27 / 04 / 2024

konut kredisinde ödeme alıcıya mı yoksa satıcıya mı yapılır

konut kredisinde ödeme alıcıya mı yoksa satıcıya mı yapılır

Kredi başvurusunun onaylanması ve sözleşmenin imzalanması için kişinin ve evin bazı özelliklere sahip olması gerekiyor. Onaylanan kredi ödemesi kime yapılır? Konut kredisinde satıcı parasını nasıl alır?

Konut kredisinde bankaların açıkladığı geri ödeme rakamları korkuttu!

Ev sahibi olmak isteyenler kredi bulmakta zorluk yaşarken, bankaların istediği faiz ve geri ödeme miktarları vatandaşları endişelendiriyor.  10 yıllık geri ödemeli kredilerde faizlerle ödeme dörde katlanıyor.  İşte 2 milyon TL için bankaların istediği taksit ve geri ödeme tutarları.

Konut sahibi olmak isteyenlere ucuz ev kredisi! 10 yıl vadeli konut kredisi ve ödeme seçenekleri!

Yükselen faizler ve sonrasında yaşanan ekonomik kriz vatandaşların konut alma maliyetlerini zorlaştırıyor. Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar bankaların kredi ve faiz oranlarını takip ediyor. Buna göre, 1 milyon TL'nin banka banka 10 yıl vadeli konut kredisi ödeme seçeneği ne kadar oldu?

İlk evim konut kredisi için başvurular başladı mı? Düşük faizli konut kredisinde son durum!

İlk defa konut sahibi olacaklara düşük faizli konut kredisinde detaylar pek çok kişi tarafından araştırılıyor. 1.20 düşük faizli konut kredisinden hiç konut olmayan kişiler yararlanabilecek. Peki, ilk evim konut kredisi için başvurular başladı mı?

Konut almak isteyenler dikkat! Düşük faizli konut kredisinde ödeme tutarları belli oldu!

Konut fiyatlarındaki artış hızı düşmeye başladı. Vatandaşlar da düşük faizli konut kredilerini araştırmaya başladı. Peki, ne kadar konut kredisi alınırsa ödemesi kaç ay ve toplam ne kadar oluyor? İşte detaylar...

Konut kredisinde ortak tapu yapılabilir mi, nasıl yapılır?

Konut kredisi almak isteyenler Konut kredisinde ortak tapu yapılabilir mi, nasıl yapılır? sorusuna yanıt arıyor. İşte konut kredisine ilişkin merak edilen tüm detaylar...

1.20 faizli konut kredisinde son durum ne? Düşük faizli konut kredisi çıktı mı? 

1.20 faizli konut kredisindeki son durum pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki düşük faizli konut kredisi çıktı mı? 1.20 faizli konut kredisinde son durum ne?

Düşük faizli konut kredisinde ayrıntılar netleşiyor! 1,20 faizli konut kredisi ne zaman açıklanacak?

Ev almak isteyenlerin merakla beklediği düşük faizli konut kredisinde ayrıntılar tek tek belli oluyor. Peki 1,20 faizli konut kredisi ne zaman açıklanacak?

800 bin lira konut kredisinin ödeme planı neler? Toplam ödeme tutarı ne kadar?

Konut kredisi almak isteyen vatandaşlar ödeme planını ve toplam ödeme tutarını merak ediyor. Peki, 800 bin lira konut kredisi alınca toplam ne kadar ödeme yapılıyor? Aylık ödeme tutarları neler? İşte detaylar...

Konut kredisinde faiz oranları baştan aşağı değişti! Hemen bakın!

Konut sahibi olabilmek isteyenler bankaların konut kredilerini yakından takip ediyor. İkinci el ya da sıfır konut sahibi olmak isteyen kişilere umutlandıran haber geldi. Konut kredisinde faiz oranları değişirken kira öder gibi konut sahibi olmak isteyenler için yol açıldı.

0,69 faiz oranında konut kredisinde ilk 3 yıl hazine desteği! Merak edilen ödeme tablosu

Yeni Evim Kampanyası çok dikkat çekti. Çok düşük faiz oranı, uzun vade ve Hazine desteğiyle birlikte konut almak biraz daha rahat hale geldi. Hazine vereceği destekle kredi taksitleri üzerindeki yük azalacak. İşte tüm tüm detaylar...

Ev alacaklar dikkat! İşte konut kredisinde yeni düzenlemenin detayları!

Ev almak isteyen milyonlarca kişiyi ilgilendiren gelişmenin detaylarını Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu açıkladı. Peki konut kredisinde hangi düzenlemeler yapıldı? İşte detaylar...

Ucuz konut kredisinde son dakika gelişmesi! 0.89 ve 0.99 faizli konut kredisi şartları neler?

Ucuz konut kredisinde son dakika gelişmesi yaşandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Twitter hesabından Konut Finansman Projesi'nin ayrıntılarıyla ilgili açıklama yapıldı. Peki 0.89 ve 0.99 faizli konut kredisi şartları neler? İşte ayrıntılar...

Konut kredisinde DASK ve konut sigortası zorunlu mu, değil mi?

Konut satın almak isteyen kimseler bankaların sunduğu kredilere müracaat edebiliyor. Bankalar ise bu süreçte bazı sigortaların yapılmasını talep edebiliyor. Peki, konut kredisinde DASK ve konut sigortası zorunlu mu?

konut kredisinde ödeme alıcıya mı yoksa satıcıya mı yapılır Haberi

konut kredisinde ödeme alıcıya mı yoksa satıcıya mı yapılır

Konut kredisinde satıcı parasını nasıl alır?

Konut finansmanı sözleşmesi, konut edinmeleri amacıyla; tüketicilere kredi kullandırılması, konutların finansal kiralama yoluyla tüketicilere kiralanması, sahip oldukları konutların teminatı altında tüketicilere kredi kullandırılması ve bu kredilerin yeniden finansmanı amacıyla kredi kullandırılmasına yönelik sözleşmeye deniyor.


Konut finansmanı sözleşmesi yazılı olarak kurulmadıkça geçerli olmuyor. Geçerli bir sözleşme yapmamış olan konut finansmanı kuruluşu, sonradan sözleşmenin geçersizliğini tüketicinin aleyhine olacak şekilde ileri süremiyor.


Kredi başvurusunun onaylanması ve bu sözleşmenin imzalanması için kişinin ve evin bazı özelliklere sahip olması gerekiyor. Aranan koşullara uygunluğun sağlanması halinde kredi başvurusu onaylanıyor.


Onaylanan kredi ödemesi, kredi sözleşmesine imza atan kimseye yapılıyor. Ancak konut kredilerinde durum değişkenlik gösterebiliyor. Buna göre, konut kredisinde satıcı parasını nasıl alır? Konut kredisinde ödeme kime yapılır?


Birçok banka, konut kredisi onaylandıktan sonra ödemeyi...