03 / 05 / 2024

konut kredisi dövizzedeleri

konut kredisi dövizzedeleri

İZMİR'de, 2008 yılı öncesi dövizle konut kredisi çektikten sonra, kurlardaki aşırı artış nedeniyle büyük borç yükünün altında kalan vatandaşlar, Merkez Bankası Bölge Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi...

Konut kredisi faizleri yüzde 0.99 olursa, ev fiyatları artar mı? Vatandaşlar ne diyor? 

Yeni ev alacaklar merakla düşük faizli konut kredisi kampanyasının ne zaman hayata geçirileceğini araştırıyor. Peki konut kredisi düşerse ev fiyatları artar mı? Vatandaşlar ne diyor? 

Düşük faizli konut kredisi dört gözle bekleniyor!

Konut kredisi faizleri düşecek mi? Ev sahibi olma hayalleri kuran vatandaşlar, kredileri tercih ediyor. Vatandaşlar şimdi konut kredisi faizlerini araştırıyor. Peki faizlerde geçen seneki gibi bir indirim yapılacak mı?

Düşük faizli konut kredisi dönemi bitti mi?

Kamu bankaları kredi kampanyalarını sonlandırırken, özel bankalar da kredi faizlerini artırıyor. Peki düşük faizli konut kredisi dönemi bitti mi?

ICBC Bank kampanyalı konut kredisi faiz oranlarını düşürdü!

ICBC Bank kampanyalı Yeni Evim Konut Kredisi için bir faiz indirimi daha uyguladı. Banka bugün gerçekleştirdiği indirimle kredi faiz oranlarını 4 puan daha düşürdü...

En düşük konut kredisi faizi yüzde 1.48 oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Temmuz ayı Para Politikası Faizleri sonrasında ilk konut kredisi faiz indirim haberi İNG’den geldi. Banka yüzde 1.48 ile en düşük konut kredisi faiz oranını sunmaya başladı...

Konut kredisi faiz oranları düşüyor mu?

Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklamasıyla beraber konut kredisi faizlerindeki son durum da araştırılmaya başlandı. Peki konut kredisi faiz oranları düşüyor mu?

Yapı Kredi Bankası da konut kredisi faizlerini düşürdü!

Yapı Kredi Bankası konut kredisi faiz oranlarında indirim gerçekleştirdi. Banka konut kredisi, faiz oranlarını 7 puana kadar düşürdü...

İNG Bank konut kredisi faizlerini düşürdü!

İNG konut kredisi faiz oranlarında indirim uyguladı. Banka konut kredisi faizlerini 10 puana kadar düşürdü...

Konut kredisi faizlerindeki düşüş hızlanacak mı?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Temmuz ayı Para Politikası Kurulu kararı bugün açıklanacak. Merkez Bankası’ndan beklenti faiz indirimi gerçekleştirmesi yönünde. Faiz indirimi konut kredisi faizlerindeki düşüşü hızlandırır mı?

Anadolubank konut kredisi faizleri Temmuz'da düştü!

Anadolubank konut kredisi faiz oranlarında indirim uyguladı. Bankanın 5 yıl vadeye kadar faiz oranları 15 puan düştü...

Akbank konut kredisi faizleri Temmuz'da düştü!

Akbank son bir ay içinde konut kredisi faiz oranlarında dördüncü kez indirim uyguladı. Banka bugün gerçekleştirdiği indirim sonrası konut kredisi faizlerini 14 puan daha düşürdü.

Konut kredisi kullanımı düşüyor!

Son açıklanan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre konut satışları Haziran ayında da düşmeye devam etti. Konut kredisi kullanımında ise 2019’un en sert düşüşü yaşadı. Konut sektöründe son durum nedir?

Konut kredisi faizleri düşecek mi?

Ev sahibi olmak isteyen binlerce kişi konut kredisi kullanıyor. Bankalara kredi çekmek için giden vatandaşlar yüksek kredi faizleri ile karşılaşınca ev hayallerini ertelemek zorunda kalıyor. konut kredisi kullanmak isteyenler için müjdeli haber geldi. Faizlerin düşmesi bekleniyor.

konut kredisi dövizzedeleri Haberi

konut kredisi dövizzedeleri

Konak Meydanı'ndaki Merkez Bankası Bölge Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık 30 kişi adına basın açıklamasını Tüketici Dernekleri Federasyonu Başkanı Sıtkı Yılmaz yaptı. Banka görevlilerinin teşvikleriyle TL kredileri onaylanmayan kişilerin, Japon Yeni ve İsviçre Frangı üzerinden konut kredisi çektiklerini dile getiren Yılmaz, “Bankalar yoğun olarak dövizle kredi kullandırmışlardır. Bankalarda tüketicinin bu ağır yükünü paylaşmalıdır. 2008 Yılında ciddi tüketici mağduriyetleri yaşanmıştır. Bu mağduriyetler nedeniyle Merkez Bankası, Hazine Müsteşarlığı, BDDK, hükümete öneride bulunmuş ve dövizle kredi verme yasaklanmıştır. Ancak yaşanan tüketici mağduriyetlerine bir çözüm bulunamamıştır. Binlerce dövizzede, Meclis'e sorunlarının çözümü için başvuruda bulunmuştur. Mahkemeler süreç içerisinde dövizzedelerin aylık ödemelerini sabitlemesine rağmen bunlar temyize götürülmüştür. Bu kararlar temsiye gitmeden onaylanmalı ve karara bağlanmalıdır”...