06 / 07 / 2024

konut kredisi kümülatif değişimi

konut kredisi kümülatif değişimi

Geçen yılın aynı döneminde yüzde 8,5 büyüyen konut kredileri bu yıl yüzde 21,3 büyüdü.

İstanbul'da konut satışları ne durumda?

Eva Gayrimenkul Değerleme Danışmanlığın Periskop Analiz 2016 Mayıs raporu kamu oyuna açıkladı. Bu rapora göre, Türkiye'de konut satışları Nisan ayı itibariyle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,61 oranında düştü. Raporda kredi miktarının 2016'nın ikinci çeyreğinde durağanlaşacağı belirtildi.

Ziraat Bankası'ndan ev almak isteyenler için kampanya! Aylık 17 bin 739 TL taksitle 2.5 milyon TL konut kredisi müjdesi

Ziraat Bankası ortak konut kredisi kampanyası ile aylık 17 bin 739 TL taksitle 2.5 milyon TL konut kredisi kullandırıyor. İşte Ziraat Bankası ortak konut kredisi ile ilgili merak edilen detaylar...

İlk evim kampanyası ne zaman başlıyor 1.20 faizli konut kredisi başladı mı, şartlar neler?

Düşük faizli konut kredisi gündemdeki yerini koruyor. Buna göre, Orta Vadeli Program (OVP) doğrultusunda ev sahibi olmak isteyenlere ilaç gibi gelecek olan "ilk evim kampanyası" yakından takip edilmekte. Düşük faizli konut kredisi çıktı mı, şartlar neler, kimler yararlanabilir?

O rakamlar açıklandı: Konut kredisi kullanımı 444 milyar 280 milyon TL'ye ulaştı!

BDDK tarafından açıklanan rakamlara göre tüketici kredilerinin tutarı, 19 Nisan 2024 tarihi itibarıyla 5 milyar 517 milyon TL arttı ve 1 trilyon 622 milyar 581 milyon TL'ye çıktı. Söz konusu kredilerin 444 milyar 280 milyon lirası konut kredisi olarak belirtildi.

1.5 milyon konut kredisi veren bankalar hangileri? Düşük faizli konut kredisi fırsatları...

Günümüzde vatandaşlar ev sahibi olma hayallerini gerçekleştirmek için düşük faizli konut kredisi seçeneklerini araştırıp merak ediyorlar. 

Konut kredisi faizleri yüzde 0.99 olursa, ev fiyatları artar mı? Vatandaşlar ne diyor? 

Yeni ev alacaklar merakla düşük faizli konut kredisi kampanyasının ne zaman hayata geçirileceğini araştırıyor. Peki konut kredisi düşerse ev fiyatları artar mı? Vatandaşlar ne diyor? 

0.69 faizli konut kredisi hesaplama tablosu Mart 2024! 750 bin, 1 milyon ve 2 milyon TL'nin aylık taksiti ne kadar?

Milyonlarca kişinin merakla beklediği 0.69 faizli konut kredisi müjdesinin resmen açıklanmasından sonra pek çok kişi de aylık taksit ödemeleri ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı. Peki 750 bin, 1 milyon ve 2 milyon TL'nin aylık taksiti ne kadar?

0.69 faizli konut kredisi hesaplama tablosu! İşte 500 bin, 750 bin, 1 milyon ve 2 milyon TL'nin aylık taksitleri!

0.69 faizli konut kredisi müjdesinin gelmesinden sonra pek çok kişi de aylık taksitleri merak etmeye başladı.  İşte 500 bin, 750 bin, 1 milyon ve 2 milyon TL'nin aylık taksitleri...

İlk kez ev alacaklara düşük faiz müjdesi: 1.20 düşük faizli konut kredisi başvurusu başladı mı?

İlk defa konut alacakların yakından takip ettiği düşük faizli konut kredisi yeniden gündemde. Peki 1.20 düşük faizli konut kredisi başvurusu başladı mı? İşte ayrıntılar...

15 yıl vadeli ilk evim konut kredisi çıktı mı, şartları neler?

İlk evini almayı isteyen vatandaşlar için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın açıkladığı ve 1.20 faizli konut kredisi kampanyası, büyük bir heyecan yaratmıştı. Bu kampanya kapsamında, Orta Vadeli Program (OVP) olarak özellikle ilk kez ev sahibi olacak bireyleri desteklemeyi de hedefliyor.

Buğra Gökce'den Mehmet Şimşek'e 'konut kredisi' cevabı: 'Halk mülksüzleşti'

İBB eski Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in “AK Parti hükümetleri öncesi, konut kredisi yok denecek kadar azdı” sözlerine cevap verdi. İşte Buğra Gökce'nin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı o paylaşım...

Düşük faizli konut kredisi başvurusu başladı mı?

Son günlerde, düşük faizli konut kredisi kampanyası detayları vatandaşlar arasında merak ediliyor. BDDK, Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk kez ev almak isteyenlere 15 yıl vadeli, 1.20 faizli konut kredisi fırsatı sunulacağı kaydedildi. İşte haberin detayları...

İlk evim konut kredisi için başvurular başladı mı? Düşük faizli konut kredisinde son durum!

İlk defa konut sahibi olacaklara düşük faizli konut kredisinde detaylar pek çok kişi tarafından araştırılıyor. 1.20 düşük faizli konut kredisinden hiç konut olmayan kişiler yararlanabilecek. Peki, ilk evim konut kredisi için başvurular başladı mı?

O bankadan stratejik konut kredisi hamlesi! En düşük faiz oranlarıyla konut kredi piyasasında ön sıraya yerleşti!

Bank of India, daha fazla müşteri çekebilmek için, stratejik bir konut kredisi hamlesi yaptı. Müşterilere, son derece düşük faizli konut kredisi sunmaya başladı.

konut kredisi kümülatif değişimi Haberi

konut kredisi kümülatif değişimi

KrediPazari.com'un Periskop Analiz'in Gayrimenkul Sektörü analizleri sonuçlarından elde ettiği bilgilere göre kredi hacmi 2017’nin ilk yarısında hareketlendi. Temmuz ayı itibariyle son bir yıllık süreçte, konut kredisi kümülatif değişimi %21,3 artış gösterdi. Geçen yılın aynı döneminde %8,5 büyüyen konut kredileri bu yıl %21,3 büyüyüdü. 10 yıllık vadeli konut kredisi kredi maliyetleri aylık %0.89 ile %1.35 arasında değişti. Bankalar arasında farklılık göstermekle birlikte, 100 bin TL kredi için konut kredisi hesaplama yapıldığında aylık ödemeler 10 yıllık vadede 1,359 TL, 5 yıllık vadede 2,158 TL civarında seyretti.


Konut kredileri içinde takipteki konut kredi miktarı 2016 Temmuz Ayı’nda %0,51 iken 2017 Temmuz Ayı’nda sadece %0,46 seviyelerinde seyretti.


2017 Temmuz sonu itibariyle tüm yurttaki toplam konut satışları geçen senenin aynı dönemine kıyasla %8,2, ipotekli konut satışları...