01 / 05 / 2024

konut kredisi yasal takip

konut kredisi yasal takip

BDDK verilerine göre temmuz ayında takipteki tüketici kredileri ve kredi kartı tutarı 15 milyar 111 milyon liraya ulaştı. Takibe dönüşüm oranı tüketici kredilerinde yılbaşından bu yana yüzde 20, kredi kartlarında ise 14.5 civarında arttı.

Bankaların konut kredisi faiz oranlarında deprem!

2007 yılında konut kredilerinin yasal hale getirilmesiyle, kredi talepleri patladı. Geçtiğimiz sene Haziran ayında kamu bankalarının başlattığı düşük faiz oranlı konut kredileriyle rekor rakamlarda kredi kullanımları kaydedildi. Peki bankaların konut kredisi faiz oranları Temmuz 2021'de ne oldu?

Konut kredisi sigorta yasası!

Konut kredisi sigortaları ile ilgili yasal esaslar Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliğinde yer alıyor. İşte 28 Mayıs 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik esasları..

Konut kredisi erken ödenirse ceza kesilir mi?

Konut kredisi kullanarak mesken sahibi olan kimseler kredi borçlarını yapılandırabildikleri gibi, erken ödemede de yapabiliyor. Peki, yasal olarak konut kredisi erken ödenirse ceza kesilir mi?

Konut kredisi erken ödeme cezası yasal mı?

Vadesi gelmeden kapatılan kredi için yapılan sözleşme tek taraflı bozulmuş sayılıyor ve tüketiciden erken kapatma cezası altında ücret talep ediliyor.Peki konut kredisi erken ödeme cezası yasal mı?

Konut kredisi yapılandırma masrafı yasal mı?

Tüketiciler tarafından kullanılan konut kredileri, faiz oranların düşmesi halinde tüketicinin talebi ile yapılandırılabiliyor. Refinansman olarak nitelendirilen bu işlemde birtakım masraflar isteniyor. Peki, konut kredisi yapılandırma masrafı yasal mı?

Konut kredisi kapama cezası var mı yok mu?

Konut kredisi erken kapama işleminde, bankalar borcunu erken ödeyen tüketicilerden "erken kapama cezası" adı altında belirli miktarda ceza kesiyordu. Peki son yasal düzenlemelere göre, konut kredisi kapama cezası var mı yok mu?

Konut kredisi dosya masrafının adı mı değişti?

Artık alınmayacağı bilinen 'dosya masrafı' ücretinin 'kredi tahsis ücreti' adıyla bu kez yasal olarak tüketiciden tahsil edilmesi gündemde... Konut kredisi dosya masrafının adı mı değişti?

Ödemiş'te bir tüketici konut kredisi dosya masrafını bankadan geri aldı!

Ödemiş Belediyesi’nde çalışan sağlık memuru Hasan Bıçkıcı konut kredisi dosya masrafı ve yapılandırma ücreti olarak alınan 3.526 TL'yi yasal faiziyle birlikte bankadan geri aldı...

860 TL konut kredisi masrafı tüketiciye 1.020 TL olarak geri ödendi!

860 TL konut kredisi masrafı tüketiciye 1.020 TL olarak geri ödendi. Tüketici Sorunları Hakem Heyeti, tüketiciden haksız olarak alınan 860 liranın yasal faiziyle 1.020 lira olarak geri ödenmesine karar verdi

Gazilerin faizsiz konut kredisi hakları!

Gazihaber.com yazı dizisinde faizsiz konut kredisi hakları kapsamında da yeni sorunların oluşmaması açısından hakkın sorunsuz kullanılabileceği ve kimseyi mağdur etmeyecek bir yasal düzenleme yapılmasının gerekliliği konusuna yer verildi....

Konut kredisi faiz oranlarında yükseliş sürüyor!

Bu hafta üç banka konut kredisi faiz oranlarını yükseltirken iki banka da faiz oranlarında indirim yaptı...

Konut kredisi faizleri bu hafta ne durumda

Konut kredisi faizlerinde bu hafta üç bankada yükseliş görülürken iki banka da indirim yaptı...

Halkbank 36 ay vadede yüzde 0.74 faizle konut kredisi veriyor!

Halkbank Uğurlu Tüketici ve Konut Kredisi başlattı. Kampanya kapsamında konut kredisi yüzde 0.74, tüketici kredisi yüzde 0.70'ten başlayan faiz oranıyla kullandırılıyor  

konut kredisi yasal takip Haberi

konut kredisi yasal takip

7 Haziran seçimlerinde seçim vaatleri arasında yer alan takipteki krediler artış trendinde. Konut, taşıt ve ihtiyaç kredilerinin içinde olduğu tüketici kredilerinin takibe dönüşüm oranı mart ayından itibaren yüzde 16 oranında arttı. Yıl başından itibaren artış oranı ise yüzde 20’lerde. Konut, taşıt, ihtiyaç ve kredi kartları içinde en çok takibe dönüşüm oranı artan kredi ise ihtiyaç kredilerinde yaşandı. Yılbaşından itibaren ihtiyaç kredilerinde takibe dönüşüm yüzde 23 oranında artış gösterdi. 


15 MİLYAR LİRA TAKİPTE

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) verilerine göre temmuz ayında, takipteki tüketici kredileri 8 milyar 910 milyon lira oldu. Bunun 8 milyar 46 milyon lirası ihtiyaç, 644 milyon lirası konut, 219 milyon lirası da taşıt kredilerinden oluştu. Takibe düşen kredi kartı ise 6 milyar 201 milyon lira. Toplam takipteki...