27 / 12 / 2024

konut kredisi raporu

konut kredisi raporu

2011’in son iki ayında yaşanan çok ciddi faiz artışlarından sonra, 2012’in Ocak ayından sonra bankalar tekrar konut kredisi faiz oranlarını düşürmeye başladılar

Konut kredisi ekspertiz raporu sorgulama 2021!

Konut kredisiyle ev almak için evin ekspertiz sürecinden geçmesi gerekiyor. Peki ekspertiz süreci nasıl ilerliyor? Konut kredisi ekspertiz raporu nasıl sorgulanıyor? İşte konut kredisi ekspertiz raporu sorgulama 2021...

ABD'de konut kredisi borçları 10 trilyon dolara yaklaştı!

Fed'in New York şubesi tarafından hazırlanan 2020'nin üçüncü çeyreğine ilişkin Hanehalkı Borcu ve Kredi Raporu'na göre; ABD'de konut kredisi borçları 10 trilyon dolara yaklaştı.

Hane halkının konut kredisi borcu yüzde 12.8 arttı!

Finansal İstikrar Raporu'na göre, hane halkı bankalara 644.6 milyar TL, finansman şirketlerine ise 10.5 milyar TL borçlu. Hane halkının 236 milyar TL'den fazla konut kredisi borcu bulunuyor ve konut kredisi borçları bir yılda yüzde 12 arttı!

Konut kredisi ekspertiz raporu itiraz!

Konut kredisi ekspertiz raporu, gayrimenkulün değer tespiti için banka tarafından isteniyor. Eğer banka rapor sonucunda yüklü miktarda ücret istiyorsa itiraz hakkı bulunuyor.

Konut kredisi talebi bankacılık sektörünü olumlu etkiliyor!

Bej Kitap Raporu'nda ev fiyatları ve satışlarının artmaya devam ettiği vurgulandı. Raporda, aynı zamanda yükselen konut kredisi talebinin ülkedeki bankacılık sektörünü olumlu etkilediği kaydedildi.

Konut kredisi ekspertiz raporu nasıl hazırlanır?

Ekspertiz süreci, konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporu nasıl hazırlanır?

Konut kredisi ekspertiz raporuna itiraz!

Konut kredisi kullanımında en önemli etken olan ekspertiz raporu sonucunda banka, müşteriden yüklü miktarda ücret talep ettiyse ekspertiz raporuna itiraz edilebilir mi? İşte, konut kredisi ekspertiz raporuna itiraz!

Konut kredisi ekspertiz ücreti ne kadar?

Konut kredisi kullanmak isteyen kimselerin kredi kullanım süreçlerinde, ekspertiz raporu çıkartması gerekiyor. Bu rapor için belli bir ücret ödeniyor. Peki, konut kredisi ekspertiz ücreti ne kadar?

Konut kredisi ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak istiyorsanız banka başvurudan hemen sonra evin değer tespiti için bir eksper gönderiyor. Ekspertiz raporu sonucunda eve değer biçiliyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?

Konut kredisi ekspertiz raporunda nelere dikkat edilir?

Konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan bir tanesi de ekpsrtiz raporu olarak biliniyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporunda nelere dikkat edilir?

Konut kredisi ekspertiz raporu örneği!

Konut kredisi kullanacaklar alacağınız ev için ödemeniz istenen yüzde 25 peşinat ekspertiz raporuna bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. İşte, konut kredisi ekspertiz raporu örneği!

Konut kredisi ekspertiz raporu nereden alınır?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyen kimselerin evleri banka tarafından gönderilen eksper tarafından inceleniyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporu nereden alınır?

Konut kredisi ekspertiz raporu süresi dolunca ne yapılmalı?

Konut kredisi, konut edinmeleri amacıyla veya sahip oldukları konutların teminatı altında tüketicilere kredi kullandırılması olarak ifade ediliyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporu süresi dolunca ne yapılmalı?

konut kredisi raporu Haberi

konut kredisi raporu


1. Çeyrek: Faiz oranları düşüşünde ilk adımlar

2011’in son iki ayında yaşanan çok ciddi faiz artışlarından sonra, 2012’in Ocak ayından sonra bankalar tekrar konut kredisi faiz oranlarını düşürmeye başladılar. 2012’in ilk çeyreğinde çok ciddi faiz indirimleri olmasa bile ya da bir diğer değişle önceki seneye nazaran çok yukarıda seyreden faiz oranları, azar azar ancak istikrarlı bir şekilde yılın ilk çeyreğini düşüşle kapattı. Finzoom endeksininde yılın ilk çeyreği için Ocak ayı ortalama YMO’su  %16.87, Nisan ayı ortala YMO’su %15.23 olarak belirlendi. Gözlemlenen bu düşüş her nekadar ciddi bir düşüş olarak gözüksede, oranların 2011 yılında alınan önlemler ile tedirginleşen ve tavan yapan faiz oranlarının normale dönüş için attığı ilk adım olarak algılayabilriz.


2. Çeyrek: Faiz oranlarındaki düşüşde istikrar gözlemlendi

2012 ikinci çeyreğine %15.23 ile...