12 / 05 / 2024

konut kredisi sözleşmesinin zorunlu içeriği

konut kredisi sözleşmesinin zorunlu içeriği

Konut finansmanı sözleşmesi yönetmeliği gereğince, konut finansmanı sözleşmesi yazılı olarak kurulmadıkça geçerli olmuyor. Peki, sözleşmede hangi maddelere nasıl yer verilmeli? İşte konut finansmanı sözleşmelerinin zorunlu içeriği..

Kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracısının dükkanını yağmalattı! 2 milyonluk yatırım ortadan kayboldu!

Kiracı ve konut ve iş yeri sahipleri arasındaki kriz devam ediyor.Trabzon Forum'da kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracının dükkanı yağmalandı. 

Yargıtay'dan konut kredisi sözleşmeleri ile ilgili emsal karar!

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi konut kredisi kullanan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren karar aldı. Banka tarafından konut kredisi sözleşmesinde yer alan ve 284 bin TL ödenmesi koşu yer alan maddenin geçersiz olduğuna hükmedildi.

Mistral GYO esas sözleşmesinin 9. maddesi değişiyor!

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından esas sözleşmesinin "Sermaye ve Paylar" başlıklı 9. maddesinde değişiklik yapılması amacıyla SPK'ya başvuru yapıldı.

İhlas Gayrimenkul'ün esas sözleşmesinin 6. maddesi değişti!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) şirket esas sözleşmesinin ilanı hakkında açıklama yaptı. 

Nurol GYO esas sözleşmesinin 7. ve 11. maddesi değiştirildi!

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kayıtlı Sermaye Tavanı süresi güncellemesini içeren esas sözleşmesinin 7. maddesi ile 11. maddesinin tadili 17 Mayıs 2018 tarihinde tescildi...

Avrasya GYO esas sözleşmesinin 8. maddesini değiştiriyor!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı esas sözleşmesinin 8. maddesini deiştirmek için SPK'ya başvuru yapacak. 

6 soruda maketten konut satış sözleşmesi!

Henüz proje aşamasında olan bir daire taraflar arasında yapılan maketten konut satış sözleşmesi ile alınabiliyor. Peki, bu sözleşme nasıl yapılır? Tarafların hakları nelerdir? İşte 6 soruda maketten konut satış sözleşmesi..

5 soruda konut kredisi sözleşmesi imzalayan tarafların hakları!

Konut finansmanı sözleşmesi imzalayan taraflar bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. İşte 5 soruda konut kredisi sözleşmesi imzalayan tarafların hakları..

10 soruda kira sözleşmesinin sona erme nedenleri!

Konut ve işyerlerinin kiraya verilmesi halinde taraflar arasında imzalanan sözleşme, kanunda belirtilen nedenlerin doğması halinde feshedilebiliyor. İşte kira sözleşmesinin sona erme nedenleri..

7 soruda ön ödemeli konut satış sözleşmesinde tarafların hakları!

Maket üzerinden seçilen daire için firma ile alıcı arasında imzalanan sözleşme ön ödemeli konut satış sözleşmesi oluyor. Peki, sözleşmeyi imzalayan tarafların hakları nelerdir? İşte 8 soruda ön ödemeli konut satış sözleşmesi..

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinin iptali!

Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi, bir gayrimenkulün ileri bir tarihte satın alınması için taraflar arasında imzalanıyor. Peki, gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinin iptali hangi durumlarda gerçekleşir?

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinin mirasçılara etkisi!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, ileride yapılacak gayrimenkul satış işlemi için taraflar arasında imzalanan sözleşme oluyor. Peki, gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinin mirasçılara etkisi nedir?

Konut kira sözleşmesi örneği 2017!

Kira sözleşmesi, gayrimenkullerin kiraya verilmesi halinde imzalanıyor. Noter huzurunda da imzalanabilen kira sözleşmesinin taraflar arasında da imzalanması yeterli oluyor. İşte konut kira sözleşmesi örneği 2017..

konut kredisi sözleşmesinin zorunlu içeriği Haberi

konut kredisi sözleşmesinin zorunlu içeriği

Konut finansmanı sözleşmelerinin zorunlu içeriği!

Konut edinmeleri amacıyla tüketicilere kredi kullandırılması, konutların finansal kiralama yoluyla tüketicilere kiralanması, sahip oldukları konutların teminatı altında tüketicilere kredi kullandırılması ve bu kredilerin yeniden finansmanı amacıyla kredi kullandırılmasına yönelik sözleşmeyi ifade ediyor.


Konut finansmanı sözleşmesi yönetmeliği gereğince, konut finansmanı sözleşmesi yazılı olarak kurulmadıkça geçerli olmuyor.


Geçerli bir sözleşme yapmamış olan konut finansmanı kuruluşu, sonradan sözleşmenin geçersizliğini tüketicinin aleyhine olacak şekilde ileri süremiyor.


Konut finansmanı sözleşmesinin; en az on iki punto büyüklüğünde, anlaşılabilir bir dilde, açık, sade ve okunabilir bir şekilde düzenlenmesi ve bir örneğinin, kağıt üzerinde veya kalıcı veri saklayıcısı ile tüketiciye verilmesi zorunlu oluyor. Konut finansmanı sözleşmelerinin zorunlu içeriği nedir? Sözleşmede neler yer almalı?


Konut finansmanı sözleşmelerinin içeriği..

Konut finansmanı sözleşmesinin; sabit, değişken veya sabit ve değişken faizin birlikte...