05 / 07 / 2024

konut kredileri koşulları

konut kredileri koşulları

Mesken sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakit parası olmayan kimseler bankaların uzun vadeli ve düşük faiz oranlı konut kredilerine başvurabiliyor. Peki, konut kredisi kimlere verilir?

Kentlerden köylere göçün en büyük nedenleri: Daha iyi konut ve yaşam koşulları!

2020'den beri İstanbul'dan göç edenlerin sayısı kademeli olarak artmaya devam ediyor. TÜİK verilerine göre, büyük kentlerden göçün temel nedenleri arasında “daha iyi konut ve yaşam koşulları” geliyor.

TÜİK açıkladı: 50 bin 338 kişi daha iyi konut koşulları nedeniyle göç etti!

Türkiye'de geçen sene 2 milyon 791 bin 156 kişinin iller arasında göç ettiği belirlendi. Bu kişilerden 50 bin 338 kişi daha iyi konut koşulları nedeniyle göç etti.

Kredilerde ibre terse dönüyor! Konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi faizlerinde son durum ne? 

Merkez Bankası’nın banka kredi eğilim anketi yılın son çeyreğinde bankaların KOBİ ve büyük işletme kredileri koşullarını sıkılaştıracağını ortaya koydu. Peki konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi faiz oranlarında son durum ne? İşte ayrıntılar...

TOKİ ucuz konut başvuruları başladı mı, başvuru koşulları ne? 2022 TOKİ sosyal konut projesi ayrıntıları...

TOKİ sosyal konut projesi başvuru tarihi ve koşulları gibi detaylar bekleniyor. 81 ili kapsayan TOKİ Sosyal Konut Projesi, dar gelirlilere kolay ulaşılabilirlik sağlıyor. Peki TOKİ'ye kimler başvurabilir? İşte TOKİ projesinde son gelişmeleri...

Konut kredileri sınırlandırılmamalı!

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarında indirime gitmesi, konuta olan talepte artış yaşanmasına sebep oldu. Konut kredisi kullanımının artmasıyla, koşullar her geçen gün zorlaştırılıyor. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Konut kredileri kısıtlanmamalı” dedi...

Konut kredisi başvuru koşulları 2020!

Bankalarda kredi faizlerinin düşmesiyle birikimi olmayan fakat konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar konut kredilerine yöneldi. Vatandaşlar konut kredisi nasıl çekilir sorusunun cevabını arıyor.  Peki konut kredisi nasıl alınır? Başvuru koşulları neler?

Yapı Kredi konut kredisi koşulları neler?

Yapı Kredi Bankası'nın hafta başında gerçekleştirdiği dev indirim sonrasında konut kredisi faiz oranları ikinci el konutlar için en düşük seviyeye ulaştı. Bankanın konut kredisi koşulları neler?

Bankaların konut kredisi koşulları esnedi!

Bankaların 2020 yılının ilk çeyreğine ilişkin değerlendirmeler ile aynı yılın ikinci çeyreğinde ilişkin beklentilerini içeren Banka Kredileri Eğilim Anket sonuçları açıkladı. Taşıt ve konut kredisinde koşullar aynı kalırken bireysel kredi koşullarının gevşediği bildirdi.

Yapı Kredi Bankası konut kredisi koşulları neler?

Yapı Kredi Bankası konut kredisi faiz oranları ne kadar? Banka hangi koşullarda konut kredisi kullandırıyor? Yapı Krediden konut kredisi hesaplama ne kadar oluyor?

La Marin ödeme koşulları!

La Marin ödeme koşulları hakkında detaylar haberimizde yer alıyor. 24 katlı 2 bloktan meydana gelen projede 198 konut bulunuyor. 

Elite Concept ödeme koşulları!

Elite Concept ödeme koşulları haberimizde yer alıyor. Proje 785 konut, 26 ticari ünite ve sosyal yaşam alanlarından meydana geliyor. 

Adres Koru ödeme koşulları!

Adres Koru ödeme koşulları kapsamında peşin ödemede tam yüzde 30 indirim yapılıyor. 312 konut ve 37 ticari üniteden oluşan proje İstanbul Sancaktepe'de inşa ediliyor.

Başkent Emlak Konutları 2018 ödeme koşulları!

Başkent Emlak Konutları 2018 ödeme koşulları detayları haberimizde bulunuyor. 1.478 adet konut ve 26 ticari birimden oluşan proje Emlak Konut GYO imzasını taşıyor.

konut kredileri koşulları Haberi

konut kredileri koşulları

Konut kredisi kimlere verilir?

Mesken sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakit parası olmayan kimseler bankaların uzun vadeli ve düşük faiz oranlı konut kredilerine başvurabiliyor.


Konut kredisi, gelir düzeyi kredi ödemelerini yapabilecek düzeyde olan kimselerin kredi koşullarına uygun evleri için veriliyor.


Konut kredisi verilen kimselerde aranan koşullar bankadan bankaya değişmek ile birlikte genel olarak aradıkları bazı ortak koşullar bulunuyor. Peki, konut kredisi kimlere verilir?


Konut kredisi kime verilir?

Konut kredisi almak isteyen kişinin kredi özgeçmişi kredi notuyla ölçülür. Kişinin daha önceden batık borcunun bulunmaması, karşılıksız çekinin olmaması, olan borç ve taksitlerini düzenli ödüyor olması ve halihazırda aşırı borç altında olmaması kredi notunun yükselmesini sağlar.


Hemen hemen her banka sizin düzenli bir geliriniz olmasını ister. Düzenli geliriniz maaş, kira ve diğer gelirlerin toplamı olarak ifade edilir. Düzenli...