27 / 04 / 2024

Westpac sabit konut kredisi oranlarını düşürdü!

Westpac sabit konut kredisi oranlarını düşürdü!

Westpac, yarından itibaren geçerli olacak biçimde uzun vadeli krediler için sabit konut kredisi oranlarında bir indirim yaptığını duyurdu. İşte detaylar...



Westpac, yarından itibaren geçerli olacak şekilde üzere uzun vadeli krediler için sabit konut kredisi oranlarında bir indirim yaptığını açıkladı ve toptan fonlama maliyetlerinin düşmesiyle beraber kredi verme ortamında bir değişime işaret etti.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre söz konusu bankanın 2 yıllık vadeli oranı yüzde 6,99'a, 3 yıllık oranı yüzde 6,75'e, 4 yıllık oranı yüzde 6,69'a ve 5 yıllık oranı yüzde 6,49'a indirildi. Verilen detaylara göre bu arada Westpac, 6 ay ve 1 yıl için kısa vadeli sabit oranlarını yüzde 7,39'a yükseltti ve mevduat için güçlü rekabet sebebiyle bir yıllık vadeli mevduat oranını da 10 baz puan artırdı.

Investincom'da yer alan habere göre söz konusu bu hamle Kiwibank'ın bu hafta başında altı aylık özel faiz oranını yüzde 7,39'a ve 1 yıllık özel faiz oranını 10 baz puan artırarak yüzde 7,35'e çıkartmasıyla beraber geldi. Oranlarda yaşanan değişiklikler, düşen toptan faiz oranlarının yakında potansiyel ipotek oranı indirimlerine işaret ettiği Yeni Zelanda'nın finans piyasalarındaki daha geniş eğilimi de yansıtıyor. Kiwibank, ipotek oranlarının bir sene içerisinde 50-150 baz puan düşebileceğini bile öngördü.

Westpac sabit konut kredisi oranlarını düşürdü!

Yine aktarılan bilgilere göre önümüzdeki Çarşamba günü Yeni Zelanda Merkez Bankası'nın Para Politikası Açıklamasının, Yeni Zelanda'nın hızlı faiz artırımı döngüsünün sonuna işaret etmesi bekleniyor. Ayrıca 2 seneden kısa bir zaman içerisinde Resmi Nakit Oranı (OCR) yüzde 0,25 gibi rekor düşük bir seviyeden yüzde 5,5'e yükseldi.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre 4 hafta önceki faiz artışından sonra Westpac'ın son hamlesi, bankacılık sektöründeki konut kredisi faiz oranı değişikliklerinde minimum aktiviteyi yansıtıyor. Müşteriler, brokerlerin sınırlı panelleri sebebiyle dikkatli olsalar da, pazarlık yapmaya ya da brokerlere danışmaya teşvik ediliyor. Yükselen piyasada gezinen borçlular için ara ücret hesaplayıcıları ve ipotek yenileme tavsiyeleri gibi kaynaklar da vurgulanmıştır.

Bankalar arasındaki rekabet git gide kızışırken, The Red Bank yüzde 6,10'luk vadeli mevduat teklifini bir seneye uzattı, BNZ ise bir yıllık yüzde 6,25'lik üstün teklifini bu hafta sonunda sona erdirecek.

Depremin merkez üssü Pazarcık'taki afet konutlarının teslimleri için geri sayım başladı!

Milli Emlak'tan Konya'da taksitle arazi!

Yabancılara en çok konut satılan 10 il!


Geri Dön