28 / 04 / 2024

Kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracısının dükkanını yağmalattı! 2 milyonluk yatırım ortadan kayboldu!

Kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracısının dükkanını yağmalattı! 2 milyonluk yatırım ortadan kayboldu!

Kiracı ve konut ve iş yeri sahipleri arasındaki kriz devam ediyor.Trabzon Forum'da kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracının dükkanı yağmalandı. 



Trabzon’daki Forum AVM’de kira sözleşmesi bitmesine bir gün kalan depremzede Tuğba Beyaz’a ait iş yerinin AVM müdürü talimatıyla, AVM personeli tarafından iş saatleri dışında yağmalandığı iddia edildi.

KİRA SÖZLEŞMESİNİN BİTMESİNE BİR GÜN KALA KİRACININ DÜKKANI YAĞMALANDI

Forum Trabzon AVM’de kiracı ve iş yeri sahibi arasında bir olay yaşandı. AVM’de kiracı olan depremzede Tuğba Beyaz’a ait iş yerinin sözleşme bitiş tarihinden bir gün önce AVM müdürü talimatıyla, AVM personeli tarafından boşaltıldığı iddia edildi.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; olayı yaşandığın zaman Gaziantep’te bulunan Tuğba Beyaz, Forum AVM’deki 12 metrekarelik ni güvenlik kameralarından takip ederken gördükleri karşısında gördüklerine inanamadı. Tuğba Beyaz kamera kayıtlarında, tanımadığı AVM personeli şahısların AVM içindeki iş yerine zorla girip, kilitli dolapları açıp mallarını, bilgisayar, diğer cihaz ve malzemelerini aldığını ve kiosku sökmeye başladıklarını gördü.

Kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracısının dükkanını yağmalattı! 2 milyonluk yatırım ortadan kayboldu!

Kamera görüntülerinin fotoğraflarını çeken iş yeri sahibi Beyaz, birden kameraların kapatıldığını yapılan suç ve suçluların gizlenmeye çalışıldığını iddia etti.

İşyeri sözleşmesinin bitiş tarihi 01 Aralık 2023 olmasına rağmen 30 Kasım 23.00 sıralarında yaşanan olaya, AVM’lerden sorumlu yetkilisi M. Erkoç’un emir ve talimatıyla, Forum Trabzon AVM Müdürü B. Şakar ve denetim personeli G. Kırali’nin organize ettiği ve AVM temizlik ve teknik personellerine yaptırıldığı öne sürüldü.

MİLYONLUK YATIRIM ORTADAN KAYBOLDU

Şikayet dilekçesinde yer alan ifadelere göre, 12 metrekare alandan toplam 2 milyon 298 bin lira değerinde ekipman ve mobilya yağmalanarak çalındı.

İşyeri sahibi Beyaz’a ait ürünlerin ve tüm cihaz ve mobilyalarının Forum Trabzon AVM’de olması ihtimaline karşı AVM’de suça konu mallara el konulması, tehditlere karşı da koruma kararı talep edildi.

AVM yönetiminin bu alanı daha yüksek bir fiyata başka bir firmaya verdiği de iddialar arasında yer alıyor.

Ev sahipler ile kiracılar arasında tahliye taahhütnamesi krizi... 

İyi kiracıların evden tahliye edilmesi mümkün mü? Ev sahibi ve kiracılar aman dikkat!


 


Geri Dön