27 / 04 / 2024

Konutta amortisman süreleri düşüyor

Konutta amortisman süreleri düşüyor

Konut fiyatlarındaki artışın yavaşlaması ve kira fiyatlarının yükselmesiyle amortisman süreleri de kısalıyor. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu Türkiye ve İstanbul için kısalan amortisman sürelerini açıkladı.



Konut bir yatırım aracı mı, değil mi tartışmaları sürerken, yatırımcılar için önemli bir veri olan amortisman süreleri kısalmaya başladı. Satın  alınan konutun kiraya verilmesi durumunda satış fiyatının kaç yıl içinde geri kazanılabileceğinin hesaplanması olan amortisman konut alırken önemli bir veri. Süre ne kadar kısa ise yatırımın o kadar iyi olduğu anlamına geliyor.

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu  https://twitter.com/CelalErdogdu  X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, konutların kira çarpanlarının gerilediğini belirterek, Türkiye ve İstanbul için kısalan amortisman sürelerini açıkladı.Türkiye'de ortalama bir konutun amortisman süresinin 188 ay, İstanbul'da ortalama bir konutun ise 201 ay olduğunu belirtti. Sahibinden.com ilan verilerine göre yapılan hesaba göre Türkiye geneli 15 yıl6 ay İstanbul içinse amortisman süresi 16 yıl 7,5 ay.

İŞTE CELAL ERDOĞDU’NUN O PAYLAŞIMI VE GELEN YORUMLAR

Tebernüş Kireçci: Konut inşaatları hız kesecek, şu anki konutlar daha da değerlenecek!

Yüzde 25 zam sınırı varken evi kiraya verirken nelere dikkat edilmeli? Ev sahipleri dikkat!

Konut fiyatlarındaki yükseliş hızı düşerken, maliyetler artıyor. Ev fiyatları ne olacak? 

Bakan Özhaseki 'TOKİ mağdurları platformu var mı?' dedi ve açıkladı: Sosyal konutlarda KDV konusunda müjde gelebilir!

Airbnb yasasıyla günlük kiralık konut sayısı 2 ayda yüzde 435 düştü!


Geri Dön