Arnavutköy kura çekimi ne zaman?

Aylık yüzde 1,20 faizli ve 15 yıl vadeli konut kredi kampanyası gelecek mi, şartları neler olacak? 

Son dönemde hükümetin konut satışlarına ilişkin aldığı kararlar emlak piyasasında büyük yankı uyandırdı. Mars Gayrimenkul'den Samet Hızalan konut sektöründeki son gelişmelere ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. 

Zeytinburnu'nda 3 bine yakın konut dönüştü!

Mega kent İstanbul'un nüfus yoğunluğu yüksek olan en eski yerleşim bölgelerinden Zeytinburnu'nda, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, belediye ve TOKİ işbirliğinde son dönemde yapılan çalışmalarla 3 bine yakın konut dönüştü.

Konut satışlarında son 2 yılın en sert düşüşü!

TÜİK tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan verilere göre, ülke genelinde Haziran ayında yapılan konut satışları bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 44.4 azalarak 83 bin 636 oldu. Konut satışlarında son 2 yılın en sert düşüşü yaşandı.

Konut kooperatifçiliğinde son durum Haberi

Konut kooperatifçiliğinde son durum

Denizli Ticaret Odası'nda düzenlenen Kooperatifçilik konulu konferansta konuşan Vali Yardımcısı Tuncay Engin, Türkiye'de kooperatifçiliğin çok eskiye dayandığını söyledi. Engin, bu maziye rağmen kötü örneklerin her dönemde olduğunu özellikle konut kooperatifçiliğinde mağdur oranının yüksek olduğunu ifade etti. Engin kendisinin de bu mağdurlardan birisi olduğunu aktardı.


Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Denizli Valiliği, Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü, Denizli Ticaret İl Müdürlüğü, Denizli Ticaret Odası ve Alman Kooperatifleri Konfederasyonu Türkiye Temsilciliği (DGRV) işbirliği ile gerçekleştirilen Kooperatifçilik Konferansı gerçekleştirildi. Denizli Ticaret Odasında gerçekleştirilen kooperatifçilik konferansına Vali Yardımcısı Tuncay Engin, Ticaret İl Müdürü Abdullah Hasyıldırım, Hay-Koop Bölge Başkanı Mehmet Varol, DGRV temsilcisi Nilay Özdemir ile kadın kooperatifleri başkan ve ortaklarının katıldığı konferansta, Türkiye'de kooperatifçilik konuşuldu. Vali Yardımcısı Tuncay Engin, Türkiye'de kooperatifçiliğin çok eski olmasına rağmen bazı kötü...