27 / 04 / 2024

İlk evim konut kredisi için başvurular başladı mı? Düşük faizli konut kredisinde son durum!

İlk evim konut kredisi için başvurular başladı mı? Düşük faizli konut kredisinde son durum!

İlk defa konut sahibi olacaklara düşük faizli konut kredisinde detaylar pek çok kişi tarafından araştırılıyor. 1.20 düşük faizli konut kredisinden hiç konut olmayan kişiler yararlanabilecek. Peki, ilk evim konut kredisi için başvurular başladı mı?



Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk konutunu alacaklara sağlanacak olan kredi desteği ile ilgili ayrıntılarını ilk olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıklamıştı.

İlk evim konut kredisi için başvurular başladı mı? Düşük faizli konut kredisinde son durum!

CEVDET YILMAZ'DAN AÇIKLAMA

NTV'nin aktardığı detaylara göre Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz "İlk konutunu alacaklara kredi verilmesi" ile ilgili olarak şunları söylemişti: "Merkez Bankası ile BDDK, 2. ve 3. ev alımında krediye erişimi zorlaştırdı, biliyorsunuz. İlk konut alımında kredi erişimini sağlıyoruz. Orada bir düzenleme gerçekleştireceğiz demiştik, onu da bu şekilde yapmış olduk. 2.  ve 3. konut alımında artık pek kredi imkanı yok. 2., 3. konuta kredi imkanı olmayınca konut kredi imkanları ilk konut sahipliği için kullanılmış oluyor.

Konut sahipliği meselesini yalnızca kredi odaklı değil aynı zamanda konut arzıyla beraber düşünmek lazım. Konut arzı ve konut talebi şeklinde… Aksi halde sırf krediyi düşünürseniz, konut fiyatlarını istemediğiniz yere götürme ihtimaliniz de var. Konut arzını ve konut talebini dengeli bir şekilde yönetmemiz gerekli."

Peki İlk Evim Konut Kredisi'nde faiz oranı ne olacak? İlk Evim Konut Kredisi'nde vade oranı ne olacak? İlk Evim Konut Kredisi ne zaman açıklanacak? İşte yeni bir konut sahibi olmak isteyen vatandaşların merak ettiği ve araştırdığı soruların yanıtları...

İlk evim konut kredisi için başvurular başladı mı? Düşük faizli konut kredisinde son durum!

KONUT KREDİSİNİN AYRINTILARI

Yeni bir konut sahibi olmak isteyen pek çok kişi İlk Evim Konut Kredisi ile ilgili detaylar ile ilgili araştırmalar yapıyor. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması beklenen 1.20 düşük faizli konut kredisi kampanyası hakkında çalışmaların 20 güne kadar tamamlanması bekleniyor. 

Ayrıca yine konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre 1.20 faizli düşük konut kredisi kampanyasıyla ilgili ayrıntılar netleşmese de sektörün beklentisi vadenin 15 yıla uzaması, faizin yüzde 1.20’lere inmesi.

 

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar tapu işlemlerini artık daha kolay yapacak! İşte yeni sistem!

6 Şubat depremlerinden sonra Şanlıurfa'dan korkutan rakam! Tam 6 bin 736 bina yıkıldı!

Borç verirken nelere dikkat edilmeli? Bunu yapan parasını geri alamıyor!


Geri Dön