02 / 05 / 2024

konut kredisi masraflarının iadesi

konut kredisi masraflarının iadesi

Konut kredisi kullanma sürecinde, bankalar tüketicilerden bazı isimler altında birtakım masraflar talep edebiliyor. Ancak dosya masrafının iadesi istenebiliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iadesi için ne gerekli?

Bankaların konut kredisi güncel faiz oranları neler? 900 bin TL konut kredisi alınırsa aylık ödeme tutarı ne kadar olur?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizini 500 baz puan artışı sonucunda yüzde 40 seviyesine çıkarmasıyla, konut kredisi faiz oranlarına ilişkin araştırmalar yapılıyor. Peki, güncel konut kredisi faiz oranlar neler? İşte detaylar...

Westpac sabit konut kredisi oranlarını düşürdü!

Westpac, yarından itibaren geçerli olacak biçimde uzun vadeli krediler için sabit konut kredisi oranlarında bir indirim yaptığını duyurdu. İşte detaylar...

Merkez Bankası'nın faiz hamlesi sonrası Avustralya'da 4 büyük banka konut kredisi faizlerini yükseltti

Commonwealth Bank of Australia National Australia Bank, ANZ Group Holdings ve Westpac Banking Corp gibi Avustralya'nın önde gelen bankaları, konut kredisi oranlarını 25 baz puan artırdı.

Konut kredisi maaşın yüzde kaçı 2022?

Sabit geliri olan kimselerin konut kredisi başvuruları genellikle diğer şartların da uyması halinde onaylanıyor. Ancak aylık taksitlerin maaşın belli bir oranını geçmemesi gerekiyor. Peki, konut kredisi maaşın yüzde kaçı 2022?

Konut kredisi alınırken hangi belgeler isteniyor?

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların yardımına koşan konut kredisi için bir takım şartlar bulunuyor. Peki konut kredisi alırken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Avro Bölgesi'nde bankalar konut kredisi şartlarını sıkılaştırdı!

Merakla beklenen Ekim 2021 Banka Kredi Anketi sonuçları raporuna göre, Avro Bölgesi'nde bankalar konut kredi şartlarını sıkılaştı.

Konut kredisi masrafları 2021!

Ev sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanacak müşterilerin masrafları bilmesi gerekiyor. İşte konut kredisi masrafları 2021...

Ev almayı düşünenlere 'düşük maliyetli konut kredisi' müjdesi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından orta gelir grubunu ev sahibi yapacak ucuz konut kredisi bugün devreye alınıyor. Kredi paketiyle, konutta, orta gelirlilere kira öder gibi ev sahibi olma imkanı sunulacak...

İş Bankası kampanyalı konut kredisi faizleri ne kadar? 

İş Bankası kampanyalı konut kredisi ürünü dahilinde sıfır ikinci el ve lojman ayrımı yapmadan tüm konutlara aylık yüzde 0.95 faizle kredi sağlıyor. 

Güncellenen oranlarla en uygun konut kredisi faizleri ne oldu?

Bankaların konut kredisi kampanyalarının artması ile sıfır ve ikinci el daireler için farklı faiz oranları uygulanmaya başladı. Güncellenen oranlarla en uygun konut kredisi faizi sıfır ve ikinci el için ne kadar oldu?

3.500 TL taksitle ne kadar konut kredisi alınır? 

Bankaların konut kredisi faizleri coronavirus etkisi ile kısmen yükselmeye başladıktan sonra destekler verilen sonrası yeniden düşüşe geçti. Nisan ayı sonunda bankalardan 3 bin 500 TL taksitle ne kadar konut kredisi alınır?

Bankalar konut kredisi faizlerini tek tek düşürüyor!

Merkez Bankası’nın Nisan ayında repo faizlerinde indirime gitmesi ile bankaların kredi faiz oranlarındaki indirimler hızlandı. Hangi bankaların konut kredisi oranlarını düştü?

Hangi bankaların konut kredisi faiz oranları düştü?

Merkez Bankası’nın Nisan ayı bir  hafta vadeli repo faizlerinde indirime gitmesi ile bankaların kredi faiz oranlarındaki indirimler hızlandı. Hangi bankaların konut kredisi oranlarını düştü?

konut kredisi masraflarının iadesi Haberi

konut kredisi masraflarının iadesi

Konut kredisi dosya masrafı iadesi için ne gerekli?

Konut kredisi kullanma sürecinde, bankalar tüketicilerden bazı isimler altında birtakım masraflar talep edebiliyor. Bu masrafların başında konut kredisi dosya masrafı geliyor.


Dosya masrafı için ödenen bedel, kimi zaman 2000 lirayı geçebiliyor. Bu bedelin yüksek olması ve ne için alındığının belirtilmemesi durumunda tüketiciler dosya masrafının iadesi için tüketici hakem heyetine veya tüketici mahkemelerine müracaat edebiliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iadesi için ne gerekli?


Konut kredisi dosya masrafı iadesi için öncelikle bankadan hangi ödemenin ne için alındığına dair bir belgenin talep edilmesi gerekiyor. Bu belge üzerinde ne kadar dosya masrafı ödendiği belirtiliyor.


Bu masraf eğer 2.200,00 TL'nin altındaysa Tüketici Hakem Heyetine, bu sınırın üstündeyse dosya masraflarının iadesi için ise Tüketici mahkemelerine müracaat edilebiliyor.


Bankaya gönderilecek dilekçe örneği:

................