07 / 05 / 2024

konut kredisinde yeni düzenleme 2015

konut kredisinde yeni düzenleme 2015

28 Mayıs 2015 tarihinde 29369 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Konut finansmanı sözleşmeleri yönetmeliği bu tarihten 6 ay sonra 28 Kasım 2015 tarihinde yürürlüğe girdi. İşte konut kredisinde yeni düzenleme 2015..

THY- Emlak Konut GYO Yenişehir Evleri 1. Etap'ın imzaları atıldı!

THY- Emlak Konut GYO Yenişehir Evleri projesinde çalışmalar tam gaz devam ediyor. Yenişehir Evleri 1. Etap'ın imzaları atıldı. İşte ayrıntılar...

THY- Emlak Konut GYO Yenişehir Evleri'nde yeni imzalar: 3. Etap 5. Kısım ve 3. Etap 10. Kısım sözleşmeleri tamam!

THY- Emlak Konut GYO Yenişehir Evleri projesinde adım adım ilerleniyor. Proje kapsamındaki 3. Etap 5. Kısım ve 3. Etap 10. Kısım için imzalar atıldı. İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO Yenişehir Evleri 2. Etap'ın değeri şimdiden 18.5 milyar TL'yi aştı!

Emlak Konut GYO Yenişehir Evleri projesinin 2. Etap 1, 2, 3, 4 ve 5'inci kısımlarının yıl sonu değerleme raporlarını yayımladı. Peki Emlak Konut GYO Yenişehir Evleri'nin 2. Etap'ının yıl sonu değeri ne kadar oldu? 

İlk evim konut kredisi için başvurular başladı mı? Düşük faizli konut kredisinde son durum!

İlk defa konut sahibi olacaklara düşük faizli konut kredisinde detaylar pek çok kişi tarafından araştırılıyor. 1.20 düşük faizli konut kredisinden hiç konut olmayan kişiler yararlanabilecek. Peki, ilk evim konut kredisi için başvurular başladı mı?

Konut kredisinde ortak tapu yapılabilir mi, nasıl yapılır?

Konut kredisi almak isteyenler Konut kredisinde ortak tapu yapılabilir mi, nasıl yapılır? sorusuna yanıt arıyor. İşte konut kredisine ilişkin merak edilen tüm detaylar...

1.20 faizli konut kredisinde son durum ne? Düşük faizli konut kredisi çıktı mı? 

1.20 faizli konut kredisindeki son durum pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki düşük faizli konut kredisi çıktı mı? 1.20 faizli konut kredisinde son durum ne?

Düşük faizli konut kredisinde ayrıntılar netleşiyor! 1,20 faizli konut kredisi ne zaman açıklanacak?

Ev almak isteyenlerin merakla beklediği düşük faizli konut kredisinde ayrıntılar tek tek belli oluyor. Peki 1,20 faizli konut kredisi ne zaman açıklanacak?

Düşük faizli konut kredisinde son durum ne? Yeni konut kredisi çıktı mı, kimler yararlanabilecek? 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ilk kez ev sahibi olacaklar için yeni kampanyanın sinyalini vermişti. Peki düşük faizli konut kredisi çıktı mı? Düşük faizli konut kredisinden kimler yararlanabilecek? İşte detaylar...

Emlak Konut GYO THY Arnavutköy kuraları çekildi mi? Emlak Konut GYO Yenişehir projesine başvuranlar dikkat!

Emlak Konut GYO Yenişehir projesine başvuru yapanlar söz konusu projenin kura çekilişi ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki Emlak Konut GYO THY Arnavutköy kuraları çekildi mi? 

Emlak Konut GYO Yenişehir evleri kura çekimi ne zaman? Emlak Konut GYO-THY Arnavutköy kuralarını bekleyenler dikkat!

Emlak Konut GYO Yenişehir evleri kura çekimi ne zaman sorusunun yanıtı dev proje için başvuru yapanlar tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Emlak Konut GYO-THY Arnavutköy 2023 kuralarını bekleyenler dikkat...

Düşük faizli konut kredisi almak isteyenler dikkat! Yeni konut kredisinden kimler faydalanacak?

İlk kez ev almak isteyenler için konut kredisinde devlet desteği geliyor. Ev sahibi olmak için bekleyen milyonlarca vatandaş yeni konut kredisinin detaylarını merak ediyor. Peki yeni konut kredisinden kimler faydalanacak? 

THY Emlak Konut GYO Arnavutköy isim listesi belli oldu mu? Emlak Konut GYO Yenişehir 1+1, 2+1, 3+1 kura çekimi ne zaman?

THY Emlak Konut GYO Arnavutköy isim listesi belli oldu mu ve Emlak Konut GYO Yenişehir 1+1, 2+1, 3+1 kura çekimi ne zaman sorularının yanıtı projeye başvuru yapanlar tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte detaylar...

Konut kredisinde şartlar değişti! Bankalardan yeni hamle geldi

Son 5 haftada kredi faizleri 10 puan artışla yüzde 34’ü geçti. Bankalar ise yükselen faizler karşısında konut kredisi kullanmak isteyenler için kriterlerini güncelledi. Daha seçici davranan bankaların yeni kriterleri...

konut kredisinde yeni düzenleme 2015 Haberi

konut kredisinde yeni düzenleme 2015

Konut kredisinde yeni düzenleme 2015!

28 Mayıs 2015 tarihinde 29369 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Konut finansmanı sözleşmeleri yönetmeliği bu tarihten 6 ay sonra 28 Kasım 2015 tarihinde yürürlüğe girdi.


Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 39 ve 84 üncü maddelerine dayanılarak hazırlanan bu yönetmelik konut kredisinde yeni düzenlemeler getiriyor.


Konut finansmanı sözleşmeleri yönetmeliği, konut finansmanı sözleşmelerine (konut kredisi sözleşmeleri) ilişkin uygulama usul ve esaslarını düzenliyor.


Yönetmelik kapsamında yer alan konut kredisi düzenlemeleri şu şekilde:


- Konut finansman kuruluşlarının Sözleşme Öncesi Bilgilendirme Yükümlülüğü bulunuyor. Bu formun; en az on iki punto büyüklüğünde, anlaşılabilir bir dilde, açık, sade ve okunabilir bir şekilde düzenlenmesi ve bir örneğinin kâğıt üzerinde veya kalıcı veri saklayıcısı ile tüketiciye verilmesi zorunlu oluyor.


- Konut finansman kuruluşlarının Kredi talebinin sonucu hakkında bilgilendirilme yükümlülüğü bulunuyor.


- Konut...