03 / 05 / 2024

Konut kredi süreleri

Konut kredi süreleri

Beğen İnşaat Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Demirci, konut kredilerinin vade süreleri konusunda Avrupa’dan örnek vererek Türkiye’de de bu sürelerin artmasının lazım olduğunu söyledi.

Konutta amortisman süreleri düşüyor

Konut fiyatlarındaki artışın yavaşlaması ve kira fiyatlarının yükselmesiyle amortisman süreleri de kısalıyor. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu Türkiye ve İstanbul için kısalan amortisman sürelerini açıkladı.

30 bin metrekarelik bir konut projesinin iş kalemi süreleri!

Pek çok kişi inşaat projelerinde iş kalemi sürelerini merak ederken, İnşaat Doktoru resmi X hesabı üzerinden bu süreleri paylaştı. İşte 30 bin metrekarelik bir konut projesinin yaklaşık tamamlanma süreleri...

Konut için amortisman süresi nasıl hesaplanır?

Konut amortisman süreleri merak edilip araştırılıyor. Borsacı Sima Kocatepe, konut için amortisman süresinin nasıl hesaplandığını açıkladı.

Konut kredi faizlerinin yükselmesi konut satışlarını olumsuz etkiliyor!

Konut satış rakamlarını değerlendiren Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar Konut kredi faizlerinin yükselmesinin konut satışlarını olumsuz etkilediğini söyledi.

Emlak Konut GYO 950 milyon TL'lik kredi sözleşmesi imzaladı!

Emlak Konut GYO, yeni proje yatırım faaliyetlerinde kullanmak amacıyla 950 milyon TL tutarlı ve 3 sene vadeli kredi sözleşmesi imzaladı.

Konutlarda geri dönüş süreleri azaldı!

Kiralardaki artış, satılık konut fiyat artışını geçince, konut yatırımının geri dönüş süreleri de düştü. Kiraya bağlı geri dönüş süresi Türkiye'de ortalama 20 sene olarak belirlenirken, bu süre bazı yerlerde 13 seneye kadar düştü.

Konut kredi faizleri yükselmeye başladı! Konut fiyatları düşer mi?

Reagroups Gayrimenkul Pazarlama Yönetim Kurulu Üyesi ve Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, “Konut kredi faizleri yükselmeye başladı! Konut fiyatları düşer mi?” konulu yazısını kaleme aldı.

Türkiye'de konut satış süreleri düşüyor! Konutlar 37 günde el değiştiriyor!

sahibinden Ağustos Ayı Emlak Endeksini yayımladı. Endekse göre, konut satış süresi hızla düşüyor, Türkiye’de konutlar ortalama 37 günde el değiştiriyor.

Konut kredi faizleri 13.31 seviyesine yükseldi!

Konut kredi faizi, 28 Ağustos haftasında 13.31 seviyesine gelerek yükselişini sürdürdü. Sektör temsilcileri düşük faiz dönemindeki canlanmanın bu faiz yükselişleri nedeniyle frenleneceğini belirtiyorlar.

Konut kredi faizlerindeki indirim rekoru da beraberinde getirdi!

Konut sektöründe kamu bankalarının düşük maliyetli destekleri etkisini göstermeyi sürdürürken, ülke genelinde yaklaşık 1,5 ayda kullanılan konut kredi tutarında da rekor kırıldı.

Konut kredi faiz oranlarında maliyet azaldı!

Konut kredi faiz oranı son bir yılda 850 baz puan azaldı. 10 yıl vadeli 200 bin lira kredi kullanan tüketici, geçtiğimiz yıl mayıs ayında aylık 3 bin 839 lira öderken, söz konusu tutar bu senenin aynı döneminde 2 bin 787 liraya geriledi.

Konut kredi ertelemesi nasıl yapılır 2020?

Konut ve ihtiyaç kredi ertelemesi nasıl yapılır? Koronavirüs tedbirleri kapsamında açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı ile kredi ödemeleri 3 ay süre ile ertelendi. Peki konut kredi ertelemesi nasıl yapılır? İşte konut kredisi erteleme...

Konut kredi faizleri 0.79'a düştü! 

Kamu bankaları sıfır konut alacaklar için faiz oranını yüzde 0.79'a düşürdü. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbak konut kredi faiz oranlarını yüzde 0.79'a düşürdü...

Konut kredi süreleri Haberi

Konut kredi süreleri

Türkiye’de çekirdek ailenin çocuğu olduğu zaman ebeveynlerin çocukları için daireyi öncelik aldığını dile getiren Girişimci İşadamları Vakfı Konya Şubesi Başkanı ve Beğen İnşaat Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Demirci, Türkiye’de ailelerin yatırımlarını çocuklarına yaptıklarını aktardı. Bu yüzden konutta yatırımın bitmeyeceğini belirten Demirci, kiracının ev sahibi olmak isteyeceğini, ev sahibinin ise oturduğu evin daha büyük olmasını isteyeceğini söyledi. Konutta yatırımın bitmeyeceğinin altını çizen Demirci, “1970’li yıllarda çarpık şehirleşmeye müsaade edildi. Yaklaşık 30 yıldır bu tür şeylere müsaade edildi. Ve şuan da Türkiye Cumhuriyeti konut ile büyüyor ama konut ile büyümemiz gerekiyor. Devletimiz sanayi ile büyümesi gerekiyor. Zaten inşaat sektöründe cebine belli bir miktar para katanlar bu işe girmeye başladı. Konut yatırımı doğru bir yatırım ama ticaretle uğraşan kişi bir...