22 / 12 / 2024

konut kredisi ipotek

konut kredisi ipotek

Kredi kullanan vatandaşın hayat sigortası yaptırması aslında yasal bir zorunluluk değil. Ama hem vatandaşlar hem de bankalar için çok ciddi bir teminat ve desteklenmesi gerekiyor.

Konut kredilerinde ipotek!

Konut kredilerinde ipotek tesisi nasıl kuruluyor? İpotekli konut kredisi nasıl kullanılıyor? İşte ipotekli konut kredisi ile ilgili yapılan gayrimenkul satışları hakkında merak ettikleriniz bu haberde...

Uzmanı uyardı! Konut kredisi ile geleceğinize ipotek koymayın!

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda konut kredisi ile geleceğinize ipotek koymayın uyarısı yaptı. İşte Arif Güdül’ün o paylaşımı…

Konut kredisi alma şartları 2021!

Ev sahibi olmak için birçoğumuz bankaların yolunu tutuyor. Mortgage kredisinin bütün taksitlerinin ödemesi tamamlandığında, borçlunun borcu bittiğinde, ipotek durumu ortadan kalkıyor. Peki konut kredisi kullanma şartları neler? İşte konut kredisi alma şartları 2021...

VakıfBank banka gayrimenkulü konut kredisi fırsatı!

VakıfBank ipotek yolu ile bankaya geçen ikinci el konutların satışında yüzde 0.70 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor.

VakıfBank'tan Mülkü Konut Kredisi Kampanyası!

VakıfBank ipotek yoluyla kendine geçen konutların satışında özel faiz oranları ve cazip kampanyalarla banka gayrimenkulü konut kredisi kullandırıyor.

Konut kredisi ödendiği halde ipotek kalkmazsa ne yapılır?

Banka, müşterisine konut kredisi kullandırdı. Kredi ödendi; ancak ipotek kaldırılmadı. Banka, ipoteğin kaldırılması için müşteriden para isteyince zararlı çıktı.

Konut kredisi ipotek fekki nedir?

Konut satın almak için bankadan kredi talebinde bulunduğunuzda banka kredinin teminatı olarak kredili konutu ipotek altında alıyor. Peki, konut kredisi ipotek fekki nedir?

Konut kredisi ipotek fekki nasıl yapılır?

Bankalar tüketicilerinin konut kredisi kullanmaları esnasında alacak oldukları evleri ipotek altına alarak kredi kullandırıyor. Borcun ödenmesi halinde ipoteğin fekki gerekiyor. Peki, konut kredisi ipotek fekki nasıl yapılır?

Konut kredisi ipotek fek ücreti!

Konutun kredi borcunun tamamı ödendikten sonra konutun üzerindeki ipoteğin kaldırılması amacı ile düzenlenen yazıya ipotek fek yazısı deniyor. İşte, konut kredisi ipotek fek ücreti!

Konut kredisi fek yazısı örneği!

Kredi kullanırken karşılaştığınız maliyet kredi tamamlandığında da devam ediyor. İpoteğin kaldırılması için bankaların yazdığı ‘ipotek fek yazısı' ise kredinin son maliyeti oluyor. İşte, konut kredisi fek yazısı örneği!

İpotek karşılığı konut kredisi nedir?

Konut kredisi, bankaların düşük faiz oranı ve uzun vadeli olarak mesken satın alınması amacı ile tüketiciye sunduğu kredi oluyor. Peki, ipotek karşılığı konut kredisi nedir?

Konut kredisi fek yazısı nereden alınır?

Konut kredisi fek yazısı, konut kredisi kullanılan dolayısı ile tapu üzerinde ipotek bulunan taşınmaz malların üzerindeki ipoteğin kaldırılması için isteniyor. Peki, konut kredisi fek yazısı nereden alınır?

Hangi durumlarda konut kredisi verilmez?

Konut kredisi sadece alınacak eve ipotek koydurtulması ve bunun karşılığında konut kredisi kullanılması işlemi olmadığından, tüketici her durumda bu kredi türünü kullanamaz.

Konut kredisi ipotek fek yazısı ücreti ne kadar?

İpoteğin fek edilebilmesi için bankadan İpotek fek yazısının alınması gerekiyor. Kanunen bir gerekçesi olmamasına rağmen, ipotek fek yazısı için banka ücret talep edebiliyor. Peki, konut kredisi ipotek fek yazısı ücreti ne kadar?

konut kredisi ipotek Haberi

konut kredisi ipotek

BANKA ile vatandaş arasındaki kredi, kredi kartı, banka masrafları sık sık haber olur. Son yıllarda bu konuda önemli kısıtlamalar getirildi, bazı keyfi uygulamalara son verildi. Ancak Vatandaşın Ekonomi’sinde bu hafta kredi alışverişinde çoğu kişinin bilmediğini düşündüğüm önemli bir meseleyi ele almak istiyorum. Konumuz banka kredileriyle birlikte bize satılan hayat sigortaları. Önce önemli iki noktanın altını çizerek başlayalım. 


1- Tüketici kanununa göre, her ne kredi alırsanız alın, hayat sigortası yaptırmanız bir zorunluluk değil. Yani tamamen tercihinize kalmış.


2- Hazine’nin 2015 yılında yaptığı düzenlemeye göre tüketici, kredi ile bağlantılı bir poliçeyi, teminat ve süreye uygun biçimde istediği şirkete yaptırabilir.


İADE BİLE EDİYOR

Hayat sigortaları bankalar için çok ciddi bir teminat. Vatandaş için de öyle...Diyelim ki bir bankadan ihtiyacınız için kredi aldınız ve (geçinden versin) vefat...